Dag 57

Idag har jag varit nykter och utan alkohol i 8 veckor!

Vill tacka alla som har kommenterad så fint här hos mig, har varit på resande fot och inte hunnit med att svara. Men jag har läst allt och ni är bäst ❤️❤️

Veckan har bjudit på utmaningar kan jag säga. Jag hade dock bestämt mig för att inte ta ett återfall och jag höll min löfte (till mig själv) och är glad för det. Har insett att jag har (hittills) haft det väldigt lätt, har vanligtvis inga att ta hänsyn till eller anpassa mig efter, kan ta min bil till alla tillställningar och åka därifrån när jag vill…men nu var det inte så.

Fy fan vad folk super. Helt i onödan! Stackars hjärnor, magar och psyken som utsätts för detta. Är så glad att jag har bestämt mig för (och klarar av!) att vara nykter.

På fredag har jag varit nykter i 60 dagar. Det är stort jag tänker fira framför Netflix – med fruktsallad och vaniljvisp.

Nu ska jag jobba undan lite och ikväll ska jag lägga mig tidigt. Jag älskar att få vakna nykter varje morgon…(haha det kanske jag har skrivit tidigare 😂) och jag tänker fortsätta med det.

Fattar fortfarande inte att ”en dag i taget” var allt som behövdes.

Ha en fortsatt fin dag mina vänner 🥰

Grattis till 8 nyktra veckor! 🥳🥳🥳 Du ska vara stolt som en mallgroda 🐸

Jag blir också beklämd på tillställningar där folk super, sluddrar och raglar. Usch, får flashbacks från barndomen då min pappa alltid blev fullast. Och så har jag betett mig? Inför mina barn ibland. Dubbelusch.

Kram 🐘

@Andrahalvlek jag blir irriterad på folk och även på mig själv som lägger märke till att ”ja ok, nu är alla redan svinpackade och alla uppför sig som idioter”.

Mina barn och barnbarn har tyvärr även sett mig onykter. Trippelusch för barnbarnet (😩) men det kommer aldrig mer hända!

Även fast man ”uppför” sig (oftast) så är det tragiskt, när vuxna sluddrar, ändrar gångstil, pratar högt och ändrar personlighet. Jag kommer så väl ihåg det från min barndom, åh nej så läskigt att man själv blev en sån 🥲

Aldrig glömma alltså, aldrig mer dit.

Tack för att du finns här med oss ❤️

@Himmelellerhelvette

Tack så mycket. Kram till dig med ❤️

Dag 58

Oj vad trött jag varit sen igår. Tror jag är helt dränerad och kommer faktiskt ta det lugnt och vila upp mig. Har läst att många kände sig sjukt trötta i början, det gjorde inte jag utan jag fick någon slags energi och har flängt runt som en duracellkanin i nästan två månader. Tror kanske det berodde på det fina vädret samt att jag ville ändra mina destruktiva rutiner….

Men nu har tröttheten hunnit ikapp – ska ta det så lugnt nu, vitaminboosta mig själv, sova mycket och tacka nej till tillställningar. Vara hemma, dricka läsk, sticka och läsa böcker.

Med den inställningen kommer jag inleda min tredje (!!) månad (snart är jag där!) Vila, vila, vila.

Har tänkt mycket på hur många gånger jag tackar nej till alkohol, det gör jag flera gånger i veckan, nästan alla jag känner dricker a och det pratas mycket och planeras runt alkohol. Har börjat fundera på att gå på AA möten fast det känns nästan väldigt galet och inte jag. Lär man känna folk där?

Nu menar jag inte att jag vill bryta med alla jag känner men det hade varit kul att också känna folk som inte dricker. Att slippa tacka nej och ducka hela tiden. Är dock livrädd för AA möten. Att sitta i ring och be, kramas och prata om allt det mörka och jobbiga på bestämda tider, hjälp 😳

Hur skaffar en medelårders kvinna sig fler vänner?

Hoppas alla har haft en fin onsdag. Är så glad att jag har er ❤️

Halloj från en medelålders kvinna till en annan. Ja du, jag känner igen mycket av detta med planering och umgänge kring alkoholen. För egen del har de nyktra åren inneburit att några barnbarn dimpit ner i livet, och de är helt garanterat endast intresserade av alkoholfria aktiviteter. Sen har jag skaffat lite nya intressen, men har också insett att jag behöver mer egentid och tid för stickning (snart!) och återhämtning. Jag har chillat ner helt enkelt. Det kan ju i perspektivet av 58 dagar (heja dig!) låta småtrist, men du får lita på mig när jag säger att det inte är det. Klarheten och friheten är riktigt bra kompisar. Känner mig aldrig ensam,(har dock en jättestor familj vilket är mkt lyxigt.) starta en bokklubb! Stickjunta. Eller AA, det har jag själv funderat på. Men sen har jag ju alla vänner här, betyder oerhört mycket för mig, är viktiga på många fler sätt än att vi blivit nyktra ihop. En sammanhållning som är svår att förklara, men absolut verklig trots det overkliga sättet att ”umgås”. Kram 🥰

@Se klart håller med, alla vänner här är något jag är så tacksam för, svårt att förklara men det känns ”på riktigt” fast vi är anonyma och aldrig ses.

Har tänkt på att starta syjunta (tycker det låter så mysigt) men har på riktigt inte mer än 2 person i mitt liv som skulle ta med sig handarbete och fatta. Jag var likadan: “vadå syjunta, ni menar att vi ska dricka bubbel på torsdagar??”

Men du har rätt…nu ska jag chilla lite. Har faktiskt aldrig tråkigt när jag är ensam, älskar egentid och lugn och ro.

Mitt barnbarn kommer på besök på fredag, hon ringde igår och vill så gärna sova över. Det tackar man inte nej till – glass hela helgen 🥳

Jag har inget att klaga på ❤️

@B.Å Grattis till att ha passerat 2 månader!🥳. Fasiken vad det går bra och hur bra du tar dig an din resa. Jag hade mycket energi i början och jag blev så boostad av att vara nykter, att må så bra. Energin dippade sen lite och det kändes mer bara ”jämnt”, alltså varken glad eller ledsen, bara mer jämn. Lite ovanligt för mig som oftast varit mer låg eller hög, inte mittemellan. På något sätt blev det en tid för reflektion och acceptans och även vila. Under denna tid gick jag även hos psykolog och tampades även med att hantera ett arbetsmiljöproblem, en kollega som var oerhört påfrestande. Jag skulle aldrig ha kunnat hantera det som jag gjorde om jag inte var nykter. Jag var hela tiden motiverad till att vara nykter, så det var inga problem och jag märkte hur min självkänsla och mitt självförtroende växte i samband med att vara nykter. Sen kom mer energi igen och en stolthet över att fixat tuffa puckar så bra. Så tänker att energin lägger sig i sparläge emellanåt så att man inte tömmer ut sig helt och får tid för reflektion, återhämtning och för att hitta sin inre kompass och att man hinner med sig själv. När man återhämtat sig har man tankat upp energin igen och man kan köra på. Men man får se till så man kör på ett trygg och säkert sätt och även stanna upp ibland för att beundra den vackra omgivningen och se var man befinner sig. Ta en paus för återhämtning och upptankning av energin. Och att inte glömma att nyfiket närma sig själv och undersöka vem man är och sina behov. Då blir resan ännu mer spännande!

Ha en fin onsdag!🍂❤️

Man kan få klaga lite ibland även om man inte har något att klaga på 😀 Tre räcker väl för en stickjunta, kör vetja.
Jag har börjat googla ”lantbruk för nybörjare”- i smyg… vem vet var detta ska sluta. Vi får uppdatera varandra! 🐄

Grattis till alla dina dagar, var nog lite tidig att gratulera till 60 men trodde att jag själv var på 38 men det är ju imorgon. Slutar snart räkna dagar och veckor för jag vill börja räkna månader 🙏. Hursomhelst du är grym!❤️

@vår2022 tack för fins ord, jag fyller faktist 2 kalendermånader nu på måndag och 60 dagar imorgon. 60 dagar känns så stort, jag läser på om vad som händer under den första tiden och det sägs att de första 90 dagarna är väldigt avgörande. Det är då vi går igenom (och upptäcker) så många nya känslor och någon kallade det för tiden vi ligger på akuten.

Jag tror fortfarande på allt jag läser (läser så mycket) och tänker på mitt supande som att jag legat nersövd, sen vaknade jag jävligt glad och pigg efter en operation och nu behöver jag vila upp mig. Läka och smörja in mina sår och ärr, ta det lugnt och landa i mitt nya jag.

Jag har också ett arbetsmiljöproblem som gnager och tar mycket energi. Jag måste lösa det och jag kommer lösa det. Det känns som att jag sakta men säkert håller på att bli mitt bästa jag och jag känner sån oerhörd tacksamhet över hur alla ni här har visat vägen. Att bli lite kär i sig själv är inget som bara händer vem som helst och utan ansträngning – det händer när man inser att det inte alls är kört och man faktiskt ger sig själv en andra chans på livet.

Vilken spännande resa vi gör – en dag i taget och aldrig ensamma ❤️

@Se klart ja du, lantbruk för nybörjare, varför inte! Du får gärna uppdatera, tycker det låter najs 😍

Jag har börjat kolla på lite fristående distanskurser som man kanske kan hoppa på nästa termin….finns så mycket spännande att hitta på nu när man har tid över 😂

Kram ❤️

@Ny dag du är grym och tack så mycket.

Gör inget att du grattade idag för jag tänker faktist fira 60 dagar ikväll 🥳🥳 (med fruktsallad och vaniljvisp) eftersom jag inte kommer vara själv imorgon. Du är snart uppe i 40 du, fatta hur grymma vi är!

Jag kommer sluta räkna dagar när jag är uppe i 90, då blir det månader istället. En dag i taget - vi gör det så bra 💁‍♀️