@Himmelellerhelvette Då är vi ju nästan på samma dag. Och tillsammans tar vi en dag i taget. Det är skrämmande hur alkoholberoende och bulimi går liksom hand i hand. Detta trots att hetsätning inte ger en sinnesförändring som alkoholen gör men båda framkallar liksom paus i hjärnan, paus från alla måsten…. Iaf så är (var) det för mig. Den pausen behöver jag nu finna på annat sätt, meditation, yoga, motion, målning 🧑‍🎨 ja nånting som låter mig pausa utan att för den skull vara destruktivt.
Du kommer klara också matmissbruket, du har gjort ”samma” resa med alkoholen likaväl som jag ska klara alkoholen, jag har ju gjort samma resa med matmissbruket. Risken för återfall är också samma tänker jag. Jag är en ”tillfrisknad” bulimiker men måste alltid vara på min vakt för att inte återfalla. Likaså gäller för alkoholen. Vi hjälps åt❤️

@Carisie Hoppas du sluppit migrän! Ja, vilket namn egentligen borde kallas ospänningshuvudvärk eller dylikt för spännande är det inte😤. 0️⃣ för mig idag också (känns gott att skriva idag också). Kram

@B.Å 🙏 Blir så glad när vi är några här på forumet som siktar på att bli alkoholfria och på sikt kanske rent av ta steget in i forumdelen Det vidare livet. Det är min ”hemliga” dröm men har ett par delmål att passera först. Vi gör det tillsammans 🥰🙏

@Ny dag haha det är också min hemliga dröm, har varit där inne och spejat lite….tänker så där: kommer man få en inbjudan eller traskar man in och skriker HEJ HEJ! när man fyllt ett år eller är det två?”

Tycker det är så mysigt att vi är ett gäng som följs åt, vi ska röja nu under hösten, njuta av julen och stötta varandra hela vägen.

Detta forum betyder så mycket för mig, tänk att vi med kommer bli så där kloka och långnyktra bara vi lyssnar på dem som går före, låter bli det första glaset och fortsätter som vi gör.

Men först några delmål, heja oss 🤗💃

Aldrig glömma, aldrig ta första glaset. Ett mantra som jag upprepar för mig själv varje morgon samtidigt som jag planerar dagen. Att gå tillbaka i tanken och känslorna från mitt sista återfall har hjälpt och stärkt mig att idag vara redo för dag 36 och utan smygande tankar på att ta ett återfall när tillfället infinner sig. Jag vill inte helt enkelt. Men jag kan inte sänka garden utan måste vara beredd på att allt kan ändras om beroendehjärnan får det minsta övertag. Idag är jag nykter gör det är jag värd🌱!

@B.Å Efter 6 mån startade jag en ny tråd under ”Det vidare livet”. Då kände jag mig tillräckligt stabil. Alkoholen är bara ett symtom. När vi slutar dricka måste vi hantera orsakerna till att vi har druckit, så resan fortsätter verkligen. Vi är många där inne som gjort stora förändringar i våra liv. Och varje gång det blir svajigt lever man farligt. Att behålla kontakten med forumet har varit viktigt för mig. Varje dag påminnas. Varje dag repetera. Hjälpa andra och på så sätt repetera för sig själv.

Kram 🐘

@Ny dag God morgon 🌫️ En dimmig by idag. Dock inte en alkoholdimma 😅 Det var länge sen nu. Men senast igår fick jag en flash från min senaste karatefylla (feb) och förvånas över hur jag släppt den alkoholromantiska bilden av idag och genast ser/känner ångesten och bakfyllan. Min omedelbara reaktion är UÄÄCK 🤮 men med en stunds reflektion - glädje att jag känner avsmak. Det skulle kännas som ett nederlag att bli sugen - fast det får jag ta då tänker jag OM det inträffar - aldrig släppa garden.

Önskar dig en fin och nykter onsdag 🌱 det har ju börjat bra iaf 😅 Kram!
🩵

@Carisie Nej dimmigt 🌫️ på insidan är det definitivt inte inte längre. Fasiken vad skönt det är. Kom på igår att det faktiskt är lite mysigt med dimma. Lite trolskt och fantastiskt vackert egentligen även om det är lite jobbigt när man kör 🚘.
Har inte haft karatefyllor på det sättet, smygsöp ju för att döva och få sova. Men får precis samma känslor som du när jag tänker på det🤮🤮🤢🤢. Att bli sugen är inget nederlag, det är en tanke. Att för egen del ta ett återfall är däremot definitivt ett nederlag och det vill och ska jag inte. Precis så, aldrig släppa garden…. Aldrig glömma. aldrig ta första glaset gäller för mig. Du kanske får tänka ” aldrig glömma, aldrig 🙅 någonsin 🥋-fylla igen” 😅🥰

Nu känns det verkligen som att hösten är här. Ingen sorg över att sommaren är slut som jag brukar ha. Det har definitivt med att göra att jag är på dag 37 som nynykter och bara i början på som det känns en fantastisk resa. Har läst början av min tråd nu på morgonen och fick rysningar när jag slungades tillbaka till hur dåligt jag mådde de första dagarna nykter men även hur dåligt jag mådde under återfallet. Hua 🥺! Aldrig mer, aldrig ta första glaset!

@Ny dag Fint att ditt mantra funkar så bra för dig och varje dag påminner dig om vart du är på väg. Du färdas på så bra och stadigt och nu dag 37!🥳. Fortsätt så och kör på i lagom fart så kommer du att komma fram tryggt och säkert.

Ha en fin torsdag och kram❤️🍂🌞

@vår2022 Tack 🙏 för pepp! Det känns och är annorlunda denna gång. Jag vill inte dricka, som det känns nu har jag inget behov. Att aldrig glömma är hjälpsamt för mig. Ser framemot att på söndag uppnå 40 dagar (ska resa bort i helgen och kan därför tillåta mig att ta flera dagar i taget). Jag längtar efter att ha varit nykter en mycket längre period men samtidigt vill jag hinna uppleva varje nykter dag för det kommer nya nyktra insikter hela tiden och dessa vill jag inte vara utan. Tidigare har räknandet att dagar mer varit en transportsträcka till att uppnå många nyktra dagar och jag har liksom inbillat mig att med tiden försvinner adjävulen och det är till viss del sant men genom att denna gång jobba mig igenom varje nykter dag och se ett värde i hela processen känner jag ett större lugn. Jag behöver inte så många yttre faktorer, jag behöver mig själv och min värderade riktning. Jag behöver underlätta för min hjärna genom att skapa struktur och nya nyktra vanor. Detta blev luddigt men så känner jag och därför är mina förutsättningar att faktiskt bli nykter mycket goda (rädd att jinxa men jag tror på mig själv, jag kommer klara det) ❤️ Önskar dig en härlig 🍂dag! Tack för att du finns och visar vägen 🙏❤️

@Ny dag Igenkänningsfaktorn är enormt stor på det du beskriver.Har åxå påbörjat min nyktra resa i olika försök i många år.De 2 senaste åren har varit så mycket bättre med många nyktra dagar, bra aktiviteter osv…Min hjärna går också ständigt på högvarv och brottas även ständigt med att prestera,duga och vara duktig.Har även stora problem med generell ångest över allt & inget.En slags oro i kroppen.Kämpar även med rejäl värk i kroppen & sömnstörningar.Kämpar på och försöker ha goda rutiner.Men sen blir allt plötsligt så grått & trist.Jag har ont,sover dåligt & tänker negativt.Blir rastlös & stingslig.Får panikkänslor och vill få en stunds paus från mig själv.Det är då ideen om att dricka lite kickar igång.Jag tar återfall.Men det stannar inte vid en kväll.Det blir många fler.Sen när jag bryter så får jag fysisk & psykisk abstinens från hell.Nu har jag bestämt mig för att satsa helhjärtat på projektet”Mitt nya nyktra jag”Får lägga tid & energi på det.Nu ska det bara gå.Vi kämpar vidare,alla vi härinne på forumet.

@Molnet Ser att vi varit medlemmar här typ lika långe och verkar ha liknande mönster.
Mitt sista återfall var en katastrof psykiskt, främst efteråt men även under dagarna som jag drack. På något sätt hände det någonting i mig efter att den värsta ångesten och skammen (skam inför mig själv även den jag blivit på grund av alkoholen) lagt sig. Det får vara nog helt enkelt. Har öppnat upp för maken ännu mer än tidigare, ja riktigt blottat mig. Det är mitt ansvar men han stöttar. Han stöttar bla genom att ge mig tid för att gå undan för att skriva och läsa här. Det blir liksom mitt digitala AA och hjälper mig att hålla fokus, lära av de som gått före /Det vidare livet och hänga med dem som är i delen Vara alkoholfri. Att ta en dag i taget, lägga till struktur i vardagen med nya nyktra vanor är hjälpsamt. Har förmånen att ha ett fritt jobb som jag styr själv och kan jobba mycket på distans osv. Nu har jag initierat att jag håller strikt på vilka dagar jag är på plats vilka dagar jag är på distans, jag har fasta tider för när jag ska ut och promenera i rask takt (3 ggr/v). Och bara dessa små förändringar har gett mig ett större lugn och faktiskt bättre prestationer på jobbet med mindre ansträngning. Varje morgon går jag också tillbaka i känslorna från det sista återfallet genom att upprepa mantrat Aldrig glömma, aldrig ta första glaset. Jag återlyssnar på böcker om alkoholberoende några gånger i veckan alternativt lyssnar på poddar. Har löst/lyssnat på alla böcker ett flertal gånger redan men får ändå nya infallsvinklar varje gång. Det är dags nu och vi hjälps åt! Skriv varje dag, det händer något i hjärnan när man skriver här som också är hjälpsamt för den fortsatta nyktra resan. Jag ser det som en resa i mig själv….
Jag känner igen allt vad du beskriver om sömn, krämpor etc från när jag drack. Nu på dag 38 har jag inte ont, sover bättre, är jämnare och lugnare. Jag vet att detta kan ändras och att jag kan få bakslag men är tacksam över att nu mp bra och jag vet att hade jag druckit hade jag inte fått uppleva det jag upplever just nu. Vi hjälps åt!!! ❤️🥰

@Ny dag du tänker så bra, det är precis så jag försöker uppleva min resa. Stanna kvar i alla känslor, varje ögonblick och njuuuuta när man upptäcker hur bra det känns. Och när det blir jobbigt stannar jag också upp, vad hände här, varför blir det så och hur kan jag göra nästa gång för att det inte ska bli jobbigt.

Det är skillnad på att bli nykter och räkna dagar tills man ”får” dricka igen eller att bli nykter för att man har accepterat att ”jag och alkohol är ingen bra kombo”. Att lita på processen och lyssna på dem som går före är allt vi behöver göra…ja och låta bli det ”första” glaset så klart.

Så glad att det går bra för dig och att du finns här med oss.

Önskar dig en fin dag 🤗

@B.Å 🙏 Finaste du! Så glad att du fortsatt är 22 dagar före mig! Vi gör denna resa ihop! Lär av varandras tankar och tankefällor för att det just ska stanna i tanken. En tanke lyfter inget glas som @andrahalvlek brukar skriva.
Precis så, alkohol och jag är ingen bra kombo lika lite som glass med ketchup och senap är. Gillar också tankar på att jag är liksom allergisk mot alkohol. JG tål det inte eftersom jag inte kan hantera det faktum att ett glad inte är tillräckligt utan jag vill åt effekterna och inget annat. Så funkar inte min make. Han dricker ett till två glas och sen åker korken på. För mig skulle det skapa ett merbegär och vita knogar alternativt skulle jag svepa resten. Alltså är jag allergisk/tål inte alkoholen längre och har kanske aldrig gjort eftersom jag älskade effekten från dag 1. Kram 🥰 och 🎉🥳 till 60 dagar!!!❤️❤️❤️🌱

@Ny dag haha glass med ketchup vilken bra tanke. Kommer använda mig av den och lägg till en glas apelsinjuice direkt efter tandborstning, usch det är inte heller en bra kombo.

(Jag kan fortfarande tvinga fram känslan av hur det sved i magen och hur jag stank sur ättika efter mina race. Usch usch usch! Hellre är vi glowiga och fräscha och doftar gott 💃)