Dag 5

Jag tror att jag äntligen börjar känna av lite positiva effekter igen efter 4 dagar utan a. Inte massor men en del. Flera gånger igårkväll tänkte jag ”Fyfan vad skönt att jag inte är full eller ens lite påverkad just nu” . Somnade skönt på soffan till en film, det gav en helt annan skön känsla än om jag somnat och varit full, det hade bara varit ångest och blä.

Så skönt att vakna 7.30 av mig själv helt utvilad också, även om huvudvärken är tillbaka men den visste jag om 😊

Idag blir det inget drickande. Ska njuta av en härlig höstdag!

@åträtthåll hurra för dig!

Huvudvärken kan hålla i sig ett tag, jag vaknar fortfarande med svår huvudvärk men den kommer mer sällan ju längre tid det går. Brukar tänka att huvudvärken är ett tecken på att hjärnan håller på och reparerar sig - så tar jag två alvedon och är tacksam för att jag gett mig själv en helt ny dag utan minnesluckor och ångest.

Ha en fortsatt fin lördag ❤️

@B.Å Ja precis, tänker så jag med. Den stör mig inte men det är galet hur intensiv den kan vara på morgnarna!

Kom precis hem efter heldag ute. Hängt med olika vänner och bekanta. När jag tagit en cola zero istället för bubbel/rosé och folk frågar om jag inte dricker så svarade jag bara glatt och avslappnat ”jag försöker välja mina tillfällen och dricka lite mer sällan, behåller energin bättre så” Hade inte ens tänkt ut ett svar, det bara kom. Men vad skönt det kändes!

Sen kom jag hem och var inte sugen på massa mer vin eller onyttigt snacks som jag brukat, utan helt nöjd med en kopp te. Sa högt för mig själv ”FYFAN VAD SKÖNT ATT VARA NYKTER!”

Känner mig glad och stolt ikväll!!! Trycker i en 0a i min alkoholkalender direkt!

Dag 6

Börjar äntligen känna av att alkoholen börjat lämna min kropp. Jag känner inte samma ”hinna” av alkohol under mitt hudlager. Det är en otroligt skön känsla.

Har en nära vän som fick i sig lite mycket igår och som just nu verkligen fått en känga av den kemiska ångesten som alkoholen kör. När jag läste om hur alkoholen gör att kroppen sänder ut mängder med dopamin och endorfiner i kroppen när man dricker (på ett icke-naturligt sätt såklart) och hur kroppen sen skickar in motsvarande signaler dagen efter när giftet ska ut och för att balansera signalerna.

Inte konstigt att man tar en återställare dagen efter för att lindra den ångesten. Kroppen jobbar stenhårt för att bli av med giftet och att återställa balansen, men det jag och många gör (gjort) är att fylla på med nytt gift.

Nej, jag vill inte tillbaks dit. Jag trivs i nykterheten 💕

@åträtthåll .Bra jobbat.Så stor vinst när den kemiska ångesten lämnar kroppen & man inte känner av den akuta abstinensen som kan hålla i ett tag.Bra jobbat.Kom ihåg att göra ditt löfte en dag i taget och glöm inte ditt varför samt att Inte ta det första glaset.

Dag 7

Godmorgon! @molnet - Ja, så är det. Idag är en ny dag och jag har tänkt få till lite träning. Saknar det, har tränat mycket i mina dar innan allt för mycket tid och energi gick åt att vara på lyset eller bakfull. Nu är det dags att komma igång igen 😃

Känns skönt att efter idag kunna bocka av 1 vecka på torr mark!

Glad måndag 😊

@åträtthåll Grattis till dag 7! Jag hoppas att du berömmer dig själv ordentligt för hade det varit så lätt hade denna hemsida aldrig behövts!
Jag vaknade också nykter idag och det kändes så skönt att starta veckan på ett bra sätt! Idag kommer mina killar och det är min bästa motivation till att avstå a!

Om bara 7 dagar är du uppe i 2 veckor!! Hejja dig!

@åträtthåll Grattis till en ny nykter vecka.Att röra på sig är välgörande för kropp & knopp.Jag som är en allt eller inget person eller allt är svart eller vitt har fått bromsa mig lite i mina ambitioner kring motion.Ser till att röra på mig ute i naturen c:a 30 min lufsande.Inga krav på mig själv kring det ännu utan bara njuta.Det enda jag schemalagt är danskurs 1ggr /vecka.Lägger till lite i taget.Inga prestationskrav på mig själv.

Jag känner att energin kommer! Så härligt! Idag firade jag en veckas nykterhet med ett lätt träningspass efter jobbet. Känns toppen och det var skönt att svettas lite!

@Lobster @B.Å @molnet
Tack mina vänner 😃

@åträtthåll Grattis till en vecka, nu är den första och värsta tiden över och alkoholen har i princip lämnat kroppen. Vi följs åt, en dag i taget och lyfter allt positivt som kommer med beslutet att vara nykter just idag! 🥰

Dag 8!

Godmorgon AH 😊 min nya morgonrutin är en kopp kaffe vid köksbänken och att gå in och läsa/skriva här. En bra remisser om att jag har ett pågående projekt i rullning som behöver underhållning och uppmärksamhet! Dessutom är det skönt att skriva lite ”dagbok”

Tack @Ny dag det känns toppen. Har inte det minsta sug efter att dricka, det är otroligt skönt.

Har två tillställningar ons+tors som involverar alkohol och där jag vanligtvis hade svept i mig runt 10 enheter trots att det är vardag.
Jag är inte orolig för alkoholen men i dessa sällskap lite ängslig över att jag blir den ”tråkiga” i gruppen. Även om jag själv tycker att jag är roligare nykter 😅.

Önskar er alla en bra tisdag!

En sån fantastisk fördel med att vara nykter - jag får saker gjorda! Det är inte så jäkla jobbigt att bädda sängen egentligen. Eller att tömma, fylla och sätta på diskmaskinen. Plocka undan efter sig innan man går och lägger sig.

Det är så skönt! En skjuts i vardagen!

Fortfarande rätt ängslig över morgondagens tillställning och hur jag ska göra för att alkoholen ska bli så oviktig som möjligt i både samtalen men även i mitt engagemang till ”festligheterna”.
Hoppas på att vara peppad oavsett, för dricka, det vill jag inte. Men jag kommer gärna hem i god tid och i nyktert tillstånd :)

När jag nämnde för terapeuten förra veckan att jag tycker det är jobbigt att andra blir besvikna när jag inte dricker, så sa hon att det är väl antagligen för att de själva vill ha någon mer som ursäkt för att kunna dricka lite extra. Precis så som jag känt när jag druckit och någon annan varit nykter. Att dom fick mig att känna mig ”dålig”. Nä fy så vill jag inte ha det.

Det hon (terapeuten) avslutade med då var iallafall att säga att hellre att du gör ditt sällskap ”besviket” än att du sviker dina löften till dig själv och gör dig själv besviken för andras skull.
Så är det ju.

Målsättning för imorgon - inte göra mig själv besviken. 🙌

Sov gott!