Jag är ny på forumet efter att ha läst litet inlägg från er andra. Så många kloka ord har jag tagit till mig.Under en tid har jag försökt att sluta med att dricka vin. Jag trodde att det skulle vara hur lätt som helst. Men det var det ju inte. En vecka har gått bra. Men så ramlar jag dit igen. Jag blir så arg på mig själv att jag inte kan ha bättre karaktär. Men ibland är det så skönt att linda in hjärtat i bomull. Nu börjar jag om igen i dag. Inget mer vin! Nu får det vara slut! Om jag skriver här så har jag litet större press på mig att lyckas.

Pellepennan

Välkommen hit lilla Anna! Om du skriver här kommer nog ett och annat att hända. Första steget är ju det svåraste.
En annan finfin sak, beroende på var du står i ditt drickande, kan faktiskt vara att se i vilken riktning resan bär av om man inte hoppar av vintåget. Om och när det blivit svårt att själv bestämma tidtabell, resans längd och hållplatser.
Hälsar/P

Steven

Att det är lätt att trilla dit är vi nog många med mig som kan erkänna. Jag kämpar varje vecka. Jag själv dricker öl när jag är ensam hemma och har under flera års tid byggt upp ett beroende som gör mig illa till mods. Jag har jättesvårt att bara lägga av helt så jag kämpar nu med att bryta gamla dåliga vanor och inte dricka i ensamhet och tackla suget när det kommer. Jag har liksom inga problem med alkoholen på fester. Jag kan vara utan, utan att känna något större obehag och om jag dricker så har jag ett stop. Det är just beteendet att droga mig, trösta mig, belöna mig hemma som jag inte gillar längre. Jag avskyr att vara bunden av begäret och suget.

Vad är det i ditt drickande som du anser vara ett problem? Blir det för ofta eller för mycket? Elle ofta för mycket?

lilla Anna

Tack för era svar!
Jag ska berätta litet om mig själv. Min alkoholresa började för ett antal år sedan i samband med en skilsmässa. Jag kände mig väldigt ensam, försmådd och ledsen. Vinet blev min tröst, napp och vän. Jag drack inte så mycket, men varje kväll. I dag lever jag ett lyckligt och bra liv med en ny man. Men den där kompisen vinet hänger kvar och är en envis typ. Den viskar i mitt öra att nog vore det gott med ett glas vin i kväll. Det värsta är att nu blir det inte ett glas längre utan flera och sedan vaknar jag med huvudvärk nästa dag. Ja, då undrar jag vart jag är på väg. Jag känner att jag måste göra ett ordentligt uppehåll för att få tillbaka kontrollen igen. Därför har jag bestämt mig för att ta en helnykter period. Jag ska inte lova att jag aldrig mer ska dricka. Men jag skulle vilja komma tillbaka till ett normalt socialt drickande. Det känns bra att ha tagit steget att skriva här. Jag känner att det finns mycket stöd att få och det kommer nog att behövas.

lilla Anna

I dag är en ny dag med nya möjligheter. I dag ska jag inte dricka något. Jag hoppas att detta blir första dagen av en ny helvit vecka. Jag tror att det är mitt belönings centrum som är litet skadat. När jag behöver litet uppmuntran eller tröst eller när jag varit duktig så vill jag ha ett glas vin. Den här veckan ska jag vara snäll mot mig själv. Kanske kan ett skumbad eller litet godis hjälpa? Vad som helst är bättre än ett glas vin. Nu kör vi!

lilla Anna

Tack Steven för ditt välkomnande!

Det känns så skönt att jag bestämt mig för att sluta med alkoholen. Jag inser att det kan bli en tuff resa, men det måste gå.Att dricka varje dag är inte bra för hälsan eller själen, så nu är det karaktär som gäller.Jag mår redan bättre bara för att jag bestämt mig.

vill.sluta

Sitter du kvar på tåget såhär efter den efterlängtade helgen?
Klarar du dina delmål? Det är en skumpig resa vi göra allesammans och man kan falla emellanåt.
DET är jag ett levande bevis för.
Föresatserna är goda, men ändock är det en lååååång startsträcka för mig.
Men nu är det längsta uppehållet sedan.......???? Vet ej.
Men ingen månad inte, men två veckor.
Jag hälsar dig varmt välkommen hit !

Stanna här och läs läs läs, skriv också det är bra. Och framför allt stärkande.
Men att rekommendera är att skriva i din egen tråd så blir det lite av en dagbok i att inte dricka.
Och lättare att hålla koll på vad som sagts etc.

Du skall se att det kommer gå fin fint!

//A

Annakanna

Hej!

Ny här, och efter att ha läst så många liknande historier som min, är jag stärkt att också dela min och på så sätt komma på rätt spår. Drygt 40 år, mitt i karriären med ett bra jobb. Utflugna barn som jag har fin kontakt med och som betyder allt. Har ärftlighet för beroende och drack för mycket och destruktivt i ungdomen och tidig vuxenålder. För att hantera en skilsmässa för omkring 15 år sedan tog jag full kontroll över mitt liv, drack sparsamt under dessa år, och alltid utan att det spårade ur. Kan inte riktigt förstå vad som hände sedan.. Det började nog med att jag och en kollega var på afterwork vid några tillfällen och delade på en flaska vin till maten, minns att det kändes så skönt att promenera hem fredagkväll, med ledig helg att se framemot, med ett par glas vin innanför västen som gjorde vilken grå kväll som helst rosenskimrande. Tror att det var där jag blev fast, vilken skön känsla, och hur ska jag vilja vara utan den! För att göra en lång historia kort; drygt ett år efteråt och extrema kriser i livet finner jag mig själv drickandes varje fredag och lördag till en början, för att sedan även "bara ta ett glas vin till maten" på vardagar, och sedan upptäcka att jag inte klarar det, utan det blir bara mer och mer. För närvarande känner jag mig orolig över utvecklingen, förstår ju att det är en tidsfråga tills det ordentligt påverkar mitt jobb och det vore en katastrof. Skuld, skam och ångest varvas med att planera drickandet så att det inte ska få konsekvenser. Vet dessutom av olika erfarenheter att det är illa och hade inte en tanke på att jag skulle hamna där. Vet var jag kan finna professionell hjälp men är inte där än eftersom det är så skamfyllt. Hoppas därför på tips här till att börja med. Hur står man emot en känsla av total lycka och avslappning i en stressig värld? Så tacksam för tips och återkoppling!

Annakanna

Sorry, har inte riktigt koll - ny som jag är. Tänkte skapa en egen tråd men hamnade i denna. Hoppas att det går bra för alla som skrivit här, har läst och fått massa insikter.

Sundare

Jag är också ny här sedan helgen. Forumet är jättebra stöd för att komma igång med sin egen förändring. Jag har idel lovord!