Vill inte - kan inte

Grodan

Kan det inte vara både arv och gener. Det är ju troligt att ett barn som växer upp i en familj med känsliga alkoholgener också vistas i en miljö som ökar risken för eget missbruk i framtiden. Och vad jag förstår kan ju beteenden och vanor i ett längre perspektiv vara genförändrande så vad som är hönan eller ägget här kan bli mycket svårt att nysta upp.

Nästa fråga blir - har det någon betydelse och i så fall när och på vilket sätt om det är arv, miljö, både och eller något annat?

Bara för att man hittar orsaken är det inte säkert att man hittar lösningen.

Grodan

LillPer

Att läsa om dina framsteg och dina kloka tankar och ord.
Det kommer hjälpa mig framöver för jag föll av vagnen under veckan som gått.
Mår skitdåligt av det men får en kick av ge upp nu en gång för alla och sluta kämpa emot.

Det är för alltid en stängd väg och ett beslut om nykterhet jag adlrig mer ska ifrågasätta.

Jag tar rygg på dig Fenix, tillsammans fixar vi det!

LP

så slutar vi kämpa mot en övermäktig fiende! Bara dumt. Men här inne ekar det ju som i en tom kyrka. Var är alla? Eller har forumet upphört?
Hur som, snart blir det två veckor för mig och jag gläds varje dag åt att slippa A.
/Fenix

Dompa

Visst är det en tom kyrka här inne. Eller kankse bara en halvtom lagerlokal. Med tunnor? Tomma lär ju skramla mest? Nu skramlar du och det glädjer mig enormt. Nu vet jag att metaforen tomma tunnor kan vara dum och misstolkas...men inte här. För här finns massor av IQ och gamla ordspråk existerar för att omarbetas. Lite som gamla alkies tänker jag. Snyggt jobbat Fenix...jag tror verkligen du är där nu. Med där menar jag att beslutet denna gång är cementerat. Du har bestämt dig! Hoppas du är stolt över det. Kram/R

PS: var inne o korrigera lite. Stavar som en kratta. Men faktum kvarstår; Du jobbar (yep) på bra Fenix! DS

Mammy Blue

sommarhälsning och en dunk. I ryggen då, hihi!
Hur har du det?

Kram!/MB

snoopy

Till dej Fenix! Om det är dåligt, på det igen!! Vi klarar det till sist!!

Snoopy, som också kämpar.....

några minuter över midnatt. Den fjärde juli 2003 slutade jag röka och har aldrig rökt sedan dess. Den fjärde juli 2013, tio år senare, har jag beslutat att göra en ny markering i livet och inte dricka mer alkohol. Vilket jubileum!
Fenix

Morla

Hej Fenix! Om 10 år får jag kanske för mig att sluta snusa då, jag som slutat med a nu. Läste om att du provat VLCD, hur länge soppade du? Hur gick det med vikten sedan? Jag ska köra VLCD nu, började idag. Det är därför jag är nyfiken. Kram!

vad bra det känns just nu. Inne på dag 2, har sovit typ 7 timmar i sträck vilket inte hänt på längse. Har inte vaknat och vridit mig i svettiga lakan. Ska ta bilen och åka och köpa färska bröd och göra frukost till mig och min fru. Solen skiner. Så här kan det också vara. Om man inte dricker alkohol. I går kväll cirklade jag runt Systemet i en halvtimme med bilen, tre gånger körde jag förbi mitt eget hus och åkt mot bolaget igen. Fem minuter innan stängning stod jag på parkeringen och sedan tänkte jag: Om jag känner efter så vill jag verkligen inte alls dricka ikväll, jag vill inte bli berusad, jag vill inte vakna med självförakt i morgon. Så därför gör jag inte det och jag drog iväg i full fart en bra bit tills faran var över och jag var så djävla glad och stolt över att äntligen vinna kampen. Nu vill jag inte strida mer, jag vill ägna min tid åt mycket bättre saker än att deala om alkohol.
Till Moria, jag gick på Cambridgekur och hade gått ned typ 6-7 kg och mådde bra. Så bra att jag en fredag kväll när vi skulle grilla fick för mig att bara den här helgen, lite vin och öl. Puh, så blev det samma gamla vanliga skit igen. Men jag ger mig inte, och nu känner jag ett särskilt ansvar att den 4 juli åter igen blev stoppdatum för ett av mina missbruk.
Kram på er alla,
Fenix

PS Grodan, hur det hoppat för dig? DS

Dompa

Så oerhört starkt av dig att inte gå in och handla. Hoppas du är stolt över dig själv. Att nu är du en vuxen man som kan ta mogna beslut och tänka efter före. Skitsnyggt! Lycka till i framtiden och den fjärde Juli är ju en "lätt" dag att komma ihåg... Fenix- Född den fjärde Juli

Med respekt/R

Mammy Blue

jag blir så glad för din skull, Fenix! Behåll denglädjen och stoltheten, du ÄR värd ett liv där du slipper alkoholen!

Kramar i sommarsolen!
/MB

i dag ute och sol i mitt inre. Har sovit fantastiskt en natt till. Somnade om vid 05.30, vilket brukar vara svårt när jag vaknar alkoholförgiftad. Frukost ute i det gröna och en dag framför mig utan alkohol men med grillning och trädgårdsjobb. Tack för uppmuntrande kommentarer.
En bra söndag till alla kämpar där ute!
Fenix

Mammy Blue

kväll och tittade på en film, The flight of Phoenix tror jag den hette. Handlade om ett flygplan som störtar i öknen Mongoliet/Kina nånstans. De överlevande bestämmer sej för att bygga ett nytt flygplan av rrsterna av det gamla. Det nya flygplanet får namnet Phoenix, Fenix på svenska. Satt och tänkte på dej, du är ju flygfärdig nu med ditt plan byggt av resterna av ditt gamla liv. Lämna skrotet kvar i öknen och flyg precis som de gjorde i öknen.

;-)

Kramar!
/MB

Morla

Blir så glad över att du känner glädje över nykterheten. Jag tror att man kommit en bra bit på vägen när man njuter av att slippa eländet. Stor kram!

Mammy Blue

Undrade bara lite hur du har det i sommarvärmen?

Kram!
/MB

kanske det var natten till tisdagen. Satt uppe alldeles för länge vid datorn, skulle bli min sista öldag hade jag bestämt. Och då måste man ju dricka upp allt som finns förstås. Satt där och drack och drack starköl efter starköl och klockan gick, tappade rätt mkt kontrollen. När jag äntligen skulle lägga mig, reste jag mig och kanske var det ett somnat ben, men också all alkohol, jag tappade helt balansen och flög rakt in i ett sängbord med huvudet före. Vaknade till sans av att stå med händerna i en stor blodpöl, skärvor från ett krossat glas och blodet droppade rätt häftigt från ett stort jack ovanför ena ögat. Lyckades gå på autopilot och ta mig till badrummet för att tvätta bort allt blod i ansiktet. Såg hemsk ut, men lyckades med hjälp av en handduk få stopp på blodflödet. Mitt rum och hela vägen till badrummet kantades av blod, liksom badrummet. Kom in i ett fylletillstånd där saker faktiskt kan fungera trots tung berusning. Hämtade hink och mopp och började städa undan det värsta, innan jag stupade i säng. Frun helt skräckslagen på morgonen. Hade förstås kunnat sluta riktigt illa. Nu sitter jag här sent på fredag kväll, skorpan över jacket ser hemskt ut, men det har läkt bra. Det blev en rejäl fläskläpp också som börjar lägga sig. Fick gå till läkaren dagen efter och bli ordentligt undersökt, men tack och lov verkar inget vara allvarligt skadat i ansiktet. Dagen efter blev tanken att nu har du fått kanske sista varningen Fenix, och den tanken har bitit sig fast. Aldrig mer alkohol för min del, det gå helt enkelt åt helvete och jag har ingen som helst glädje av det längre.
Jag har känt hela veckan att jag måste skriva ned vad som hänt, så att missbrukaren i mig inte ska kunna förvränga och förtränga sanningen när ärren bleknat. Men även om det mesta läker, så kommer jag att ha ett nytt ärr ovanför ögat som varje gång jag ser mig i spegeln kan berätta för mig hur illa det var på väg att gå. Och vilken sjukdom jag lider av.
Puh, nu var det gjort.
Ha en bra sommar alla kämpar, i kväll lägger jag mig nykter och i morgon vaknar jag nykter.
Fenix

bort alla från min tråd med sista inlägget? Snart en vecka sedan jag ramlade ned i avgrunden, och det har förutom alla blessyrer varit en bra och nykter vecka. Är fortfarande ganska skärrad över vad som hände. Inser nu varför alkisarna på stan ofta ser ut som de göra med blåmärken och sår. Finns inte en droppe hemma, och min fru har också lagt av i solidaritet så vi har ett nyktert och bra liv just nu. Semester nu och det finns inte en tanke på att dricka alkohol. Som det skrevs här någonstans, det där med att slå i sn botten känns som jag nu gjort med råge!
Fenix

Mammy Blue

jag trodde faktiskt att jag kommenterat ditt "blodbad". Jag får nog vara mer noggrann med att kolla att det jag vill att mobilen gör faktiskt blir gjort...
Ja, the bottom is nådd kanske man kan säga. Bra att din fru nu inser allvaret i din kamp, det är mycket lättare att låta bli att dricka sånt som inte finns.
En stor kram eller två!
/MB