Hej alla fina människor här inne. Jag tittade nu på min sida och det står att jag har varit medlem i över 3 år. I 3 år har jag alltså aktivt velat bli alkoholfri. Mer än så är sanningen.
Sen jag var 13 egentligen.
Ska jag vara ärlig för första gången öppet sen jag var 13 år och min pappa söp mig full för att jag skulle få prova på. Hans kvinna torkade mina spyor hela natten.
Jag drömde om en egen kyl full med öl och vin när jag var 14.
När jag var 15 hade jag det.
Jag har sedan jag var 13 druckit alkohol varje vecka förutom under mina 7 graviditeter ( då jag inte haft minsta problem med A) kommer till det sen. Lång historia. Och jag tänker för första gången i mitt liv våga berätta sanningen. För mig själv.
För här är jag anonym och även det känns skrämmande.

Det här blir min dagbok. Min minnesresa som jag egentligen inte vill göra men behöver.
Ingen vet ingen ser.
Det som syns är i dagsläget en gift kvinna, 42 år med 7 barn i en helt funktionell kärleksfull familj. Vi har massa kärlek. Jag älskar min familj över allt. Och vi visar varandra det under dygnets alla timmar.

Dvs de timmar jag just nu är hemma. Nykter. Eller efter en flaska vin som inte någon märker att jag druckit.
- ni tänker barnen märker alltid.
Jo jag är öppen för att tro att ni har rätt. Kanske, kanske inte. Det märkte det nog i förrgår men inte igår.

Jag jobbar 150 %. 300 % med allt hemma. Som vi alla❤️
Jag har en chefstjänst på 100 % och ett extrajobb på 50%.
Gift med en snäll man som har div. diagnoser. Jag har bett han om hjälp länge. Men han kan inte. Det han kan är att gå och köpa folköl på söndagen om jag är ledig när jag ber om det fast jag sagt kvällen innan att inte göra det. Prata med mig. Se mig. Avled mig. Men nej.

Jag har kommit till vägs ände. Ja för mina barn. Men nja för livet, jag har glömt livet. Vet inte ens vad det är längre. Mitt liv är att leva för barnen.

Gömma mig för den obefintliga kärleken och sanningen.

@Carisie
Tre år är inga år om man ser bakåt tyvärr🦋
Det som händer är att jag precis tömt en 1,5 liters rödbox som jag öppnade när jag kom hem efter 15 timmars jobb igår kväll.
Just precis det.
Drack 1 l i natt i min ensamhet och efter att jag fått iväg alla kidz i morse hällde jag upp resten.
Det här har aldrig hänt. För jag kommer inte kunna hämta dem påverkad. Jag försöker lösa situationen och den enda rimliga tanken är att nu är det Nog.
Det här är inte ok någonstans och oavsett självömkan så kommer barnen först. Men inte idag tyvärr och jag är så less. Jag vill få ett slut på det här. Jag vill Aldrig dricka mer.

Det är precis vad som komma skall. Nykterhet. Skrämmande och jag känner mig vettskrämd 😨
Men jag tänker ta rygg på alla er krigare här och alla som kämpar i sin tystnad.
För där känner jag en besvikelse, att samhället vill ge hjälp men stjälper när man gör det. Därav har jag aldrig vågat. Därav etiketten ”fult” när det egentligen handlar om var 3 människa som brukar alkohol mer än vad som anses ”lämpligt”.
Och när man inte har någon i sin närhet att anförtro sig åt eller inte få hjälp av den som man litar mest på så går åren.
Jag är bara så jäkla livrädd att jag inte kommer stå pall för detta äktenskap mer. Jag har gjort det pga A. Då behöver jag inte ta tag i det, jag måste inte prata, döva mina känslor helt enkelt. Vad händer nu?
Beroendenänniska som jag är vet jag att det kommer bli något annat. Hoppas träningen🙏

@Dhalia82 Hej *kram* Det låter som en tuff sits du sitter i. Jag behöver inte tala om för dig att alkoholen är en dålig vän - det vet du redan. Jag kan inte lära dig något om alkohol du inte redan vet eller får den delens skull ge dig ett recept, en universallösning, som ordnar upp allt, typ "Alkoväck" 500 ml bara spraya på beroendet och lägg på en varm linneduk så är beroendet löst 😉. Det funkar inte så - det vet du redan. Det är vi själva som måste agera "Alkoväck" och det är din person som sätter ribban för HUR det skulle funka bäst. Vi är alla olika. Det här är en livsstilsförändring. Har du gjort någon tidigare - i så fall vad funkade på dig? Morot, piska, listor, inspiration från poddar, artiklar eller böcker.

Min favoritpodd är "En beroendepodd" som så många gånger förr så rekommenderar jag avsnitt 68 med Markus Enochsson. Andra bra avsnitt är nr 16 med underbara My Skarsgård som verkligen satt i klistret. Hanna Hellquist nr 168. Podden finns på Spotify. Andas & ta dig genom tillvaron dag för dag, timme för timme och ibland minut för minut. Gör självhjälpsprogrammet. Läs, skriv, ställ in din inre kompass på nykterheten - friheten 🙏🏼

Vi har olika historier men samma problem här
🩵

@Carisie
Tack för dina kloka ord🌺
Ja, jag vet det där men lik väl så förbannat dum har man varit genom åren. Och även om man ”vet” så är det skönt att läsa och jag tar det till mig.
Flytt från känslor så länge fast man vet att man förvärrar problemen.
Tack för tipsen😊

På nåt sätt känns det dock som att jag verkligen är säker denna gång, mer beslutsam att lyckas sluta med A.
Göra slut helt enkelt och välkomna ett nytt nyktert liv. 🙏

Har tagit lite ledigt från jobbet och planerat in roliga aktiviteter med barnen. Känns toppen! 🙌

Vem vet, mannen kanske kommer bli någon annan i mina ögon om nykterheten helt tar över, men jag känner sorg och förtvivlan över att han inte har stöttat/ stöttar mig även då jag bett om det. Vet inte om jag kan leva med den känslan men men. Inget fokus på det nu.
Vi varken bråkar eller tjafsar utan bara ”är”.
Och det är fine för nu. Bara barnen mår bra och att jag ser en annan framtid framför oss.

Dag 2.

🦋

@Dhalia82 Hej 👋🏼 Skönt att du tog mina ord som hjälpsamma eftersom det var syftet med dem ☺️ Intressant att du skriver att det känns annorlunda denna gång - för det är exakt vad jag sa till min make om min "denna gång". Jag kände mig så in i döden f**ing less på att köra ner i diket efter en karatefylla efter en annan! Vanligtvis har jag hållit mig i skinnet och på mattan efter att ångesten lagt sig men max 2 v. Därefter har jag druckit "måttligt" och sen lite mer än måttligt och någonstans på vägen tappat kontrollen och kring 6 månader - ny karatefylla. 🥷 Typ LÄR DIG KVINNA! 🤦🏼‍♀️

Försök att fylla i alkoholkalendern, skriv här, var uppmärksam på sinnesförändringar och humörsvängningar. Försök att ringa in när din hjärna börjar glida in på sidospår från din utstakade väg - OM det händer. Alkoholen är en lurig fiende. Se över rubrikerna i självhjälpsprogrammet om det är någon speciell "flik" du tror du skulle behöva extra hjälp och verktyg i.

Skriv igen för all del. Bolla. Stöt & blöt. Vi är här för varann.
🩵