Hej! Det här går ju inte längre... Måste ändra inriktningen på mitt liv. Jag är så trött på att hela tiden tänka på alkohol - när jag ska få nästa glas, hur mycket jag kan hälla i mig extra (jämfört med alla andra), längta efter ruset så man slipper känna, alltid ha sprit hemma.

Har haft några år i helvetet, med separation och svek, ensamhet och ny gemenskap, uppbrott och landningar. Alkoholen har varit ett sätt för mig att stå ut. Dricker alltid fredag, lördag, söndag och har så gjort i 20 år. När kaoset började ökade jag antal dagar i veckan och när det var som värst kanske jag var utan en dag och kände mig jätteduktig just den dagen....

Fungerar förstås, som väldigt många andra här på Forumet, socialt med heltidsjobb, släkt och vänner, fysisk träning. Ingen har en aning om min alkoholkonsumtion. Jag smusslar bra. Hade nog försökt tidigare med de här, om man inte stängt Forumet. Jag hade inte vågat skaffa inlogg innan man stängde ner Forumet, så jag kom inte in. Det har varit tufft. Vågade inte heller via FB, eftersom det är lätt att slinka in fel med ens "vanliga" inlogg. Nu upptäckte jag att man öppnat igen, så nu tar jag chansen.

Semestern har börjat, det finns massor av fallgropar, men jag är faktiskt trött på drickandet. Nu räcker det! Orolig för min kropp och för min hjärna, att allt ska ha tagit skada av det stora intaget. Läser vad alla skriver och tar till mig av alla goda tankar. Tänk vad vi tänker likadant om A! Hoppas på att aktiviteten på Forumet ska öka igen, så det blir, vad jag upplevde att Forumet var, för ett år sedan.
Häng med - nu kör vi. Vi är starkare än vi tror!!

Mammy Blue

Eftersom du hängt med ett tag innan, så vet du ju hur mycket nytta man har av att läsa, även avsomnade trådar bär med sej kunskap och erfarenhet.

Största fördelen flr mej när jag var ny här var ju just det du skriver att man upptäcker att man är definitivt inte ensam om det här problemet, man är inte en ensam galning

Yes, nu får det bli bättre röj på forumet! ;-D
Kram!
/MB

Välkommen hit Sissan det är ett stort steg i rätt riktning att vara här.Här finns det mycket kunskap om vårt gemensamma problem.
Kan bara säga läs o lär det har jag själv gjort o det har hjälpt mig.
Håller med dig MB det får bli lite bättre fart här.Beundrar dig som är här hela tiden o peppar bra! Har varit här i många år men inte skrivit så mycket mest läst och insupit kunskaper
av er alla som gått före på den smala stigen. Tänkte börja skriva lite nu men hittar inte min gamla tråd så jag får väl göra en ny
Sommarkramar
Higgins

vill.sluta

Vi är en skara glada festprissar här som för det mesta"arbetar" i det dolda.
Ingen vet om våran hemlighet.

Men oj vad vi älskar A och vad "hen" gör med oss.
Lämna skiten är det bästa rådet!
Välkommen i vart fall!
/A

Sissan1

för välkomnandet Mammy Blue, Higgins och Vill sluta.
Nu har jag klarat av dag 1. Var livrädd när gårdagen började lida mot kväll och suget satte in. Det är ju så man inte tror man ska överleva...Förut har jag smugit iväg till ett skåp och hämtat vin i en kaffekopp (mörk sådan så det inte syns vad det är i koppen)och varje gång sprungit små ärenden för att hälla i mig. Kunde lyckas få i mig en liter på en kväll och jag blev knappt påverkad av det. Men igår klarade jag mig:)

Intalar mig att det är som nikotin - det allra första fysiska behovet och abstinensen går över efter 24 timmar, sedan är det bara det psykiska beroendet - inte "bara", men där är det lättare att påverka. Jag trodde aldrig att jag skulle lyckas sluta röka en gång. Så beroende av ett paket cigg om dagen, trodde jag skulle dö när jag slutade röka, men idag står jag där - helt rökfri sedan 10 år och tänker aldrig på cigaretter. Kanske kan min resa med alkoholen sluta på samma sätt?! Tänk att kunna slippa tänka på alkohol överhuvudtaget! Så skönt och vilken befrielse. Den ska fan mig inte få styra över mitt liv, det ska jag själv göra.

Kramar till alla som kämpar på.

Säger jag också som läser här rätt ofta men skriver ibland bara. Din historia och dina tankar är precis som min såtillvida att jag fungerade väl i arbetet och i samhället och tror inte nån förstod omfattningen av mitt missbruk. Och samma trötthet på att alkoholen skulle få styra hela mitt liv. Alla tankar verkade kretsa kring när var och hur mycket. Så mycket energi till spillo. Grattis till ditt beslut och jag kan lova dej att det finns ett mycket rikare liv bortom missbruket. Håll bara ut. Det går utmärkt att leva utan vinet. Det vet jag som varit utan i drygt ett år nu och jag kommer aldrig att riskera min frihet igen. Kämpa på!

Mammy Blue

jag är nog inne på samma linje, cig och alkohol och fysiskt och psykisk abstinens. Som du också skrev är den psykiska abstinensen värst, här på forumet ofta benämnt som den lille fan eller papegojan på axeln.
Heja dej, du verkar ha bestämt dej?

Kram!
/MB

vi är! Välkommen Sissan.
Slutade också röka för tio år sedan efter att ha varit nikotinslav i 35 år. Är ju så djävla arg på att jag inte kan sluta med den här skiten för gott också eftersom det bara är nackdelar. Håller på att bli tokig. Och ledsen och förtvivlad. För vad, jag vet ju att jag mår hur bra som helst dag 2 och 3 bara jag slutar.
Nu måste vi ta oss ut ur det här!
Fenix

Sissan1

blir det när man läser era kommentarer. Ni som har varit här länge - ni vet nog inte vilken betydelse ni har för sådana som jag: Väldigt rädd som inte skaffade eget inlogg förut, utan jag var bara inne som gäst och läste, läste och läste det ni skrivit. Ni påverkade mig och fick mig att dricka mindre bara genom känslan av att höra att ni känner likadant, gör likadant och att ni har samma problem som jag. Tack för alla era ord.

Inser att jag måste nog skriva av mig lite för att själv kunna reflektera över mitt beroende och hur jag handlar därefter. Idag läste jag Mammy Blues reflekterande från förr i tiden. Det var som jag skrivit det själv. Att bli på dåligt humör om jag skulle på ett ärende. Så mycket kraft och tid det här tar från mitt liv som jag vill leva fullt ut. Kommer att klara de känslor som kommer fram om jag inte dricker. Behöver inte bedöva mig med alkoholen, det är mänskligt att känna sig nere och uppe, livets svängningar - det tar inte livet av mig. Jag måste kunna känna smärta, besvikelse, leda m m utan att hoppa in i ett rus. De dåliga tankarna går ju över. Vänta lite, så försvinner de.

Har fått en stund för mig själv. Har ett glas flädersaft med mineralvatten i, bara detta är en stor skillnad, normalt sett skulle jag passat på med en öl - helst 7,2 för att bli så påverkad som möjligt.
Har inte kunnat låta bli A helt och hållet, men minskat drastiskt. Svårt med sommarens ute-verksamhet med grill och prat långt in på kvällen. Får mig att skämmas, en sen den andra sidan av mig hejar på och tycker jag ändrar riktningen i alla fall. Ska lyssna på henne istället för "skämset".

Är alkoholfritt vin/alkoholfri öl ett alternativ eller triggar det bara igång suget? Är det kanske bäst att avstå helt och hålla sig till flädersaften?

Mammy Blue

vin och öl, så är det nog olika hur man ser på det. För min egen del har jag hoppat över det. Jag resonerar som så att jag vill bara ta bort vin sprit och öl, det är det som har sabbat mitt liv, därför har jag även ratat dåliga kopior, det är ju bara ruset jag är ute efter, blir inget rus av alkoholfritt vin, så det går lika bra med vatten.

Men det är jag.
Kram på dej!/MB

Jag delar MBs åsikter till stor del. Jag drack för rusets skull så alkoholfritt kunde kvitta. Var rädd att det skulle trigga suget. Dessutom är det nästan omöjligt att hitta nåt alkoholFRITT, det mesta har lite procent. Så jag undvek det hela det första nyktra året. Men nu i sommar köpte jag några flaskor cider 0,5% alkohol. Engelsk torr, riktigt god. Väckte inget begär efter nåt starkare. Gav mej en bra känsla av att jag också kan få nåt annat än bubbelvatten nån gång. Sen köpte jag också rött vin, Torres 0,5% det också. Förvånansvärt gott! Drack det när jag hade vänner på middag. Det kändes bra på nåt sätt att kunna vara som andra och det smakade bra. Jag sa helt kort att jag inte dricker alkohol längre utan har annan sort.

Det här har jag kommit till. Liksom MB säger jag att det här är jag. Nu efter ett år drygt när jag känner mej trygg och säker på min nykterhet. Skillnaden nu för mej är kanske att jag inte saknar alkoholen. Det är inte den jag vill ersätta utan jag vill våga mej på nån annan måltidsdryck ibland. Lite variation som inte väcker begäret och det har det inte gjort. Om jag var ny-nykter och kämpar mot sug så skulle jag inte vågat men det kanske skulle gått bra det också. 0,5% väcker inte alkoholbegäret. Starkare dryck än så kommer jag däremot inte att smaka. Kanske du vågar prova om det funkar för dej?

Fula ankungen

Jag funderade också på alkoholfritt tills idag då jag läste Mammy Blue och Santorinis inlägg ovan.
Jag skippar det nu. Tack för era kloka råd ni som gått vägen före.
Sissan, efter ditt inlägg om fläder och mineralvatten så har jag fått någonting nytt att prova. Tack för det.

Vi ska fixa det här!
/F

Sissan1

Lite skämmigt är jag här igen då..under perioder klarat mig bra, dvs hållet mig under "riskgränsen" men minsta lilla grej gör att jag faller tillbaka och då dricker jag alldeles för mycket. Dels stora mängder vare gång och 6 dagar per vecka. Nu har jag på semestern börjat redan på förmiddagen att hälla upp kaffemuggar med rosevin och häller i mig för att få ruskänslan. Det är ju faktiskt äckligt, inte ett dugg gott! Snabbast varje kväll med att dricka upp vinet före, under och efter maten. Väntar hela tiden på att kunna fylla på glaset, många turer till köket för att ibland ta boxen och dricka direkt ur lilla tappen. Klarar middagarna bra men hör på mig själv när jag sluddrar och skäms lite, tystnar då. Vad är ser här för jävla liv? Inte behöver jag bedöva mig!? Ingen vet om min hemlighet. Sköter jobb, relation, barn, karriär, vänner utan problem, men känner att jag faktiskt förstör för mig själv helt och hållet. Nu är det alkoholfritt för min del! Jag är färdig med ruset, livet är för kort för att jag ska slösa bort det på att vara berusad. Tycker mig fått sämre minne och det skrämmer mig. Fick stor inspiration av en bok som heter "Njutningsparadoxen" av Maggan Hägglund. Rekommenderas. Nu hjälps vi åt alla ni där ute i sommaren, på jobb och på semester, och idag dricker vi ingen alkohol! Vi är starkare nyktra!

levalivet

Jag känner så väl igen mig i det du skriver och har läst på forumet i massor i både nya och gamla trådar och det känns så bra- för man är ju inte ensam. Tack för boktipset ska jag investera i och även mig själv. Just nu läser jag mest men ska komma igång och skriva också. Vi får kämpa ihop allihopa och jag är så tacksam för vad alla har delat med sig- livet känns enklare och bättre och jag vet att det går. Nya tag ! Stort lycka till. En dag i taget och att ta del av allas mycket kloka och visa tankar och känslor.

Vickan69

Känner verkligen igen mig men med den konsumtionen hur länge funkar karriär, familj och vänner. Jag började se att minnet och förmågan minskade. Har hållit på som dig i många år till och från. Familjen och vänner som inte har problem märker. Barnen ser och känner på lukten och hatar vuxna som beter sig konstigt. Jag har tre barn mellan 10 och femton och de undrade och började både undvika och förakta till viss del. Det är sorgligt att se sin mamma dricka och förändras. Närvaron är ju verkligen inte på topp! Tror verkligen barn saknar sin nyktra förälder mycket...

2v för min del nu. 15 dagar och långt mer ska det bli. Kroppen behöver lång tid att läka... Viss typ av hjärnceller försvinner när vi dricker och det tar 3-5 år efter att vi slutat innan de börjar produceras igen. Jag läste mycket om alla skador i hela kroppen som uppstår av alkohol och det skrämmer mig. Vad är det vi bedövar så att vi går miste om det fina livet här och nu??

Heja dig och alla andra i kampen mot slaveriet under nervgiftet A!

Ses!

Sissan1

Vickan 69! Bra gjort! Jag är inne på dag två och är lite rastlös, men annars går det bra. Vissa funktioner repareras tidigare har jag läst (och suger åt mig som en svamp) När levern får vila, tar den lättare hand om fettet man stoppar i sig, bara efter någon dag. Blodtrycket sjunker utan A. Hyn blir bättre, plufsigheten minskar och blicken blir klarare. Sömnen blir lugnare och av bättre kvalitet. Vet inte om det är vetenskapligt bevisat, men jag har tagit det till mig som uppmuntran. Är livrädd för bröstcancer ( mamma dog av det) så bara det är ju ett argument att säga upp min kärlek till A.
Vad är det vi bedövar skriver du, ja-det där har jag frågat mig. Inte är väl min tillvaro så gräslig att jag måste bedöva mig! Tror att jag är lite feg och inte tror mig om att ta mig igenom en middag med massa gäster utan ett lätt rus. Jag gillar ju att ha folk omkring mig! Tror att jag nu måste vara lite modig och känna och möta känslorna som kommer utan ruset. Jag kommer att överleva och dessutom känna mig väldigt nöjd att jag var närvarande i sinnet, utan ruset. Vara lite tuff och tro på mig själv att jag fixar det.
Ikväll blir det Mojito för maken och jag gör en virgin Mojito till mig. Jag ska inte dricka idag heller. Det är slut med det. Ge kroppen chans att läka och bygga upp sig nu på sommaren. vi ses!

Vickan69

Jag tror du har det modet att möta allt utan rus. Tror att det är en ovana som blivit vana att vara under ruset. Tänker att detta är normalt och jag behöver vara i det normala länge, länge!

Var hittar du dina drinkrecept? Låter gott med mojito utan A.

Vad bra av dig! Snart de första tre dagarna avklarade!

Sissan1

Bara att slippa oron för att jag ska sluddra om någon ringer, att slippa somna i filmen på kvällen, sova gott utan ångestvakningar, är ju belöning direkt för mina ngt fjuttiga, men ändå 3 dagar utan A. Huvudvärk har jag, men har läst i ngn tråd att det förekommer när giftet går ur kroppen. Känner mig stark, lugn, bestämd över mitt beslut. Jag som klarar allt annat ska väl fixa det här. Ikväll blir det ingen alkohol heller. En dag i taget. Man kan googla vilken normal drink som helst med ordet "virgin" innan så får man bra förslag. Igår vitrin Mojito, ikväll virgin Cosmopolitan. Ha en härlig sommarkväll!

Lexi

Varje dag utan A är en stor vinst och det kommer att komma många fler.

Sissan1

Jag måste komma ihåg några viktiga saker: Tyvärr älskar jag det lätta ruset av A. Det som får mig att må toppen, alla problem blir små och allt det där. Jag kan aldrig nå det ruset längre. Jag måste lära mig sluta jaga efter den känslan. För att överhuvudtaget få någon effekt av alkohol måste jag hälla i mig så stora mängder att det faktiskt är äckligt. Är så tillvand att en liter vin inte märks i mitt huvud! Måste hela tiden ha mer och mer och går då över gränsen, blir full på en gång, sluddrig och icke närvarande. Gång på gång letar jag samma rus men med samma resultat- fatta nu att det inte går! Jag vill (mer positivt ord än ska) hitta annan känsla som kan bli lika bra som feelgood-ruset. Kanske nöjdhet över mig själv och att jag tar hand om min kropp. Känslan av att kunna vara lyssnande och närvarande. Uppleva och ta in saker som försvunnit i ruset. Vara en stabil mamma och partner, som kan göra saker tillsammans utan att längta till BIB:en. Det ska - nej jag menar vill- bli mitt mål. En sund själ i en sund och opåverkad kropp. En alkoholfri dag till lägger jag nu i min skattkista av läkekraft.