Första gången jag skriver här, hoppas någon orkar läsa min tråd. Finns säkert tusen likadana...

Tog mig ett återfall i torsdags, frun och barnen bortresta över helgen. Blev en halva gin tillsammans med lite vermouth. Vaknade upp tokbakis i fredags och det blev en liten återställare rödvin på förmiddagen. Slutade givetvis med att jag drack hela dagen och sedan lite på lördagen också innan jag däckade av utmattning vid kl 18.

Känner mig så trött, ledsen och besviken på mig själv. Jag borde ha tagit Antabus som jag har hemma redan på torsdagen men på nåt vis fick alkoholdjävulen mig att avstå från det...

Drack inget igår (söndag) och har inte druckit idag heller. Sitter nu på jobbet med svår ångest och fysiska bakfyllesymptom.

Jag var på så god väg med att sluta med alkoholen men på senaste har jobb och familj varit mycket ansträngande. Antar att det var den kortsiktiga avslappningen, att för en kort stund få känna sig fri från alla krav och måsten, som vann - igen.

Känner mig helt utplånad just nu, skulle behöva sova men ångesten river i mig. Med jämna mellanrum får jag lust att ta den enkla vägen - en återställare - men jag har tagit en Antabus och bestämt mig för att avstå. Hoppas på att somna ikväll istället så kanske ångesten är mindre imorgon.

Skulle behöva vara stark nu, men jag känner mig så svag...

Harry den Trötte

Allt är väl tack, har varit mycket på jobbet samtidigt som barnen varit sjuka så jag har inte hunnit med forumet på senaste.

Nu är det dock fredag och det lugnar sig lite. Ser fram emot helgen och på söndag firar jag 4 nyktra veckor. På lördag ska jag med några kompisar ut i skärgården så det ska bli intressant att uppleva en sådan sammnkomst nykter, så har det inte sett ut historiskt sett!

Hur är det med Tilde? Hur har det gått för dig på senaste?

/H

Harry den Trötte

Var ute i skärgården med ett gäng kompisar i helgen. Höll mig nykter och drack endast alkoholfri öl. Gick väldigt bra måste jag säga. Var lite avis när de plockade fram ett par flaskor riktigt bra rödtjut framåt middagen men värre än så var det inte.

De andra tutade dessutom i sig en hel del grogg både före och efter middagen så det var var flera av dem som klagade på rejält pannknack dagen efter. Då var det lätt att se fördelarna med ett nyktert liv...

Ha det nyktert!

Tilde

det är bra med dig Harry!
Ville bara titta in och säga Hej!

Tilde

När det serveras rödtjut, be om cola i vinglaset, du sticker inte ut, och ta bort citronen ur vinglaset, så det så!
När det är groggdags, be om en gin&tonic virgin, det är samma men utan alkoholen (GT minus G) men inte "bara" en tonic water, den ska se ut precis som de andras..
Ibland vill man inte visa för de andra att man är en "torris" och då kan det vara skönt att slippa frågorna....
Men när det gäller noll-ölen så är det väldigt många som nyfiket vill testa, och har man bara en viss mängd medtagen kan man lätt bli lite grinig...

De är så här det börjar med nykterheten, klarar man bara av att finna bra substitut till en början, så brukar det rulla på med det sociala vilket man får naturligtvis jobba med en del, och sedan kommer det sig helt naturligt, vadå jag ska ju inte dricka, och alla andra vet att du heller inte dricker efter ett tag.
Då gäller det att hålla de snyltande fyllchaffis bedjorna borta, vaddå!, mina fyllchaffistjänster kommer sig inte gratis bara för att jag är nykter.
Pröjsa det jag vill ha eller ta en taxi din snåle j@vel!

Det är viktigt att man också inte låter sig utnyttjas, ska du ringa dem någon gång så att de kan köra dig till jobbet t.ex bara för att det ska bli rättvist?
Nä det brukar bara passa när det passar dem, så håll fördelarna kvar med nykterheten, åk hem med bilen och dra nyttan av att få komma hem snabbt.

Jag kan fortfarande få någon timme med familjen innan läggdags trots att jag har varit ute på fest samma kväll, de du!

Berra

Tilde

du är kanske här ibland, skulle vara fint med ett livstecken från dig!
Tilde