Och så är jag då här...resan har varit lång och svår...och som askungen sa "alldeles underbar" på ett sätt. Jag lever, jag överlevde inte bara, jag lever faktiskt.

Skrev mitt första inlägg på forumet 2009 i augusti, då under nicket "Victoria", med c. Skrev inte i egen tråd, utan ramlade in lite här och var där jag kände mig hemma.
Var nykter lite över tre månader från november samma år.
Återfall.
Nu nykter sedan exakt två år tillbaka.

till dig Viktoria som är mitt i livet mellan födelse och död, våra yttersta punkter. Döden är inte bara sorg, den innehåller även mycket kärlek och glädje. Den kan också många gånger vara ett efterlängtat och fint avslut på ett bra liv och när man som du får en sista hälsning så vet man att resan gått bra. Att också få ha förmånen att få bära ett nytt liv inom sig och ständigt bli påmind om livets grund är så stort.

Och idag har du,liksom jag, förmågan att få känna våra känslor fullt ut och det kan vi sannerligen vara glada och tacksamma för.

Kramar till dig och den lille ♥♥♥

viktoria

Dagarna går. Upp och ner, ner och upp. Sorgen och saknaden övermannar mig vissa stunder, andra timmar går det okej ändå. Sover så mycket. Hela nätterna 8-10 timmar, och ett par tre tupplurar om dagen dessutom. Är så trött att det inte går att beskriva! Antar att det är pressen och den konstanta anspänningen i den livssituation vi haft så länge som släppt. Jag har varit ledig nu en vecka, och funderar på att ev ta ut semester de veckor som är kvar till bebis kommer. Har flaggat för att det ev skulle bli så redan tidigare så möjligheten finns. Begravning om en och en halv vecka, och några dagars samvaro tillsammans med övriga familjen. Sedan dotterns student veckan efter det, är lättad att vi redan tidigare beslutat att ha mottagningen på restaurang. Jag hade aldrig orkat fixa med det nu. Vi måste också tömma den lägenheten vi hyrt åt henne på studentorten i samma veva. Tack för RUT! En flyttstäd är det sista jag pallar just nu: )

Om alkoholen och mitt alkoholfria liv talade jag med en vän som besökte mig i lördags. Hur det kunnat se ut nu om jag inte fattat det beslut jag gjorde om att sluta dricka och tog mig dit jag är idag. Jag hade nog gått under om jag inte varit nykter de senaste två åren. Beslutet var taget i rättan tid, och jag kan inte låta bli att undra om jag fick "osynlig hjälp" på vägen att fixa det, för att kunna gå igenom det som kom. Inte gå runt det i dimma, utan igenom med klar blick. Det ligger ju lite för mig att tro på hjälpen från dem vi inte ser ; )bara vi ber dem, och det har jag gjort.

Kram och tack för vad jag får av er på forumet♥

så glad för dina inlägg Viktoria fast du beskriver en jobbig tid i ditt liv. Eller är det kanske just därför ? Hur du funderar och kommer till helt rätt slutsatser och bejakar dig själv är en härlig läsning. Du har verkligen fyllt på din självkänsla och kan agera efter det och det är så glädjande att se.

Sov så mycket du kan !! Du kanske har glömt :-)) men småbarnsåren brukar inte bjuda på speciellt rogivande sömn !

Kramar till dig min vän ♥♥♥

tid du lever i, så bra att du kan sova. Jag delar din tro om hjälpen från något utanför - vi kan kalla den vad vi vill. Martin Lönnebo avslutar en av mina bästa vilotexter med orden
"Gud bor där han blir insläppt för han är redan där".
Allt gott, varm kram ♥

viktoria

Idag har varit en ganska bra dag. Jag lever långsamt. En lång promenad med Hjalmar, åh vad han älskar barmark och alla dofter som tinat fram i gräset längs promenadvägen! Han är allt en riktig "mindfullness-guide" : )
Precis som jag väljer han sommar framför vinter. Han gillar inte väta heller, vill inte blöta ner tassarna.
Efter det en mycket god lunch med maken som är hemma med förkylning. Och nu är jag just hemkommen efter en två timmar lång föreläsning med en indisk Ayurvedaläkare som jag precis läst en bok av "Ayurveda för ditt sinne". Mycket bra! Har även en personlig konsultation hos nämnda i morgon förmiddag. Ska bli spännande.
En lite rolig (oroande?) parentes är att bebis verkar gå i gång rejält på indisk-engelska! Har varit helt vild under hela föreläsningen. Kanske en kommande Bollywood-fanatiker?
Nu ska jag skala av mig stödstrumporna och krypa ner i sköna sängen, tacksam för livet utan alkohol, men måste hela tiden se till att hålla måttlighet i annat. Märker att jag tenderar att skena iväg så fort jag hamnar i obalans. Godis eller tristess-shopping trillar jag dit på emellanåt. Ska ta upp det med gurun i morgon ; )

viktoria

En intressant förmiddag hos kloka indiern Janesh som gav svar på många frågor, och väckte minst lika många nya. En person som jag med födelsedominansen i Pitta, och dessutom just nu (i ålder 30-60) även åldersdominansen i Pitta - eldelementet, ska se upp extra med det som ökar elden: tex alkohol, vitt socker, kaffe. Varför? Jo just för att de personerna har en extra benägenhet att utveckla ett beroende!
Spännande saker detta med ayurveda, livs-kunskap. Ska förbereda mig för att köra en testperiod på 3 månader med de kostråd och rutiner jag fått, med start om ett par veckor tänker jag, eller kanske efter bebis.

viktoria

Tänker på hur många lördagar som jag vaknat nu, utan att vara bakis, torr i munnen, tung i huvudet, illamående. Vilken befrielse det är!
Och vilket slöseri med tid och resurser det varit. Att slösa med sitt liv på det sättet synes idag så otroligt meningslöst.
Natten i natt har varit full av drömmar som har med gårdagens möte att göra. Är fortfarande omtumlad! Köpte en till av hans bok igår för att ge till älskad och vacklande väninna.
Idag blir en fin dag! Min dotter kommer hem. Ska dammsuga och fixa lite här hemma. Och jag tänkte prova tvätta och såpa altanen om flåset håller (jag flåsar som om jag vägde 100 nu). Olja var ett tidigare alternativ, men jag vet inte - visst är såpa trevligt? Provar nog det först. Någon händig här som vet på råd?

är riktig såpa utan lösningsmedel, som det ofta är i flaskorna man köper i matbutiken, så är det helt ok och ger ett vackert golv efter några gånger :-)) Du får en fin fet yta som stöter bort vatten men snarare tvärtom om det innehåller lösningsmedel.

Fint att sitta och äta midsommartårta på :-))

viktoria

Men jaha...natriumcitrat innehåller den dunk grönsåpa jag köpt. Är det ett lösningsmedel? Har försökt googla men hittar inget svar, alternativt - fattar inte vad det står.

en blandning av kaustiksoda (natriumhydroxid) och citronsyra. Citronsyra kan vi nog strunta i medan kaustiksodan är ett kraftigt rengöringsmedel (tillika giftigt) som rent preparat. Men jag är inte så kemiskt kunnig så jag vet hur blandningen fungerar.

Fråga gärna hos en riktig färghandlare hur den där dunken fungerar eller jämför innehåll hos de preparat som används för att såpa inomhusgolv med ( http://herdins.webdoc.nu/herdins_asp/pdf/gb830_sv.pdf ) Finns fler fabrikat på nätet :-))

Hittade detta också : http://www.skansen.se/artikel/sapskurning-av-golv

Tänk vad mycket kul grejer man kan hitta när man är nykter :-)))

viktoria

Haha! Ja tänk vad mycket tid man har att fylla ut med allt möjligt. Byter nog den giftiga såpan ändå, så projektet blir vilande till i morgon. Har iallafall städat upp på tomten efter vintern (jo, hos mig har det tagit till nu! Har fortfarande en rejäl snöhög kvar mot garaget där det är skugga: (
Och älskade ungen har kommit hem och vi har premiärgrillat.
En fin lördag är det allt!
Kram på er♥

vana

gräsklippningen kvar.tror jag måste införskaffa lie.
jag hinner inte allt jag har att göra,o bara tanken gör mej matt.
Försöka leva lite mer i nuet.

viktoria

Ja, det förundrar mig hur jag hann dricka och vara bakis förr. Inte undra på att tiden aldrig räckte till. Men inte ville jag se vart så mycket av min tid försvann. Nu jobbar jag med att försöka se och uppskatta det jag orkar och hinner utföra. Istället för att fokusera på det jag inte orkat eller hunnit. Men det är svårt att lära om. Jag jobbar en del med tacksamhetstänk. Tackar mig själv för det jag gör. Tycker det hjälper mig framåt om än i små steg.

viktoria

Idag är det fullt bestyr hemma hos oss inför kvällens stundande studentbal. Ja, jag styr ju inte så mycket iofs. Jag sitter på min (allt större) bak och tittar på, förundrad/förtjust och till viss del förfärad. Det är ett väldigt åbäkande för några timmars evenemang! Har slutat räkna hur mycket budgeten spruckit med redan i april. De ska träffas hemma hos oss innan, 6 par, och det ska skålas i champagne. Jag känner ingen större oro inför just det faktiskt. De är alla 19-20 år och det känns lugnt. MEN en sak som stör mig var att de inte handlat hem ett alternativ till killen som ska köra dem, som också kommer hit innan. Jag älgade iväg på konsum i ilsken och köpte hem lite blandade drycker som alternativ. Men det retar mig att tanken inte fanns ens hos de som ändå låtsas vara festfixare! Nåväl, hoppas kvällen blir fin för dem. De nästkommande dagarna har vi betydligt tyngre saker framför oss, lilla sys begravning på fredag. Jag har mardrömmar på nätterna men försöker ta en stund i taget på dagarna. Och idag ska jag försöka glädjas med dottern som är så fin så fin i sin balklänning♥

Lilja-12

Ditt liv är som en väv. Som en film. Det är bara det att verkligheten överträffar dikten.

Säga adjö till Syster. Känna ett Nytt Liv sparka i magen. Se en Dotter ta Studenten och bege sig ut i Livet.

Tre oerhört stora saker; separation, död, födelse. Och för dig kommer allt samtidigt.

Du har definitivt en stor inre styrka med dig. Och som du säger; HUR hann du med att dricka och vara bakis tidigare? SÅ mycket tid som gått bort och så underbart att vara NYKTER inför allt detta!

All Kraft och Lycka till Dig-det är du värd!

Kram
Lilja

Lelas

mt - så länge du använder ordfattigdomstillstånd så är det nog inte så illa ställt med ordfattigdomen. :-) <3
/H.