RÅD FÖR DIG SOM VILL DRICKA MINDRE

Stigsdotter

Att du börjar försöka göra något åt ditt drickande. Att man upprepade gånger dricker mer än vad man ursprungligen tänkt sig eller får minnesluckor är varningssignaler att ta på allvar!

Längre upp i den här tråden finns lite tips #55. Har du testat självhjälpsprogrammet här på Alkoholhjälpen? Där finns en del knep. Det handlar mycket om att lära känna sig själv: varför och när dricker jag?

tjej-80

Dina ord känns som mina egna i det du skrev där...Nu var det ju några år sen,,men nu är jag här.
Och i det du skrev känner jag igen mig själv i...

tjej-80

Min kille(särbo) sa till mig vid flera tillfällen att jag skulle lugna mig med ölen,,jag drack ju över min förmåga och mycket minnesluckor kom på köpet så att säga.,nu har jag börjat med antabus för lite över en månad sen..han sa snällt och bestämt att jag vill inte ha ett liv och ännu mindre flytta tillsammans med dig när du inte kan stoppa när det räcker så att säga..så nu har jag gett oss mig och barnen en chans till att bryta det gamla...Just nu känns det som det går hur bra som helst, men tanken slår mig..ska jag leva mitt liv på antabus?,,kommer jag fixa det utan dem?..jag trodde aldrig jag skulle behöva kalla mig själv för alkoholist...men dagarna kom allt tätare med en öl i handen och mängden per varje tillfälle ökade med det..Nu vet jag inte hur ofta hur mycket du dricker??..(vilket kanske inte har betydelse egentligen) när problemet i det hela är ett faktum ändå..men jag kände själv långt innan att jag tog mycket mer än vad man borde normalt ...Jag hoppas att det kommer gå bra för dig..och styrka måste man hitta på något annat sätt en alkoholen...//Anni

vill.sluta

Alkohollinjen 020-84 44 48
Alkohollinjen är till för dig som funderar över dina eller någon annans alkoholvanor. Rådgivning sker per telefon och är kostnadsfri. Du kan vara anonym. Ring 020-84 44 48.

Här på alkoholhjälpen kan du hitta information, göra självhjälpsövningar eller diskutera med andra via forumet, vilket många tycker är ett bra stöd. Om du vill prata med någon mer direkt eller få kontakt med en professionell rådgivare så föreslår jag att du ringer alkohollinjen.

/magnus
alkoholhjälpen

OhHappyDay

Hej Annika! Det kunde varit jag som skrev ditt brev" tjugo år ihop och tre fina barn" och flera glas vin i soffan varje kväll.Säg nej tack nästa gång du tror du ska till Systemet. Unna dig en lyxig flaska fransk cider "Ecusson" finns på Hemköp för 35 spänn. Den är inte äckligt söt utan smakar äpplen. Jag har inte druckit alkolås på tre veckor nu. Känns så skönt! Klar i knoppen och pysslig hemma har jag blivit som en liten tomtegumma! Och stolt över mig själv!! Känner mig inte ensam längre heller, bara glad över mitt vackra liv. Det är så SKÖNT att slippa alkoholen!!Tycker plötsligt att alla omkring mig ser bakis ut...he he...

OhHappyDay

Hej! Din historia är verklgen speciell! Du verkar ha en enorm kämparanda i grunden. Och det att du gillar att läsa. Det gör jag med. Och det är gott med te.Att läsa är att leva många liv sa Astrid Lindgren.Du klarar att tänka på annat än alkohol.!:D Kram

Pontus

Hej igen kämpande vänner. Ang tips o råd som tråden handlar om.
På morgon passet i p3 var det ett väldigt intresant ämne.
En professor pratade om belöningssystemet i hjärnan och dess funktion.
Hann inte lyssna på allt, ska lyssna om. Men ett intressant tips!
Jag kommer längre o längre i min kamp men helgerna blir jätte tuffa ibland för mig.
Just belöningssystemet när den kickar in som jag skämt bort mig med så länge.
Men som sagt jag vägrar att ge upp!
Vilka verktyg tycker ni funkar vid olika tuffa situationer?!
Lovar även att dela med mig om mina erfarenheter.

Dompa

Hej! Jag tror att AA har sponsorskap...en slags IRL vän. Har du prövat AA? Bollar vidare till Adde - en kille som har kolll på det. Annars kan du väl hänga här med oss? Mig har det hjälpt väldigt mkt även om jag inte har kunnat "ta" på vännerna? Inte mkt till svar där...men en tanke bara? Har du prövat oss? Önskar dig allt gott och hoppas du skriver mer för det hjälper. Konstigt men sant! /Dompa i tråden "Dompa", dit du alltid är Välkommen!

Pontus

Ja absolut,hänger mkt här och det hjälper mkt. Väldigt bra. Men kanske kan ringa
o kolla söka en kontakt till när det behövs vid tuff stund. Tack för svar!

Stigsdotter

...det fungerar nämligen så att det hjälper mig att hjälpa dig så om du går på ett möte och berättar att du är ny så kommer du få telefonnummer till riktiga människor som du kan ringa. Gillar ni varandra så kan det ju bli vänner av det hela!

Dompa

Hur går det för dig? Vill bara säga att jag tänker på dig och hoppas du har fått ngnslags vettig hjälp angående en kontaktperson/vän. Bor du i rimlig närhet till Stockholm så kanske du kan gå på konventet på lördag? Önskar dig lycka till och allt gott! /R

Pontus

Kloka ord stigsdotter o dompa. Hoppas konventet blev lycktat!? Hade gärna kommit
men bor tyvärr långt i från sthlm. Säkert intresant möte.
Jag tänker ofta på er o era historier. Idag ska jag fånga mod o ringa AA linjen
så får man se vart det leder.Det går upp o ner för mig. Jag köpte ett gym kort
och börjat träna hårt, de ger mig jätte mkt. Det är ett väldigt gott råd!!
Grejen är när jag tränar så blir jag grymt focuserad o inget kan stoppa mig
men efter en tid blir de kanske för mkt o ofta kommer starkt sug. De känns verkligen
att jag är på rätt håll o jag har kommit väldigt långt. Måste bara få bukt på mina inre demoner.
Jag söker nu ett större mål med min träning. En utmaning! Får se vart de leder:)
Usch vad jag hatar mina demoner!

för länken, Stigsdotter! Det är ju precis det där jag VET eftersom jag märkt att det är så, utan att ha nåt belägg för det! Jag tyckte bara att det var smart att göra en radikal förändring och jag vet ju att det tar bort sockersug. Nå hur länge ska det ta innan sådant verkligen tas i beaktande bland de lärde?

Morla

Samma är det för mig! Så fort jag ätit godis får jag vinsug som ett brev på posten. Blir lite "bakis" av sockret också, törstig och grinig. Tror absolut att det finns ett samband.

Mammy Blue

Jag skriver nog under på att det stämmer. Är jag sugen på nåt nu, så är det läsk och godis, inte öl. Låter det vara så ett tag till, sedan ska jag börja bråka med gottegrisen i mej.

Mvh /MB