Jag har försökt vara alkoholfri tidigare. Lyckats under något år. Men ramlat dit igen. Men jag ser att åren springer iväg. Det finns inte tid att skjuta på det längre.

Jag har ju fått uppleva det nyktra fria livet under perioder, helt fantastiskt! Men jag måste tillbaka dit.
Annars springer livet ifrån mig, kaos knackar på dörren

Jag testar ett nytt sätt- skriver i forum. Kanske det kan vara ett stöd

Dag för dag

@Ett liv i frihet Hej och välkommen hit! Att skriva och läsa här är ett bra stöd för att bli alkoholfri. Vad bra att du har så goda erfarenheter av ett nyktert liv och vill tillbaka dit. Då har du en målbild att sträva efter för hur du vill må, känna och leva ditt liv. Precis som du skriver så springer livet ifrån om man fortsätter dricka och det leder till allt djupare alkoholberoende, självdestruktivitet och misär på olika sätt. Det finns ett självhjälpsprogram som också är ett bra stöd till att göra en hållbar plan och kring reflektion av sina dryckesvanor. Att lyssna på poddar och läsa böcker om alkoholberoende är bra för att få mer kunskap om hur det påverkar kropp och knopp. Jag har snart varit nykter i 3 år och det är den bästa tiden i mitt liv. Det har gett mig lugn, balans, kraft och livsglädjen tillbaka.

Ta en dag i taget, skriv och läs på forumet. Vi är många här som hjälper och stöttar varandra❤️

@Ett liv i frihet Hej och välkommen hit 🙏🏼 Skriv & läs och fyll i alkoholkalendern. Kika på självhjälpsprogrammet. Vilket stöd behöver du? Hur brukar du gå till väga när du ska uppnå något? Listor? Räkning? Allt funkar inte på alla utan var och en måste hitta sitt sätt. En dag i taget, ibland en timme och ibland en minut 🙏🏼
🩵

@vår2022 Tack! Jag blir hoppfull. Fint att läsa om ditt goda liv efter tre nyktra år.
Jag tror att forum, både läsa o skriva kan vara bra. Förut lyssnade jag på podd varje morgon vilket funkade bra. Men denna gång behöver jag nog växla upp. Kanske i takt med du skrev, att beroendet blir djupare o svårare hela tiden. Då behöver jag samtidigt arbeta hårdare.
Nu ligger jag i sängen, lycklig över att vara nykter, ser fram emot att vakna pigg, allert och fräsch.

Tack snälla för peppande ord 💕

@Carisie Tack!
Bra tips! Alkohol kalendern- var finner jag den? Jag vet att struktur, regelbundenhet och ett hårt arbete är bra för mig i detta. Att inte luta sig tillbaka utan fortsätta arbeta med mig själv och mot alkoholen.

Det ska bli skönt att vara här o få skriva av sig lite i få dela med andra som vet! 💕