Hej!

Jag är ny här inne och jag har funderingar kring min alkoholkonsumtion.... Jag vet inte om jag är på rätt ställe, om mina problem, som jag ser det, är allvarliga nog för att söka hjälp och stöd för. Men tror jag behöver hjälp då jag känner att det gått för långt.

Sen jag skiljde mig för 7 år sedan har jag druckit varannan vecka då jag inte har mitt barn. Så den veckan jag är "barnfri" dricker jag alkohol i min ensamhet en till två kvällar. Ibland med vänner men det är inte ofta. Känslan av ensamhet får mig att vända mig till alkoholen. Jag märker att jag tål mer alkohol nu än innan jag skiljde mig. Egentligen har jag alltid haft svårt att styra mitt alkoholintag när jag festade som ung. Jag blev jättefull och baksmällan var stor. Det händer nu också. Jag dricker en flaska vin vid varje tillfälle. Senaste gången köpte jag en 1 liters flaska och drack upp. Mådde jättedåligt dagen efter.
Det skrämmande är att jag går och längtar efter dagen jag "får" dricka. Jag älskar ljudet av att öppna en flaska vin och sen mår jag jättebra när jag dricker. Problemet är att jag sover jättedåligt och blir bakis dagen efter. Jag mår egentligen sämre dagen efter än vad jag mår bra på kvällen när jag dricker. Jag känner mig upprymd av alkoholen samtidigt som jag känner mig patetisk som dricker själv. Jag döljer detta för min särbo. Han har ingen aning om att jag dricker. Jag skulle aldrig erkänna det då jag skäms. När vi umgås med vänner har det hänt nästan varje gång att jag blivit jättefull och han har till och med hotat att lämna mig om jag blir så full igen. Så därför kontrollerar jag mig i hans närhet och kan dela en flaska vin med honom och låtsas vara nöjd med det trots att jag hade kunnat dricka hela flaskan själv, lätt.

Nu har jag skrivit en hel roman här. Men känner att jag hade behövt höra om någon annan är som mig. Vi har ju alla våra egna sätt att dricka. Jag vill inte sluta dricka vin helt men jag vill inte sitta själv och dricka mig full i min ensamhet och vara bakis dagen efter och även ibland ha minnesluckor.

Någon som har några råd eller som känner igen sig i det jag beskriver?

Kram på er!

@Villgöraenförändring Hej & välkommen 🙏🏼 Här är du bland likasinnade. Det som är rekommenderat är tre månaders nykterhet för att låta hjärnan återhämta sig. Det finns ett självhjälpsprogran och en alkoholkalender under "dina sidor" som jag tycker är jättebra hjälpmedel. Har du genomgått någon livsstilsförändring tidigare? Hur gör du för att lyckas? Vad motiverar dig? Sporrar & peppar? Läste ett bra tips också: gör en lista över vilka konsekvenser alkoholen ger dig nån skrev att hen hade lappen i plånboken vilket jag tyckte var supersmart!

Det faktum att du skriver att du längtar efter att "få dricka" och att det skrämmer dig är väl ett tecken om något att du behöver klippa banden med alkoholen?

Skriv här och läs. Gör det till en rutin och lägg dag till dag mellan dig och senaste fyllan. En dag i taget, inbland en timme ibland en minut.
🩵

@Carisie Just nu har jag börjat skriva en lista på vilka negativa konsekvenser mitt drickande har. Tänker också börja lista vad jag kan göra när suget efter alkohol kommer. Jag behöver byta ut drickandet i min ensamhet till något annat att göra när jag är själv. Jag vill hitta något hälsofrämjande och vettigt att göra när jag känner mig ensam.

Lite så går mina tankar nu 😊

@villgöraenförändring
Hej. Känner igen mig så mycket i det du skriver och jag är också ny här. Alkohol ställer till det för mig också. För mig går det ganska bra att avstå men när jag dricker så blir det för mycket. Jag kommer över en gräns där jag inte kan sätta stopp. Tänker att nu avstå helt under några månader och sedan fundera om jag ska försöka hitta strategier för måttligt drickande eller kanske avstå helt.

@Villgöraenförändring Tittar också in och säger hej och välkommen. 🙂 Jag försöker själv göra en förändring efter en total kaoskväll förra helgen. Själv är jag helt klar med att helt utesluta alkohol ur mitt liv. Jag har börjat göra alkoholprogrammet här på sidan, det får en att reflektera ganska mycket. Önskar dig all lycka 🩷

@Fröken Jill

Hej! Just nu är jag inne på att lära mig dricka måttligt och då vid speciella tillfällen och absolut inte när jag är själv. Jag vill kunna njuta av en rimlig mängd vin på t.ex middagar med vänner eller kunna dela en flaska vin med min särbo och vara nöjd med det. Det är min önskan. Sen är jag öppen för att helt sluta om jag inte klar av att dricka med måtta. Det är svårt detta men första steget är iaf taget nu genom att jag gick med här och genom att jag inser att jag har ett problem. Samtidigt känns det bra att veta att man inte är ensam. Jag hoppas du hittar ett bra sätt som fungerar för dig och som du bra av 🤗 Jag håller tummarna för oss båda 👍

@Memmy

Hej och tack för välkomnandet! 🤗

Jag vet hur det känns att ha en kaoskväll. Vill aldrig mer vara med om det. Känns inte som att jag kommer vara det igen sen jag gick med här. Känns som jag har öppnat mina ögon nu för att jag har problem. Jag vill fokusera på annat som gör mig glad istället för att dricka och vakna upp bakfull... Helst genom att kunna dricka måttligt vid speciella tillfällen eller om det inte fungerar så sluta helt. Jag håller tummarna för att vi båda hittar ett sätt som fungerar bra för oss 👍🤗 Stort lycka till! 🥰

@Villgöraenförändring Kan känna igen mig och tidigare blev det aĺldeles för mycket. Det är mindre nu men sover också dåligt även vid mindre mängder. Ett tips är att göra ett längre uppehåll så att du känner att bestämmer och inte alkoholen. Tufft i början men går lättare med tiden. Lycka till🙂

@Villgöraenförändring Skickar pepp till dig! Jag känner väldigt liknande känslor. Har funderat på om jag har en plats här i detta forum, är jag verkligen så pass beroende av alkoholen? Min mening är att mår man som många av oss gör, eller gjort, samt känner man ett starkt behov av få hjälp så har man nog nått ett beroende och jag tycker vi alla här inne är så starka som påbörjat denna resa oavsett vad målet är 😊

@åträtthåll

Håller med dig i allt du säger! Att vara här inne tyder på självinsikt och att man vill ha stöd och hjälp. Om jag får fråga, känn dig inte tvingad att svara 🤗 Hur ser din konsumtion och alkoholvanor ut? Vore intressant att veta då du skriver att du känner igen dig i det jag skrev...