Vill inte - kan inte

träning av något slag också, det håller en sysselsatt. Vad som helst som håller en borta från spriten:)

kickstart är det VLCD som gäller i alla fall en vecka framåt. Då kommer garanterat motivationen eftersom de första kilona rasar fort. Känns bra på slutet av dag 2 och ser fram emot dag 3. Ja visst vill jag göra om din resa Santo, om ett år ska jag vara där helt klart och 19 kg låter precis lagom. Ska fundera på LCHF mat efter de här första veckorna.
/Fenix

Jörgen69

Hej Fenix, gott och läsa att du är på banan igen, och dessutom taggad!

Käkar själv LCHF detta hjälper mig i ett mycket bättre mående och större kraft att stå emot alkoholsug.
Lugnare, stabilare, tappar vikt, sover bättre än innan, inte berg & dalbana med humör och psyke som tidigare då jag konsumerade socker.

Att ta bort sockret för oss alkisar tror jag är en av nycklarna att fixa detta.
Ha nu en ricktigt härlig helg att börja läkningen och tillfrisknandet med :))

/Jörgen

härligt glad och lugn för det mesta. I dag är femte dagen utan A och jag kör med VLCD vilket innebär att jag gått ned några kilo redan. Inget sug efter alkohol, ingen hunger efter mat. Ska köra så länge det känns bra eller så länge jag står ut, minst en vecka men helst två. Har fått en bra rivstart på ett nytt liv. Tack för all peppning, det betyder mycket. Nu ska jag till jobbet. Ha ett bra avslut på helgen alla!
Fenix

att jag kan sitta och känna mig lugn och harmonisk, dricka mogonkaffet och njuta av att en ledig dag väntar som jag kan fylla med vad jag vill. För inte länge sedan alls, hade jag vid den här tidpunkten legat och vridit mig i lakanen, ångrat att jag drack alldeles för mycket och känt mig helt värdelös. Tankarna hade redan börja snurra: jag måste sluta dricka men eftersom jag är ledig kan jag dricka en kväll till eftersom jag mår så kass. Måste sluta i morgon i alla fall, för det här håller på att gå åt helvete.
Måste nu komma ihåg att det senaste halvåret har jag många gånger varit riktigt rädd att jag verkligen inte kan sluta, att det kommer att sluta riktigt illa för mig. Lika väl som jag måste komma ihåg hur illa jag mått nästan varenda morgon, lika väl måste jag komma ihåg hur bra jag mår just nu igen efter bara 5 dagars nykterhet.
Bra Fenix, nu är det nedskrivet och jag kan börja leva den här dagen som jag vil. Inte som A vill.
/Fenix

Grodan

Jag kan inte begripa just nu hur jag ibland kan välja att må så dåligt och trycka ned mig själv i skorna på det sätt som jag gör. samtidigt känner jag att hur underbar den här dagen än är så är den mycket skör. jag måste vara rädd om både den och mig.

Men, fortsätter vi så här Fenix, så går vi en fantastisk sommar till mötes som både du och jag kommer att kunna vara stolta över när det lider mot höst.

Uh, alapapapa - Keep on!

Grodan

Dompa

Efter nästan ett års nykterhet ( jo, jag har haft mina fall)så är det bland annat just morgonkänslan som känns härlig. Att kunna njuta av kaffet, istället för att tvinga i sig det eftersom man/jag vet att motorn kräver det. Kanske är det en känsla som bara är en nykter alkoholist kan känna? Kanske resten av världen "bara" dricker kaffe? nej, det tror jag inte. Jag tror att det är så kaffedrickning ska kännas. Nu blev det jävla svamligt! Men vad jag ville säga var; Snyggt jobbat Fenix!!! Riktigt snyggt! Kanske greppar du inte det själv än...men jag blir imponerad. /R

att höra av dig Dompa! Just idag är jag också imponerad av mig själv, och det har ju inte varit så ofta det senaste året kan man säga. Men nu är det dag 7 och den goda känslan håller i sig. Njöt av morgonen och kaffet, tog det lugnt och just nu finns mycket ro. Vet hur allt kan ändras, men har bestämt att A för alltid är en stängd väg för mig. Totalt tillbommad och det känns bara fantastiskt bra att tänka så.
Fenix

Fenix, att A för alltid är en stängd väg. Jag tror att för vissa av oss fungerar inte en dag i taget, det ger oss varje morron en chans att ompröva vårt beslut att inte dricka. När man kommer till att nu är det nog behövs inga diskussioner. Så fungerar jag. Då kan man också börja acceptera att det är så helt enkelt. Ja så enkelt var det inte innan men nu när jag kommit så här långt som snart ett år känns det jäkligt enkelt! Så skönt! Och ja Dompa, jag tror, vill tro, att just för att vi varit där vi varit så smakar kaffet bättre för oss, solen lyser klarare och vi ser på livet med andra ögon än dom som kan ta det som självklart. Så vill jag tro att det var en mening med att ha testat att vara nere i gropen.

Förra våren var jag så nere som man kan bli, allt kändes meningslöst och jag vägde mer än någonsin. Inga roliga kläder passade och bara tanken på att träffa folk gjorde mej rädd. NU går jag in i sommaren som en helt ny person med fräscha snygga kläder, som jag kan handla i "vanliga" butiker. T.o.m. en bikini har jag köpt, även om jag nu inte visar mej på en offentlig badstrand i den, tror jag. Kanske senare i sommar för jag ska ta ett krafttag och gå ner de sista 5 kilona nu!

Jörgen69

Kul att du är på spåret igen! Som tidigare nämnts e de ju så att bara vi som varit nere i skiten som njuter fullt ut av dom små vardagliga sakerna på nykter kaliber.
Du har vunnit slaget att ta dig ur fyllan, det är det svåraste.
DET ÄR SVÅRARE ATT BLI NYKTER ÄN ATT VARA NYKTER!!

/ Jörgen

med att det är lättare att vara nykter än att bli nykter! Då är det ju kirrat och klart nu, vilken bra tanke att bära med sig. Det känns verkligen bra varje dag nu, ned 5 kg och alkohol känns mycket långt borta. Nej, kanske har jag hållit på alldeles för mycket med en dag i taget i mitt liv. Det är kanske därför jag misslyckats så mycket med AA och det tänkandet. Tidigare i år brukade jag börja dagen med att tända ett ljus och lova att vad som händer i dag ska jag inte dricka. Men lika förbannat började jag bryta det löftet och allt sämre mådde jag. Inte ens en dag, självföraktet var totalt. Just nu känns det väldigt bra att tänka att jag aldrig ska dricka mer, inte för att det är en uppoffring utan för att jag har druckit färdigt, det finns absolut inget positivt för mig att hämta hos A längre. Alla sådana tankar är falska och ljug. Herregud, har jag facit??
Nu lyser solen även om det är kallt, och jag ser fram emot dagens olika uppgifter.
/Fenix

Dompa

Tänk om det är så Fenix, att du faktiskt har facit nu. Känner igen mig i det där tidigare tänket. Varje morgon...oki jag tände inget ljus och lovade ngt. Men jag planerade, tänkte att...ikväll ska jag ta det lugnt. Det fungerade inte alls. Varje kväll när jag kom hem så lyckades jag i stort bara få av mig skor och ytterkläder innan det var dags igen. Inte direkt ett värdigt liv.

Så vad har förändrats? Inte en aning. Tror alla (eller de flesta) har sin personliga botten när man bara har fått nog. En baksmälla för mkt, en ångest för mkt, ett brutet löfte för många. Du är nog där nu Fenix...och det är en stark insikt och ett snyggt jobb! Önskar dig en fin nykter helg, med tid för din resa med att hitta tillbaka till mannen bakom flaskan. Alla uppgifter som du nu kommer att orka med. /R

Dompa, som du beskriver det blev det för mej. En gång för mycket. Och då är det nog. Finito.

även jag som inte riktigt hör hemma här upplevde en (1) avgörande situation när jag insåg att "så här vill jag inte dricka". Det var på ett kulturellt evenemang där vin numera är nästan obligatoriskt... Förutom det glas som ingick i entréavgiften beställde vi (förstås) direkt in en flaska... och nånstans under kvällen konstaterade jag att jag gick lätt ostadigt och kände "Nej! så här kan jag inte uppträda offentligt". Jag slutade inte då men den där situationen "brännmärkte" mig - och kanske räddade mig? Min far var alkoholist och flera även kvinnliga släktingar har betydande a-problem. / mt

Dompa

Det är min grubbelfråga idag. Tänker på Mt:s inlägg...men jag var och nosade på frågan ändå? Är denna sjukdom genetisk? Jag har läst en massa forskningsrapporter men där stå bara om att det genetiska arvet kan påverka? Jaha...men allt kan väl påverka?

Personligen lutar jag mer åt miljö. Där vissa trillar igenom (genetiskt?) och andra balanserar på en knivsudd. Jag har inte en jävla clue. Bolla med mig. Vad tror ni?

Sorry Fenix att jag tog upp detta just här. Min grundtanke var att checka av hur du mår. Hur det går? Utan pekpinnar men sen blev jag så tagen av det mt skrev; Vin i varje vrå av livet liksom? Hoppas du orkar kämpa på i helgen...och om inte. Jag tror att tanken är sådd hos dig Fenix, nu får vi bara se till att den spirar. (usch för metaforer). Vi hörs (hoppas jag)! /R

Mammy Blue

i att vakna upp varje morgon och pigg och nykter kunna konstatera att man är färdig med alkoholen... Obetalbart!

Skickar en varm kram från sjuksängen! (attjoooo!!!)
/MB

och det går så bra att skriva här om vad som helst. Blir bara glad att det dyker upp inägg. Ja, idag har jag arbetat som en liten blå i trädgården och är helt slut. Fick faktiskt mitt första sug i dag, grannen grillade och det osade över hela nejden. Eller, sug, snarare tankar. Tyckte en liten stund synd om mig, varför kan inte jag äta en grillad stek och hälla upp ett glas rödvin och slappna av lite med alkoholens hjälp? Beslutade mig då för att spela filmen färdigt, och då är det plötsligt söndag eftermiddag och då är det oframkomligt att jag bara måste avsluta med att bara dricka ikväll också och sedan sluta i morgon och sedan bara ikväll men absolut sluta på onsdag och absolut till helgen och den här deprimerande filmen bara tuggar på och har varje dag ett dåligt slut. NEJ, den filmen har jag inte bara sett för många gånger utan slängt i soporna. Så blir det hämtpizza och kanske en cola för att synda ordentligt i helgen innan min viktresa tar vid på måndag igen. Skiter jag i, prio1 är alkoholen bort så kommer allt annat sedan i den ordning som det blir.
Kram alla kämpar, eller kanske som det sägs, alla vi som slutat kämpa mot alkoholen. Den är oss övermäktig!
Fenix

Mammy Blue

Blir glad för din skull, den sköna känslan av att slippa fajtas mer är din nu.
Kram! /MB