Jag är en ensamdrickare, en som häller i mig en flaska vin så fort jag har kommit innanför dörren. Som önskar att ingen ska komma på besök så att jag måste gömma undan vinet och glaset och "ödsla dyrbar tid" från det viktiga vinet! Som gärna dricker på fastande mage för att få bättre effekt och som tänker redan när första glaset är urdrucket att varför i helsicke köpte jag inte minst en liter! En som vaknar med kläderna på tidigt på morgonen med alkoholen osande ur munnen, med huvudvärk och självförakt och med den stora rädslan och vanmakten över fienden som alltid vinner.

Nu är det inte längre en eller två flaskor i veckan utan nu är det typ varannan dag och trots att jag hatar mig själv och inget högre önskar än att låta bli att dricka så har jag inget motstånd när väl suget kommer. Jag blir helt viljelös och låter suget styra och tänker att jag skiter i hur jag kommer att må dagen efter, jag skiter i att jag börjar se sliten ut och jag skiter i den där jävla ångesten, nu ska jag ha en flaska vin! Hur ska jag lyckas att åtminstone kämpa emot och inte bara ge efter helt utan motstånd?? Jag har varit på ett AA-möte för ett par månader sedan och kände mig styrkt av det men tyckte samtidigt att det var lite jobbigt, som något slags religiöst väckelsemöte. Skulle så önska att jag kunde klara det här på egen hand men då jag inte ens kan kämpa emot suget i tankarna så undrar jag hur jag ska lyckas vända den här skutan som är jag och som tycks ha en ödesbestämd rutt, rakt ut i det "svarta hålet". Vad ska jag göra??

Mammy Blue

Känner igen mej helt och hållet, låsa in sej, dricka ensam, fastande mage etc. Allt!

Det som hjälpt mej att nyktra till är detta forum, jag har läst, läst och läst, skrivit en del, funderat mycket, lagt ihop ett och ett, testat olika sätt att tänka, try and error, för att nu kunna säga att jag är nykter sedan nio månader.

Så läs, den samlade erfarenhet som finns här är enorm!

Välkommen!
/MB

Cyanthiina

Jag känner så igen mig som föregående talare uttrycker det. För min del, alla har ju sin egen upplevelse och jag kan inte säga till någon annan att deras sätt är bättre, sämre, mer rätt eller mer fel. Jag kan dock berätta om hur det var för mig. För mig började resan på riktigt, på allvar, för 21 dagar sedan. Hur jag gjorde, hur det hände kan jag sammanfatta på ett ytterst enkelt sätt. Att däremot genomföra det och faktiskt sölja det var baskemig inte lika enkelt:
Jag fick ett val. En fråga ställdes till mig; "Cyanthiina, jag tycker det som att det ibland luktar alkohol av dig, och så även idag. Hur känner du när jag säger detta?" Den här frågan fick jag, och jag behövde svara dvs jag fick ett val. Ja eller Nej. Ljug eller Sant. Ärligt öppet liv eller Ljugande dunkelt helvete?

Jag valde Ja Sant och Liv - om än med skakande kropp, darrande händer, rinnande mascara, söndersnytna näsborrar och tårar som aldrig verkade sina.

Du har ett val. Ibland måste man våga falla... och våga tro och lita på att människor omkring dig tar emot fallet.

Värme till dig!

Brittis

Tack för svar och pepp! Har hittat denna sida ikväll och suttit i timmar och läst och det är otroligt vilket stöd andras berättelser och tankar kan vara. Det är ju lite av AA:s filosofi så detta är väl ett slags AA på distans då! Det har i alla fall gjort att jag nu denna kväll/natt har skickat iväg ett mail med en "bön" om hjälp till ett kommunalt behandlingscenter! Depressionen efter gårdagens fylla har varit jobbig att hantera idag och det blir bara värre för varje gång. Hoppas jag får ett snabbt svar och åtminstone en tid för besök och vägledning av ngt slag. Jag vill inte kasta bort och förstöra mitt liv med detta j---a drickande, jag vill känna mig pigg och fräsch och GLAD!!

vill.sluta

Starkt gjort av dig att skicka iväg det där mailet.
Önskar sig all lycka till på vägen.
Tänk när du vaknar att idag skall du inte ta det där glaset, spela filmen till slutet.

Din inre film av hur det brukar bli när du tar ett glas.

Du fixar detta!
/A

zmirre

Precis som jag!
Har haft svårt att ta till mig att jag skulle vara en alkoholist.
Jag som har jobb och familj. Jag har allt jag alltid önskat mig. Ändå tar jag till ölen för att få ro och kunna njuta av dagen för stunden.
Dagen efter kommer ångesten. Man luktar och börtverkligen inte köra bil.
Men barnen ska till skolan.
Jag tänker varje morgon att det måste bli ett slut på det här, när kvällen kommer Skiter man i det och tar bara en öl.. Som till och med lett till att jag i onyktert tillstånd tagit bilen för att åka och köpa mer!
Skönt med ett anonymt forum. Viktigt att få prata lite anonymt.
Tack för en underbar sida!