Dag 80 idag! Stolt över mig själv!! Målet 90 är snart här. Jag vill visa för mig själv att jag kan klara att dricka måttligt. Många tankar om varför jag vill det. Förmodligen för att jag vill bevisa för mig själv att jag fixar detta. Att jag är stark. Att jag aldrig ska bli som innan. Att jag aldrig ska såra som innan. Att jag behöver mig själv. Att jag älskar mig själv. Att jag bestämmer över mig. Att jag kan.
Har en strategi klar för mig, att fylla i iförväg hur jag tänker dricka, en alkoholkalender i pappersform. Kanske naivt tänker nån. Men jag ska testa. Går det åt helvete så vet jag det.
Känner mig motiverad och förväntansfull.
Jag behöver mig!

@Snoffsan vad härligt, tack för att du delar dina framsteg! Vilken skön känsla att du satt ett mål och snart har klarat det. Bra jobbat!

Nu förbereder du dig för nästa steg, planerar och funderar över strategier för att prova att dricka måttligt. Vad fint att du känner dig både stark, motiverad och har tilltro till din egen förmåga.
Precis som du skriver är det du som bestämmer över ditt liv och dina alkoholvanor. Att du vill prova dig fram är varken naivt eller ovanligt. Tvärtom är det många som behöver göra just så för att kunna fatta ett hållbart beslut. Hoppas att du ska hitta en väg som blir bra för dig.

Fortsätt gärna dela med dig här på forumet, det är uppskattat!