Nu har jag bestämt mig för att de närmsta tre månaderna så SKA jag vara utan alkohol! Jag kommer säkert behöva stöd på många sätt. Så det är väl därför jag skriver här. Jag vet ju så otroligt väl vilken skillnad på livskvallite jag kommer få. Tänker vara en pigg och påhittig pappa i fortsättningen. För nu har jag mest sovit bort helgerna. Tips, stöd och hjälp mottages med stor tacksamhet! Kanske någon vill göra denna resan tillsammans med mig?

Tvåbarnspappan

Har tagit mig ner till mitt älskade Helsingborg. Sitter
och ser ut över havet nu nere på Råå efter att ha simmat
några hundra meter. Kände mig så oerhört rörlig i vattnet!
Har strosat i hamnen och bara
njutit! Att vara här i mitt paradis är som balsam för själen.

En liten semesterhälsning från gamle TP

Dompa

Tack brorsan! Tack för livstecknet. Du vet att jag är en orolig sate...men nu är jag nöjd :-) Du lever och du simmar...det gör mig glad. Visst är det ngt fantastiskt med vatten? Tänker på din sjukdom. Givetvis ska du simma! Varför listade vi inte ut det tidigare? Skönt att du lever och lever bra... Enjoy Helsingborg! Nu får du en äkta bamse cyberkram. Haha /Dompa

Stigsdotter

Särskilt i havet! Tänk om vi hade simmat på varandra, jag var också i Helsingborg förra veckan! Fast inte blev det något simmande för mig inte, det var alldeles för kallt och blåsigt på den strand vi hittat till lite längre upp. Burr!

Skönt att du lever, simma lugnt och tanka mycket själsbalsam!

Tvåbarnspappan

Just nu finns knappt alkoholen med i mina tankar överhuvudtaget,
Än mindre något sug. All min fokus ligger just nu på att
bara klara av min jävla hypotyreos. Blir bara sämre, tröttare och
fetare för var dag. MÅSTE hitta ett sätt att bli frisk på. Vill bli smal, pigg, slippa tröttheten, värken och kunna komma tillbaka till mitt älskade jobb igen!

Stigsdotter: Jag var nere på Råå och simmade, men jag va visst
den ende token som vågade mig i...så det fanns gott om plats för mig :-)!

Dompa min broder! Är du hemma i byhåla än?

Kram på er alla från TP

Stigsdotter

...usch vad jobbigt att det bara blir sämre som det känns. Du vet väl att trötthet är något som kan dyka upp när man slutar dricka också. Är man trött så blir allt annat förvärrat. Jag har ingen erfarenhet av detta så jag kan tyvärr inte ge några bra råd. Har du testat att googla?

Verkar finnas en massa människor som lider av detta, kanske går det att få något tips. Visst har du fått Levaxin eller nån annan medicin? Min mamma åt det, hon fick något annat knas med sköldkörteln. Båda mina katter har fått problem till följd av att sköldkörteln inte gör sitt jobb. Veterinären talade om att en av orsakerna till att fler och fler, inklusive djur, får problem bl.a. med ämnesomsättningen, är flamskyddsmedlen som det stod så mycket om i pressen för ett tag sedan. Finns t.ex. i möbler, ett djur (eller ett barn, eller kanske ett fyllo ;-) som ligger på soffan med nosen i soffkudden får ju i sig små små doser som i längden kan bli skadliga!

Positivt tänkande: visst är det bra att du känner att du skiter i spriten i alla fall!

http://hypotyreos.se/

Dompa

Jag visste liiite om din sjukdom men fastnade i Stigsdotters länkar i över en timme. Nu vet jag mkt mer...men ändå inte nog. Hoppas verkligen du får adekvat vård. Att den läkare du går hos fattar...men du har ju fått en diagnos. Men vad gör man? Slutar äta? Flamskydd? Nej, allt är för övermäktigt för att förstå. Iaf. för mig! Sen själva tanken på att man ska kämpa när man är som minst stark och inte orkar kämpa. Övermäktigt...men det är ju bra att att du inte längre känner sug. Försök att plocka russinen ur den lilla kaka du fått. Nu lät jag äckligt positiv...men du vet vad jag menar. Det finns ju bara två allternativ brorsan. Du kämpar emot eller ger upp. Ge upp finns ju inte så se till att du får de hjälpmedel du behöver. Var en besvärlig patient om det behövs men ge dig inte för f... Skönt att du har lite mys i Helsingborg iaf. Och du kommer fixa det...i slutändan...jag följer gärna med på färden. Alltid! Skriver/läser inte här så ofta som jag borde...har mkt just nu. Men glömmer gör jag inte TP...jag är med så länge du vill. Kram på dig brorsan! Försök att skriva här...detta är inte bara ett alkoholist forum....för mig -och många andra - har det blivit ett livsforum. Jag känner mig ödmjuk för att jag hittat hit. All kunskap och empati.

Nej...inte back in byhåla än...men nästa vecka så tar jag och dottra en sväng dit. När återvänder du hem? Hur känns det nu när killarna avverkat halva semestern? Ser du ljuset i tunneln? De kommer tillbaka :-). Sköt om dig J och försök undvika att stressa upp dig. Lättare sagt än gjort...men ändå. Släpper dig inte! /R

Dompa

Inloggad! Hur är det? Själv är jag riktigt magsjuk...hela familjen är sjuka. Gud vet vad farmor hade i maten igår? Råttgift? Är du kvar i Helsingborg?

Tvåbarnspappan

Är det inte det ena så är det de andra sa nunnan som gjorde
Knäböjningar över gurklandet ( älskar när folk vänder till
ordspråken)
Är nog mycket som påverkar våra kroppar i dagens samhälle
tyvärr, utveckligen har gått för fort och våra imunsystem hänger
inte riktigt med.
Tyvärr så va jag sådär ruskigt trött redan innan jag slutade dricka.
Har kännt att något varit fel i över ett år. Trötthet, glömska, svårt att hitta ord samt denna jumbomage som jag har fått.

Men jag har bestämt mig för att försöka få igenom en gastric bypass, så att det kommer bli lättare att träna upp kroppen
När jag tappat kilon. Sjukdomen gör att det är näst intill
omöjligt att gå ner i vikt. Hoppas även på att slippa värken om jag blir smalare.

Hoppas allt är bra med er och att ni njuter av värmen!
Nu ska jag sätta mig och äta frukost. Tror det får bli en tallrik flamskyddsmedel med hallonsylt ;-)

Kram på er bröder och systrar TP :-)

Dompa

Flamskyddsmedel och hallonsylt! Du skulle bo här. Nu har jag skitit för fjärde gången...hela dagen blir uppskjuten. Vill ju inte duscha innan allt kommit ut. Too much info? Yep! Gastric bypass? Men ska man inte vara jättefet för att få igenom det? Har ju sett dig...inte fan kan du väl få det? Eller? Är väl olika från landsting till landsting...

Dompa

Har du tänkt på vattengympa? Du känner dig ju mer rörlig i vatten? Dessutom tror jag man kan träffa damer där? En tanke bara...

Saknar dig brorsan och blir lite orolig när du inte checkar in. Hur har du det? Med allt? Hoppas du kan njuta av sommaren och tanka energi. Snart är ju killarna tillbaka och då vill de nog till farsan TP ganska omgående. Ta hand om dig och tota gärna ner en rad om du orkar. Kram gubben ;-)

Tvåbarnspappan

Hallå broder.
Ska ge mig på att börja simma som träning. Felet med mig
är inte viljan...vill alldeles för mycket vad det än gäller...utan
denna förbannade sjukdom ger en initivlöshet som heter duga.
Svårt att beskriva men....tänk dig att du har tusen tankar och ideèr som du vill göra...huvudet säger JAAAA kör på
tusan....kroppen säger inte ett skit...(det brukar ju iofs inte kroppar göra) Åh min kropp vill knappt gå ur sängen
även all denna vilja finns. Är som att vara fast med huvudet i en
hängmatte-slöfocks ;-).

Hur går det för er alla mina vänner?
Ni finns i mina tankar trots att jag nu lagt fokus ett tag på att reda ut min sjukdom. Vill börja leva igen och komma på
Fötter mentalt,fysiskt och ekonomiskt.

Kram er TP

Dompa

Det är det viktigaste. Förstår att du kan uppleva det som ett hån...men så menar jag inte. Utan för oss andra; TP finns här med sin humor och sin kloka hjärna. Vi behöver ju inte din kropp...

Däremot greppar jag ju mycket väl hur viktig den är för dig. Tänker mig lite att det är som för vissa att bli gammal. Hjärnan är hundra men kroppen duger inget till. Jag brukar önska att mitt huvud går först. Nu är det ju mer din ork som spökar så det är ju inte slutet för din kropp eller dina dagar som kraftkarl. Se bara till att du får den hjälp du behöver. Även om du bara orkar med ett ynka samtal om dagen så se till att det är "rätt" samtal. Rätt instans. Något måste man väl kunna göra? Rätta mediciner, rätt kost.

Bra att du ligger i hängmattan. Den är bättre än sängen. I hängmattan kan du tanka sol...en vitamin i sig. Simma är ju toppen. Anar dessutom att vattentemperaturen börjar bli uthärdlig nu vid din insjö. Sponken då? Ja, den nämner du inte så jag anar att det går bra.

Kom ihåg; En bra sak för TP varje dag. Den kan vara skitliten men det ska vara ngt varje dag. Gör det för min skull, för din skull, för grabbarnas skull. Det är brorsans -inte den skarpaste knivens - råd! Kram gubben! /R

Stigsdotter

Alltså just det där att vilja en massa men sakna initiativ, jag känner igen det så väl från mig själv t.ex. Det är ett klassiskt symptom på depression. Klart att du är deppig när du mår som du gör men tänk att det är sjukdomen som gör att du känner så. Allt som händer i din kropp med dina båda sjukdomar får man väl också säga - trötthet är ju något som kommer när man slutar med sponken också.

Fundera på om du kan sätta på en autopilot? Strunta i att tänka och känna efter så mycket, bara gör något. Precis som Dompa säger, en bra sak per dag. Strunta i om du har lust eller inte, dra på dig badbrallan och ned i vattnet bara. Lätt att säga kanske men flera vittnar ju om att även sinnet mår bättre om kroppen får aktivera sig lite.

Många kramar!

Leo

Hej TP!

Dompa och Stigsdotter är fantastiska personer som vill dej allt gott och även så jag. Vet inte vad jag kan skriva son stärker mer än att jag tänker på dej och hoppas att allt går väl med dej. Kramar från mej (brukar var reserverad med don)

Dompa

Hoppas du är ute på en lång fisketur TP... Jag börjar sakna dig en smula. /R

Tvåbarnspappan

Tack mina vänner!

Jag är här och lever just nu i en liten bubbla. Jag har blivit sämre.
Spenderarar den större delen av min tid till att sova. Blir tokig av
att inte orka! Jag vill göra så otroligt mycket, men kroppen vill
ingenting. Ska till läkaren nu i veckan, får se vad som händer.

Hoppas allt går bra för er alla och att ni mår bra!
Jag väljer att inte skriva så mycket här, för just nu blir det bara
gnäll och negativt som jag får ur mig.

Kramar TP

Stigsdotter

det negativa här (och då kanske bli av med lite) får du såklart gnälla lite här ;-) Hur går det med vår ovän a-djävulen, håller den sig borta i alla fall? Sova är bra annars, kroppen får reparera sig. Hoppas läkaren kan ge några råd om vad du kan göra, kräv att få råd och behandling! Kram.

Tvåbarnspappan

Jag har inte klarat stå emot a-djävulen helt. Men det har varit
väldigt små mängder mot vad det brukade vara. Inte bra, men har ändå haft ett tänkande. Innan har det varit 2 75:or sprit.
Nu har det varit en flaska vin. Men nu landar barnen i Sverige om några timmar och då får det vara helt slut med det igen.
För de kan dyka upp här hemma när som helst här hemma.

Sen har jag verkligen insett att jag verkligen inte tål alkohol,
även vid väldigt små mängder så far både kroppen och
psyket väldigt illa. Åh det är ju faktiskt bra! Vill inte leva detta livet mer. Inte på det här sättet!
Nu hoppas jag bara på att få bli fri från både sjukdom och alkohol!

Tron om att kunna dricka socialt är bara en löjlig tanke...för hur
socialt är det att dricka här hemma med hunden som sällskap.

Vill bara få må bra nu och bygga upp kropp och själ igen!
Vill börja jobba och få rutiner och framför allt få tillbaka
orken.

TP

Dompa

För att läkarbesök och söners återkomst hjälper dig en smula. Som Stigsdotter skrev; Kräv hjälp! Någonting måste väl kunnas göras?

Vad det gäller "gnäll" på forum så är det ju delvis därför vi gör detta. Ett sätt att ösa ur sig all smärta och elände...utan att behöva betynga sin närmsta omgivning IRL. Jag tror att det är bättre att du häckar här än sitter och tänker för mkt.

En vinflaska mot två 75 sprit får väl ändå ses som ett framsteg? Men som du själv skriver; Det är tänket...vanan... För inte gör väl en vinflaska ngt för dig? Kanske lite mosig bara? Då finns det ju verkligen ingen poäng.

Hoppas du får en härlig återföreningen med killarna! Kram gubben! /R

Tvåbarnspappan

Nu tar jag nya tag.
Vill vara med och resa igen.

Ständigt denna lycka man söker efter, vi borde vi det här laget
förstått att lyckan inte finns i flaskan. Som ett trotsigt barn har
jag provat att dricka nu när sönerna varit borta.
Inte på långa vägar de mängderna som jag varit van vid.
Det bästa av allt är att det har inte känts bra alls!
Det har inte smakat gott och inte gjort gott. Så varför har jag då
suttit ensam här hemma och druckit...? Har inget svar på det.
Bara ren jävla dumhet!

Jag har två vänner som det går rejält utför för nu. Jag har gjort
vad jag kunnat för att hjälpa...men har mer eller mindre gett upp.
Jag ser vad som händer i deras liv och blir rädd...för jag har varit på väg dit ner!

Ska häcka här Dompa och inte tänka så mycket i fortsättningen.
För det är mitt stora problem, jag grubblar åt h-vete för mycket
på allting. Ingenting förändras om jag grubblar på det.

På något sätt måste jag hitta styrkan för att ta mig igenom det
jag kämpar med!
Jag har nu i snart 40 år försökt på olika sätt att må bra, men helt
klart så har det inte fungerat.
Så jag behöver en ny strategi för de nästkommande 40 åren.

Vill kunna se tillbaka på livet och bara minnas nått vagt om att
det fanns en period i mitt liv där alkoholen var så viktig....!

Kram på er alla! TP