Jag lyckades återställa mitt konto här, 4 år sedan jag delade med mig av min väg här i livet. Då var jag ensam med två små barn, nu har jag sambo och två nya små barn. Haft uppehåll för graviditet och amning, men vänt mig till alkoholen när det fanns möjlighet igen. Min mor gick oväntat bort, nu när jag väntade sista barnet. Det var en tragedi, som varit svår att bearbeta.
Och även om jag haft en osund relation till alkohol, så är det inget mot för vad som hände i våras, när jag slutade amma och började med antidepressiva igen.
Kan säga att jag gjorde en rejäl störtdykning i mitt liv, alkoholen blev en medicin för att klara livet. Dom stora barnen fick lida, då dom förstod så mycket. Allt slutade i kaos, när jag valde alkoholen framför skolavslutning. Jag åkte dit för grov rattfylla, och orosanmälningarna trillade in.
Där, när man försökte samla ihop resterna och hålla sig ovanför ytan, skulle man samtidigt ha kontakt med soc, rättsmyndighet och familjeliv.
Ja, jag har en man, men är ensam om allt ansvar, från morgon till kväll.
Då det var grov rattfylla, så tog dom körkortet. Jag har nu fått tillbaka det, med alkolås i bilen.
Soc gav mig previct, och sa att do. Inte kunde erbjuda mer hjälp än så, då det var semestertider.
Äldre dottern pratade med folk, som resulterade i ännu fler orosanmälningar.
Jag har kämpat mot alkoholen i sommar, men det blir tungt när det kommer bakslag efter bakslag.
Jag har nu tagit mig långt från vart jag befann mig i början av sommaren, menjag kan tyvärr ännu inte helt avstå från alkoholen.
Och det är det enda utomstående ser.. senast igår kom en ny orosanmälan, för att proverna på vc, visat att jag fortfarande dricker (och det är gäller aldrig något jag förnekat).
Visst, skyddsnätet ska fungera här i Sverige, och det är bra att det görs anmälningar. Men jag förstår inte vad fortsätta anmälningar ska ha för nytt, i en redan pågående utredning, vart jag både är medgörlig, och har en önskan om hjälp.
Jag lider med mina äldre barn, som mår dåligt över detta, men jag har aldrig någonsin brustit i omsorgen om dom. Och det har alltid funnits en annan vuxen, som tagit vid, när jag inte klarat.
Det blev så mycket nu, men ville bara egentligen visa att jag finns, och vilka problem jag kämpar med.

@Ada81 Hej och "välkommen tillbaka" nåt jag förstår att du verkligen inte vill vara under rådande omständigheter. Men nu är du ju här iaf och det är ju bra.

Vad tänker du nu? Att du vill ta ett uppehåll? Bli alkoholfri? Skriv och läs och byt drickat mot AH du vet ju redan att det finns kunskap och stöd här.

Kram!
🤗