Dag 88

Gick igenom min telefon, det finns ett album där som kallas "Självporträtt" och herre min skapare vad jag har varit duktig på att dokumentera mina race och nattliga bravader.

Tycker nästan lite synd om den kvinnan som finns i min telefon, jag kunde få så sjuka idéer när jag drack och mycket skulle dokumenteras. Antingen på telefonen då eller i mina 853 skrivblock där jag skrev upp mina uppenbarelser och annat klibbigt.

Har gått igenom bilderna nu som sagt och jösses vad jag såg ut, plufsig och trött. Vaken mitt i natten (klockslag finns i telefonen) fast jag skulle upp tidigt och kanske hade ett superviktigt möte. Jag får rysningar av mig själv, hur kunde jag utsätta mig för allt detta, usch på mig.

Denna helg ska jag vara snäll mot mig själv, ska ta det lugnt och riktigt njuta av en mysig hösthelg. Tända ljus och lägga ansiktsmask, baka något gott och kanske umgås med en liten tjej som gillar att sova över och äta glass. På söndag är jag bortbjuden och det kommer bli kul, känner ingen sorg över att vara den som inte dricker på dessa bjudningar, men det ska gudarna veta att jag längtar efter känslan av att vara den som "SLIPPER" dricka. En dag i taget...jag är nästan där.

Att få vara nykter är det finaste jag vet. Så jävla tacksam varje dag, även när det blåser. Jag är så glad att den plufsiga vinkärrningen inte längre finns. Hon får dock leva kvar som ett minne i telefonen, aldrig glömma. Aldrig ta det första glaset.

Önskar er alla en härlig helg. Fylld av kloka beslut och nyktra morgnar. Tack ni som läser, stöttar och delar med er - ni betyder så mycket för mig.

@B.Å Uuuhh det känner jag så väl igen mig i. Bilder på en själv när man är full och odräglig och tycker att man kommit på världens bästa och mest kreativa idéer nånsin. Finns få saker som ger mig såna rysningar som att se mig själv på bild när jag är full, så jag känner med dig verkligen 😅

Fortsätt kämpa, om man ska tro på alla som är före (vilket vi ju ska) så är det ju många som känner att dom slipper. Rätt vad det är så är du där och jag strax bakom😊

Hoppas du får en riktigt mysig hösthelg 🍁🧡🍁🧡🍁🧡

Dag 90 (say what!!)

Jag är där nu. Milstolpe ändå, 90 dagar var mitt mål när jag startade min tråd. Trodde jag att jag skulle lyckas? Njaa inte riktigt, jag ville mest bli av med min ångest och trodde faktiskt att jag skulle bli ”frisk”.

Det var så jobbigt i början men ganska tidigt började jag lägga märke till små små positiva tecken som gjorde att jag fick blodad tand. Jag som alltid trott att liv i nykterhet är det tråkigaste som finns, började lyssna på andra (som går före före mig) som beskrev att så är det inte alls….först trodde jag bara på dem och förlitade mig på att det skulle bli bättre, sen fattade jag…

Det är hur mysigt som helst att vara nykter, jag älskar mitt nya liv och är så glad att jag kämpade mig i genom första vidriga tiden. Så värt det.

Min vardagsångest är borta, min mage mår bra, jag sover på nätterna, vaknar pigg och utan minnesluckor (*ryser*) jag känner mig tryggare i mig själv, kan se andra i ögonen, sparar pengar (!!!), har gått ner två byxstorlekar (!!!), tar hand om mig själv, hinner med livet, är lugnare, snyggare (hehe)…jag ser världen med andra ögon och jag önskar att alla ni som kämpar där ute får uppleva allt det vi vinner på att ta oss ur misären.

En dag i taget, det går alltså och vi förtjänar att ge oss en andra chans 🥰

Jag är så tacksam att jag hittade hit, har fått så mycket stöd och många insikter och känner fortfarande sån tacksamhet över att jag inte är ensammast i världen. Mina vänner ❤️❤️❤️

Vilket jävla gäng vi är ändå - kan en så kan vi alla! ❤️❤️

Jag fortsätter traska på, mitt nästa delmål är 101 dagar och sen blir det raka vägen till 4 månader 💥

Herregud det här är galet, är så stolt och glad idag ✅💪🙅🏻‍♀️

Önskar er alla en fortsatt fin söndag.

- Och läser du här och kämpar fortfarande så som jag gjorde i början, tro mig det går och du är inte ensam 🥰 häng med oss här istället för att kriga ensam, vi gör det tillsammans ❤️ -

@B.Å Grattis till 90 dagar!🥳. Härligt med alla goda effekter du fått som alkoholfri. Nu bara fortsätta som du gör och framåt! Fint att du känner dig så stolt och glad, jag delar din glädje😁.

Ha en fin söndag!❤️

@B.Å Trumpeter och jubel! Så j-a bra jobbat! Och så många fina fördelar du gett dig själv! Vi vilar här i nykterheten och ska inte ta det där första glaset.

Känns så fint att vi är några stycken som är ungefär lika långt i våra dagar och gläds så när jag ser en uppdatering. Det är tuffa dagar, men de blir färre ju fler dagar vi får kryssa i vår alkoholkalender. Och vilket fantastiskt stöd det här forumet är med alla grymma krigare som kämpar varje dag!

Tillsammans är vi starka - nu traskar vi vidare mot nya nyktra mål!

Njut nu av din 90:de nyktra dag och härliga söndag bästa B.Å

@B.Å Säger bara Wow!Vilka fantastiska vinster du fått uppleva redan efter ” bara” 90 dagar & det bästa av allt är ju ditt förändrade mindset. Att du vill vara det & njuter av det.Och att du vet att man måste kriga på.Längtar dit.Själv är jag efter 40 dagar nöjd med mig själv att jag lyckas vara nykter ytterligare en dag för att jag absolut inte vill uppleva den hemska abstinenstiden igen.Fortsätter att kriga på en dag i taget & ser fram emot att få uppleva att jag inte vill dricka A igen.Det får ta sin tid & under tiden bygger jag upp min nya livsstil & provar nya verktyg som kan hjälpa mig att må bra!

@B.Å Grattis till 90 dagar, även om jag vet att det stora firandet blir dag 101 för dig! 🥳😃
Du beskriver så fint alla dessa fördelar som din nykterhet gett dig. Tack för det och tack för alla dina peppande ord härinne, till mig och alla andra. ❤️

@Andrahalvlek tack så mycket fina du som alltid stöttar delar med dig och är så långt före mig. En riktig förebild och insiktsspruta, det är vad du är för mig.

Jag började läsa din gamla tråd häromdagen när jag svajade och alla ni här bara slöt upp som ett gäng lejoninnor ❤️kände igen mig så mycket, haha helt sjukt när man läser om andras resor och inser hur vi, ett gäng anonyma, är så lika på så många sätt. Jag vågar inte läsa klart din tråd förrän jag har kommit lite längre på min resa, är rädd att jag annars kommer börja jämföra och stressa fram insikter. Men du har ju redan skrivit till mig att tillslut når vi målet "jag slipper dricka" och jag ska dit, det har jag bestämt....(utan att ha en aning om hur lång tid det kan ta) och jag kommer fortsätta läsa din tråd och hämta inspiration.

Tack för att du finns här med oss och orkar med oss nykomlingar. Guld är du!

Fina kloka och varma @vår2022 tack så himla mycket för hejarop och glädje. Du med har gett mig så många insikter, kommer ihåg när jag höll på att gå under pga skam och du kom in, bestämd, klok och omfamnande och förklarade hur "Medkänslan är skammens motgift". Det inlägget (och många fler) har hjälpt mig så oerhört mycket, jag tänker ofta på det och det var då jag se mig själv i ett nytt ljus. Visst får vi lov att skämmas men det viktigaste är att lära sig av sina misstag och förlåta sig själv för alla dumheter. Jag är värd en andra chans, precis som alla andra som har fått en andra chans.

Är så tacksam för att du är här och visar vägen. Och jag blir så glad för din skull när jag läser hur du med har kämpat och blivit den du är. Måtte jag nå dit en dag...

Kram ❤️

@Kirskål, du! Blir alltid så glad när du tittar förbi, känns som att vi två är partners in crime här eftersom våra resor började ungefär samtidigt - sen är vi galna i listor och finglas och har bestämt oss för att vita perioder är inget för oss. Tänk att vi gjorde det, snart är du med uppe i 90 dagar och fler ska det bli, för det är sant det du säger, vi vilar i nykterheten och det blir bara bättre.

Blir så glad för din skull, att det går bra och du mår prima. För det är du värd ❤️

@livima ja det är sant, det bästa är glädjen som vi får uppleva med nya vanor och ändrade tankesätt. Tack för tjoande, jag hejar på dig med, vi gör detta tillsammans :)

@åträtthåll tack så mycket fina du, så glad om jag kan inspirera så som ni inspirerar mig varje dag. Vi fortsätter kämpa, en dag i taget och om och om igen ❤️

@Carisie håller med, vi är otroligt jävla bra tillsammans, hade aldrig orkat med mig själv om det inte vore för alla er som alltid stöttar, peppar och delar med er. Du är så bra du med, full fart mot Nollköping utan onödiga byten och omvägar. Blir så glad av dina inlägg (fast jag hänger mest i "A-fritt" och är lite "rädd" för måttliga-delen) och har en känsla att vi båda kommer så småningom att hamna i "Det vidare..." . Hehe, vi gör det så jävla bra :)

@Molnet tack så mycket och du krigar på så himla bra du med. Med små små steg tar vi oss lite längre ifrån vårt sista glas, det går alltid framåt och nu vet vi hur vi gör. Tillsammans är vi starka och tiden är vår vän. Heja dig och tack för att är här med oss ❤️

@MärtaMaria tack så mycket du med ❤️ som går före mig och har visat hur vi gör. Blir så glad när du uppdaterar och jag får läsa att det går bra för dig. Tack för att du delar med dig och är en förebild för oss som går i dina fotspår. En dag i taget, vi går mot ljuset nu 😊

@B.Å Tack för fina ord ❤️ Min första tråd skildrar 0-6 månader. I början var det fan snudd på ett heltidsjobb 🤣 Sen flyttade jag in under ”Det vidare livet” med en ny tråd, och jag har ju inte precis slutat få insikter. När jag skriver tvingas jag sätta ord på vad jag tänker och känner, och då börjar nästan orden resonera med sig själva. Och sen får jag ofta viktig feedback av er 🤩

För mig är skrivandet en form av terapi. Jag kan börja skriva och har ingen aning om vad jag ska skriva om, och sen kommer det ut som behöver komma ut. Precis likadant funkar det när jag går till min psykolog, vilket dock inte sker så ofta längre. Från och med i vår blir det endast en gång på våren och en gång på hösten, men samtidigt har vi så många års historik att den enda timmen hjälper mig massor.

Kram 🐘

@Andrahalvlek jag är likadan när jag börjar på tangentbordet, sitter och hamrar (ser framför mig att du med gör det "jag är gen x för fan och lärde mig skrivmaskinen *tryck tryck tryck* långt innan du föddes!" brukar jag säga när kollegor påpekar hur snabbt och hårt jag skriver) och ibland hinner jag inte med mig själv och får nya insikter under tiden. Så skönt ändå att kunna skriva av sig och att andra orkar med allt tjat. Haha :)

Din tråd är så bra, tyckte när du kom inrusande igen efter att du testat lite "måttligt" var så himla...roligt kanske man inte får säga men uppiggande var det. Vi är så många som varit där och nu när man fått lite avstånd blir det nästan komiskt hur vi alla ska behöva gå igenom samma skit för att äntligen fatta. Tänk att du kommit så långt och fortsätter utvecklas och dela med dig. Känner igen mig så mycket i din resa och tänker fan bli som du!

Ha en fortsatt fin vecka och en underbar helg om vi inte ses eller hörs (eller vad man nu säger här) innan dess 🥳

Hejsan! @B.Å, Tittade bara in för att säga att jag tycker att du kämpar på bra. 90 dagar helt nykter har passerats med råge och det tickar på mot 101 dagar som är ditt delmål, och sedan bara köra alkoholfritt vidare mot nya mål som fyra månader och så vidare. Men som alltid gäller det att ibland ta allt ett steg i taget och inte låta alkoholdjävulen få en chans att dra en iväg till alkoholträsket så att säga.

Ha det gott kompis!

@Flarran tack så mycket. Ser väldigt mycket framemot fruktsallad med choklad och vaniljvisp vilket jag kommer unna mig när det gått 101 dagar. Heja nykterhet och nya mål, aldrig glömma och en dag i taget.

Ha en din kväll kompis!

@B.Å Visst är det tragikomiskt att vi alla måste prova ”måttligt” några gånger. Det hör till. Därför vet man att alla den vägen måste vandra, vi står här bredvid och hejar och peppar! 🥳🥳🥳

Kram 🐘

@B.Å Hej hej & heja! Jag jag känner mig som sagt lite lost & ensam i måttlig och är ju allt annat än måttlig. Utom några veckor under våren då jag verkligen var supermåttlig ☺️. Det har funkat fint för mig men det känns inte rätt att skriva under alkoholfritt ifall ifall jag skulle ta ett glas någon enstaka gång?! Svårt! Har du några kloka tankar kring saken? Du verkar ju vara en kvinna av klokskap!

Ang det måttliga forumet så skriver eller läser jag inget i det annat än det som hamnat i min tågkupé. Som jag förstått är det bara Kennie & jag som liksom är lite av samma skrot och korn - fast Kennie har ju helnollat nu.

Det finns alltid plats för alla i min alkoholfria tågkupé- tänk röd sammet, trädetaljer, kristallkrona a la orientexpressen. Bubbelvatten och juice i tunna kristallglas och mängder av frukt. 🍇
🩵