@Villgöraenförändring
Självklart får du fråga 😊 speciellt denna text du skrev känner jag igen mig i:

”Det skrämmande är att jag går och längtar efter dagen jag "får" dricka. Jag älskar ljudet av att öppna en flaska vin och sen mår jag jättebra när jag dricker. Problemet är att jag sover jättedåligt och blir bakis dagen efter. Jag mår egentligen sämre dagen efter än vad jag mår bra på kvällen när jag dricker. Jag känner mig upprymd av alkoholen samtidigt som jag känner mig patetisk som dricker själv.”

Det var vad jag refererade till främst 🙌

@Villgöraenförändring när man läser vad andra skriver så ser man det med andra ögon. Många av oss dricker för att få slappna av. Känna oss mindre ensamma. Få lugn i hjärnan.
Samtidigt gör alkoholen att vi blir trötta, stressade över att behöva mörka, planera, kontrollera och bli ensamma PÅ RIKTIGT eftersom människor lämnar eller hotar att lämna oss p.g.a. vår vänskap med alkoholen. Ensamheten man upplever orsakas ju av alkoholen eftersom den gör att vi isolerar oss för att få dricka. Som vi lurar oss själva!

@Miomi

Håller med dig i det du skriver! Det är fruktansvärt när ens drickande påverkar andra negativt. Jag trillade dit i lördags. Skulle "bara ta några glas vin" med en vän. Det slutade med minnesluckor och en djävulsk baksmälla. Nu har jag fått nog och kommit fram till, ännu tydligare, att jag verkligen inte kan hantera alkohol. Fick en rejäl avsmak för alkohol efter det. Har haft avsmak sedan jag gick med här men när jag var med en vän som sa "visst ska vi ha lite vin" ja då trillade jag dit och det blev verkligen inte bra. Så nej, dricka måttligt kan jag verkligen inte göra.... Så nu blir det avhållsamhet för min del.