@Geggan Härligt att du inte vill äventyra dina nära relationer och aldrig vill dricka mer igen. Är det någon skillnad i ditt mindset eller förhållningssätt till alkohol om du jämför då som nykter 3 år mot idag?

@Geggan Tack för att du delade med dig. Jag har själv varit nykter i 7mån och är rädd för att trilla dit igen. Har förstått att det kan hända när man minst anar det. Just nu känner jag mig så säker på mig själv att aldrig dricka igen. Det du skrev var bra för mig att läsa…..skulle jag ta ett glas så skulle jag med största sannolikhet trilla dit igen. Härligt att du har bra kontakt med dina barn. Kram

@vår2022 ja det är stor skillnad. Inser nu att hur jag än kämpade då, gick på möten och stod i, så var det på något sätt bräckligt. Det har med identitet att göra. Nu har jag ett bergfast beslut i botten och en stabil identitet som en som inte dricker alkohol. Plus en dyrköpt medvetenhet om riskerna. För mig har detta forum spelat stor roll. Känner att det skulle vara ett sånt fruktansvärt svek mot er alla att dricka. Då fanns en sorts ensamhet där det gick att liksom glömma allt och tänka äh, vad fan. Vem bryr sig. Men här känner jag att vi har så stor igenkänning i detaljer i varandras liv, att vi hör ihop. Väldigt väldigt tacksam för det!

@Geggan Ja, den stora skillnaden för mig är också att nykterheten liksom landa och bottnat rejält inom mig. Jag står stadigt med båda fötterna på jorden med mina nykterhetsglasögon på😎. Jag har också ett annat förhållningssätt till livet och det jag värdesätter i det som nykter. Håller med om att forumet är mycket betydelsefullt och har en stor del i att det gått så bra. Det känner jag också tacksamhet för.

Ha det gott!❤️

@Geggan Fin läsning! Absolut, inte ta första glaset är ett bra motto. Men också att alkoholen inte kommer hjälpa, alkoholen är inte svaret på problemet. För mig har det tankesättet fungerat, då går aldrig tankarna till ett första glas.
🌸❣️🌷