Inser att jag inte kan hantera alkohol. Kan man inte det så måste man antingen ändra sitt drickande radikalt eller sluta helt. Vad är bästa sättet att göra det på? Hitta andra saker att sysselsätta sig med är ju en grej såklart. Träning en annan. Men jag misstänker att det finns fler sätt? Och finns det någon som lyckats ändra sitt drickande så att de nu kan ha en "normal" relation till alkohol?

Tillägg: Har läst svaren och läst runt lite mer på forumet. Förstår att "svaret" på frågorna ovan är individuellt, och att det beror på hur det har sett ut. Jag har mest haft ett destruktivt helgdrickande. Har väl pågått med ojämn intensitet nästan sen 20-års åldern (typ 10 år). ibland har det blivit festande 3-4 gånger i veckan. men oftast 1-2 gånger. Men då rejält. Har tänkt länge på att sluta dricka men jag tror att det är faktumet att det är så jävla trist att säga till sig själv eller nån annan att man har alkoholproblem som gjort att jag inte riktigt vill sluta helt och hållet. Vem vet, kanske kan jag dricka nån gång ibland i framtiden, men just nu får sista glaset vara drucket.

ingenting

Kan ju tillägga att jag dricker för mycket när jag dricker, men att jag inte smådricker annars. Antingen-eller, liksom.

Pellepennan

Hej och välkommen hit. Här kommer du att kunna läsa mycket tänkvärt, och det finns många som kan hjälpa dig på resan. Antingen genom att du kan få konkreta råd, eller bara läsa i någon annans tråd. Själv tror jag det är väldigt individuellt, och resan genom missbruket ser för alla lite olika ut. Det andra är naturligtvis hur långt man kom på resan. Jag tror att du kommer att få en tydlig bild av var du befinner dig när du läst mer här, och med handen på hjärtat vet man ju ofta hur det ser ut. Jag personligen tror att det är olika scenarier för någon som under år missbrukat alkohol och där tankarna kretsar mycket kring detta, eller exempelvis någon som helt enkelt dricker på tok för mycket på helgen och ställer till det för sig. Ingen av dom två klarar att hantera drickandet, och det är skadligt på olika sätt, men jag inbillar mig att prognosen till att få en normal relation till alkohol ser olika ut. Du kommer säkert få många fina tips från andra.

Stort Lycka till!

konstnären

God morgon
Kan bara svara dig att för mig finns inget lagom, fast jag önskar det.
Men det är så klart olika. Har man som Pellepennan skriver missbrukat i
åratal tror jag blir svårt att dricka med måtta.
Själv har jag inte rört alkohol sedan 10 september, och det har varit en resa
kan jag säga. Skitsvårt ibland det har gått upp och ner, fruktans värt svårt
många gånger. Men hoppas och tror jag är på rätt väg. Mitt tänkande har för-
ändrats med tiden och mycket arbete bakom. Jag vet ju så väl att efter första
glaset vill jag bara ha mer.
Hoppas det går bra fördig.
Idag inget första glas för mig.
Konstnären

ingenting

Ja, förstår att det ser olika ut för många. Kände väl lite desperation och ville delta i forumet snarare än sitta själv med ångesten. För mig handlar det snarast om att ställa till det för sig när jag dricker. Kan väl säga att jag inte har några problem med att inte dricka i veckorna, men att jag gjort bort mig så fruktansvärt genom åren att jag faktiskt förlorat en del jag hellre skulle vilja ha kvar i livet. När jag skriver det så inser jag att det i nuläget antagligen inte funkar att dricka alls.

Mitt problem är väl att jag blir uttråkad och... ja... går ut på krogen. Tror att jag är aningen rastlös som person. Någon kanske känner igen sig i just rastlösheten, det är nog det jag själv ser som det största problemet utöver det här med att man inte kan ta del av en del sociala sammankomster.

ingenting

Tack för din kommentar!
Vet inte riktigt vad jag hoppas få för stöd/råd egentligen, men varje nykter dag och vecka låter fantastisk i mina öron

Lycka till du med!