Vill inte - kan inte

Tack Adde, Pontus, Fyllefia, Jörgen, santorini, A-M-G med flera! Kan nog säga att just i kväll, liksom många andra kvällar och dagar, insåg jag på verkligt allvar att jag är mkt illa ute, jag är superalkis och jag håller fortfarande på att förneka hur illa det är. Jag håller upp en slags fasad att jag minsann klarar jobbet, har körkort, hus osv. Men t ex idag, så tog jag mig till jobbet i dåligt skick, mådde skit, drog i mig en 6-pack folköl runt midnatt efter ett besök på Pizzerian och några starköl tidigare på kvällen. Alltså jag började nästan nog gråta ikväll när jag inser hur hemskt det faktiskt är, jag har verkligen ingen koll på livet längre. Missbrukaren i mig har nästan helt tagit över, och mitt Jag är en liten spillra som skriker SLUTA helt tiden inom mig men med allt tunnare röst. Det är riktigt hemskt, har varit så de senaste månaderna, jag verkar tro någonstans att jag har kontroll. Förnekelsen är så gräslig. Hade jag sett mig själv utifrån hade jag förmodligen sagt att den där Fenix är riktigt illa ute, en looser. Och jag vet allt detta, men Missbrukaren vinner hela tiden. Har ont i levern och fortsätter ändå mitt smygdrickande på kvällarna. Insåg i kväll att jag isolerar mig allt mer, nu börjar jag tom tycka att det är jobbigt att min fru är hemma på kvällen så jag inte kan dricka. Har ingen ro att göra saker jag vill göra, hittar på ursäkter för att komma iväg. Men det är ju så hemskt, vill bara få vara ensam och dricka, ensam med burkarna. Tack vare min fru och barn så finns ett socialt umgänge, men de vet ju inte alls hur mkt jag dricker vid sidan om. Börjar tom tröttna på dem. Sitter här och skriver detta och har förstås skaffat hem några starköl. Dricker dem fast jag vet att jag i morgon igen kommer att må jätteskit och hata mig själv och allt. Hade det varit ngn logik skulle jag ju må bra och känna mig lugn åtminstone en stund när jag dricker, men så är det inte. Detta vansinne måste få ett slut. Jag är en total missbrukare, som Craig skriver i sin bok. De gånger jag lyckas hålla upp börjar jag äta godis, missbrukar sex, äter för mkt och fel mat och så vidare. Ska inte säga att självmordstankar känns på riktigt, men att jag tänker i sådana banor ibland är ju förfärligt.
Skönt att skriva av sig någonstans, vet bara att det här måste få ett slut innan jag förstör mig själv helt såväl psykiskt som fysiskt.
God Natt,
Fenix

PS Slängde i alla fall mitt favoritölglas i soporna, så den räknar jag mig till godo! DS

det kunde varit jag som skrev det där, för ett år sen. Precis så illa var det med mej också. Jag hade nästan gett upp faktiskt. men nånstans ifrån fick jag ändå kraften att ta tag i det och det lyckades. Du kan också. Hur du ska göra vet jag inte. Jag gjorde det på egen hand i somras. Började med LCHF och fick fullt upp med den livsstilen. Mitt AA heter väl LCHF kanske. Jag kom till en gräns där jag insåg att jag super ihjäl mej och det går inte, jag har tre små barnbarn inte minst, som behöver mej. Man kan säga att jag valde livet där och då, efter några allvarliga incidenter. Min man började bli verkligt trött på mej också efter att jag varit berusad när jag varit barnvakt. Skamligt? Ja.

Därför vet jag också att jag inte behöver ta en dag i taget eller fundera på om jag kan dricka nån gång igen. Det kan jag inte. Nu är det nog. Jag tänker inte göra en Holknekt om några år. No way.

Nu vet jag ju inte hur detta skulle hjälpa dej men jag vill bara förmedla det att jag var precis så i botten som du beskriver dej. Precis. En loser. Och nu lever jag ett fantastiskt rikt liv. Så jag kanske vill säga att du KAN, du kan välja att lägga av nu. Det går. Hör gärna av dej på min FB.
Santo

jag blir så lyft att du skriver till mig!! Jag KAN också sluta, vet ju det och som du skriver är det no Holknekt som gäller. Jag kan inte dricka utan ett olyckligt slut, jag vet ju det.
Jättekram, jag är så under isen nu, men samtidigt nära att ta steget, nu är det nog. Nej, har haft så svårt för en dag i taget, så visst är det så, nu är det nog!
Tack för responsen!!!!
Fenix

dej innan jag börjar jobba idag. Ditt inlägg talade så till mej, det var så JAG för ett år sen. Så nere var jag också men jag kunde/ville inte uttrycka det. Hade nästan gett upp. Jaghade också ont i levertrakten och var jätterädd men mina leverprov nu är perfekta. Därför brukar jag säga mej själv att kroppen förlåtit mej. Kroppen har en underbar förmåga att återhämta sej. För själen tar det längre tid, jar har så svårt att "acceptera det jag inte kan ändra", dvs att jag slösat bort så mycket tid av mitt liv på alkoholen.
Ta steget nu Fenix. Du verkar ha nått botten och då finns det bara en väg-upp. Det går, tro mej. Första tiden är jobbig men när man kommit igång blir man lite hög på hur duktig man är:)

FylleFia

Käre Fenix! Får jag skriva så? Skitsamma, nu är det sagt. Du ska inte skämmas över att du faller dit. Vi har alla gjort exakt det samma. Stark är du som vågar skriva om eländet. De gånger jag har trillat så har jag inte vågat skriva på forum, men det är ju då forum behövs. Jag tycker att du är en stark man, trots eller kanske på grund av dina tillkortkommanden. Mat, sex, godis...allt som kan ersätta nummer ETT alkoholen. Jag har inte samma beteende utan jag är råalkis. Längtar aldrig efter gotter eller annat, men jag känner igen känslan. Jag vet att vinet skadar mig, relationer, arbete, men jag dricker det ändå. Nu har jag ju varit vit en månad, men det är antabus och det nya jobbets förtjänst. Hade jag inte haft detta påtryckningsmedel så hade jag fallit för länge sen. Kanske är det så för vissa av oss att vi måste verkligen falla totalt innan vi kan klättra upp igen. Jag vet inte om jag har rätt? Men var går din bristningspunkt? Själv lyckades jag ju supa bort ett jobb, för mig blev det en ögonöppnare. Så mitt råd är att du letar efter din gräns. Jobb? Familj? Status? Vad är du redo att offra? Nu kanske du tycker jag låter tuff. Långt därifrån.

Idag får du en riktigt stor kram. Du är bra Fenix! Fatta det!!! Fia

för feedback på morgonkvisten! I går fick jag hem en bok jag beställt som heter Hopp, en handbok för nynyktra. Alltid stimulerande att läsa om de som lyckats, i det här fallet en man som varit nykter typ 15 år. Idag slits jag hela tiden mellan om det är idag det ska ske, eller kanske vänta tills i morgon? Känner någon igen resonemanget? Suck! Ska bli en riktig lång arbetshelg, så det kanske är ett utmärkt tillfälle då jag kan ägna mig åt praktiska saker i stället för att dricka.
Och Fia, ta det inte så hårt med 20-lapparna. Det gör nog varken till eller från för den kvinnans alkoholistkarriär. För din del tycker jag snarare det tyder på att du är en människa som vill vara hygglig. Förmodligen är det som med de flesta alkoholister, att vi ofta är rätt snälla människor. Såvida inte vårt förråd av alkohol är hotat eller så:-)
Fenix

som första dag på ditt nya liv. Imorron är så lätt att flytta fram.

Jag vill att du ska veta Fenix, och Fia och ni andra också för den delen, att jag vet hur det känns. Bara det kan vara skönt, att nån verkligen förstår. "It takes one to know one". Bara den som verkligen varit med om samma sak kan till fullo förstå hur det är. Så är det väl med allt. Vi vet att det är "inte bara att sluta".
Men det går.

Pontus

Tycker även jag Fenix att det är modigt och bra att du skriver som känner o är. Det är därför
vi alla är här för, att hjälpa o lyfta fram. Här förstår vi alla varann. Jag har inte många nyktra
dagar bakom mig och nu även ledigt då alla verkar prata om inget annat än grillat o alkohol.
Fenix, välj att stiga upp imorgon fri från ångest o bakis! Vi kan!

vill.sluta

Du är inte ensam, likheterna dig och mig imellan är slående lika.
Jag tror på dig och vet att du besitter kraften att fixa detta.
Jag läser det mesta men håller mig ifrån min halvt raderade tråd.
Känner att du kan behöva en klapp på axeln samt en hjälpande hand upp ur "gropen".
Du fixar detta grabben..........

/A

glädje att det finns människor där ute som peppar mig! Tack alla för att ni ser att jag finns. Det hemska livet har fortsatt, och det är nu en full sysselsättningen att bara tänka på alkohol och hur illa det är och att jag måste sluta. En mkt stor del av min tid går åt till att tycka illa om mig själv och jag känner mig allt mer trängd. Bortahelgen blev rätt bra, hade inte mjl att smygdricka som jag bruka kunna, men så fort jag kommer hem slår autopiloten på. I kväll ska jag dricka upp det sista, och morgondagen MÅSTE bara bli mitt avstamp till att slippa denna djävla alkohol. Jag får må precis hur som helst, den nyktra vägen ska inledas.
Vi hörs,
Fenix

Jörgen69

Hej Fenix, jag läste i din tråd att du läst boken av Craig Necken om Jaget & Missbrukaren. Se till att jaget tar tillbaks kontrollen imorgon onsdag, vet inte om du går på AA möten men gör det, de hjälper att sortera tankar och allt fel tänk efter krökande och får dig att hålla dig nykter.

Dags att sluta kämpa & börja leva, fan det är grymt gott att vara nykter och må bra!

Men jag vet vad du går igenom just nu, var där själv för tre månader sedan. Ett fyllerace som varade i fem helvetes dygn, slutade med ett antal brutna revben och en självkänsla körd i botten och avgiftning under hemsk abstinnens & dille.

Men idag är jag på banan och har inte en tanke på att dricka igen, det är färdigkrökat för min del hoppas jag.
Kan jag kan du, se till att gå en period på AA möten med start imorgon så lovar jag att du kommer att fixa biffen och må bra igen nykter. Har du genomgått någon behandling? om inte försök att få hjälp den finns.

Lycka till, imorgon är du nykter.

Hälsningar Jörgen Nykter Alkoholist :))

jag är verkligen taggad att göra det ordentligt nu. Min vikt har också nått höjder som jag inte vill ha och det är inte kul att gå omkring och se ut som folk man tycker är tjocka och oattraktiva. Min mix blir att ta tag i vikten, och där är förstås all alkohol förbjuden. Jag ska gärna börja gå på AA igen, men det känns jobbigt eftersom jag varit ut och in där lite för mkt tycker jag. Men, jag tror det är möjligt, och jag inser att jag är på väg ned i en avgrund om jag inte fattar allvaret nu.
Vill i morgon lägga mig nykter och vakna nykter på torsdag, det vill jag av hela mitt hjärta och det ska jag göra!!
Fenix

Grodan

Jag har också varit ut och in i nykterheten, på AA, på Forumet, i livet. Besegrad varje gång förr eller senare. Men, det den lille alkoholfan inte vet är att jag blivit bättre och bättre för varje gång på att känna igen honom och hans lismande knep.

Idag är min femte nyktra dag - nu kör vi Fenix!

En jämfota Groda.

Jörgen69

Hej Fenix, det känns som om du mår bättre och är färdig med skitlivet ihop med alkoholen.
Det blir ju som du vet bara bättre & bättre för varje dag nykter, det är som du säger ett stort jävla svart hål man slukas av i alkoholdimman.
Det ena ger det andra, vara nykter ger nyktra tankar som resulterar i rätt handlingar och gott mående.
Det som krävs är tid nykter, på tal om vikten så har jag gått ner 18kg på två år efter att spolat kröken. Tiden nykter fixar även bort överflödet, en bärs motsvarar enligt min fru två flötiga kanelbullar av Statoilmodell, undra hur många tusen kanelbullar man stoppat i sig genom sitt krökande :))

Lev väl må gott.

Hälsningar Jörgen Nykter Alkoholist.

är jag här! Nykter i går kväll, nykter i morse och nykter i kväll. Känner mig så stärkt av alla som skriver här, Jörgen och Grodan och Santo med flera. Bättre och bättre varje dag nykter, ja, jag vet ju att det är så. Grubblar nu så hemskt på varför jag bröt min nykterhet förra gången efter 7 månader. Bara prova en helg när jag var ensam hemma. Var precis så dåligt som jag trodde. Och ändå, så tändes alkoholgnistan. Så är det skaffat med mig, jag kan inte dricka minsta droppe alkohol utan en ny bedrövlig resa mot avgrunden. Så nu är det färdigprovat! Och jag är så taggad att börja min viktresa också, så egentligen kan det ju bara bli bättre om jag bestämmer det. Just nu fins inte plats vare sig för riktiga eller symboliska kanelbullar:-))
Solen skiner, det är varmt ute och jag är nykter. Kan det bli bättre?
/Fenix

Nu kan du göra om min resa fast ett år senare bara. Nästa år är du en ny människa, nykter och fräsch och kanske 19 kg lättare, om du nu har så mycket. Just do it! Varför inte pröva LCHF, det är mycket bra att kombinera med nykterhet.

Grodan

Tror LCHF och träning är bra motgifter mot sug även om jag själv inte är där ännu.

Grodan