Det är är mitt första inlägg här på alkoholhjälpen. Jag har som många andra här läst och läst och läst!
Orkar inte egentligen skriva just nu eftersom jag står och nästan är på väg att gå ner och köpa några folköl..
För att göra en lång historia kort så är jag kvinna i 30 års åldern med en 8 månaders bebis hemma. Jag har nu varit nykter i 10 dagar ( nyårslöften)!
Idag ska vi ha barnkalas och massa människor kommer och eftersom jag aldrig umgås med dessa människor nykter ( alltid smygfull) så slår suget till och känns övermäktigt!!
Hjälp!!

Josefine

Hej, jag är också en kvinna i 30-års åldern. Jag har en 4-årig dotter. Jag vet exakt hur det kan kännas... Har lovat så många ggr att sluta dricka men ibland blir det bara övermäktigt. Jag har egentligen inget bra pepp-tips.. Det enda är väl egentligen att försöka vänta en timme och om du forfarande är lika sugen då så... Förhoppningsvis är ju inte det...
Hoppas att kalaset blir bra idag!
Håller tummarna!

Pellepennan

Passande namn för en småbarnsmamma. Minns att majskrokar var populärt :-)

Ok, först av allt välkommen hit med dit första inlägg. Du är ju redan en liten bit på väg med dina 10 dagar, och det vore ju synd om du offrade den starten med ett par folköl. Du berättar att du läst mycket här inne. Med tanke på det kanske det är uppenbart att du med det sug du nu upplever, skulle må bra av ytterligare en tid utan alkohol. Försök ta beslutet att inte gå ner idag, och ta det ett par dagar framöver. Dag för dag. Vi som läser vet att det är tungt, men barnkalaset blir ju bättre, om du är nykter.

Skickar en stor laddning Pepp!

Majskroken

Tack för snabbt svar :-)
Känns om inte annat skönt att veta att det finns andra som jag.. Småbarnsföräldrar med alkoholproblem om inte annat.

Majskroken

Tack pellepennan för pepp. Jag ska verkligen kämpa!! När fan blev det så svårt att va med andra människor nykter. Jag tror någonstans att jag ska va tråkig och tillknäppt när jag är mig själv fast jag vet att jag bara blir överdriven och intensiv när jag har druckit. Eftersom ingen vet att jag dricker så tror de nog att min personlighet är så.. Som du säger barnkalas är ju roligare nykter.

Josefine

Ett problem jag har just vid tillfällen som vid kalas, där jag tror att jag måste vara så himla trevlig, är att jag känner att jga måste dricka för att bli sådär trevlig... Föröker verkligen att tänka att jag inte alls måste ha en massa energi och vara tillsynes supertrevlig och pratglad... Lätt att säga, svårare att genomföra..

Josefine

Hahaha Majskroken, vad roligt att vi skrev nästan exakt samma inlägg samtidigt.. Just det där om att vara trevlig... Nu vet flera av mina vänner att jag dricker och min sambo också... Så när den där superenergin som oftast berodde på alkohol kommer så blir de alltid misstänksamma, och det har de all rätt att vara. Inte alltid men det är satans så svårt att inte ta till alkohol vid just sådana tillfällen.
Andra tillfällen vet jag inte alls varför jag dricker, "för att jag kan" känns lite som en vanlig anledning... Dvs jag har ett par timmar för mig själv efter barnhämtning, laga middag etc etc...
Smygandet är så jävla, jävla jobbigt. Jag lyckades hålla upp ett par månader i höstas men har tyvärr halkat dit igen. Bestämde mig för att ta ny tag idag...

Majskroken

Ja fy smygandet är nästan det värsta! Insåg när jag skrev mitt inlägg att det kanske lät ganska harmlöst att jag skulle gå ner och köpa några folköl men set stannar aldrig där det är d som är problemet! Antingen blir det ca 8 folköl eller går jag till bolaget och köper en flaska vin och sen kommer jag inte kunna låta bli i morgon eller nästa dag heller. Det finns liksom ingen broms. Jag brukar ha kanske 3-4 nyktra dagar på en månad max.. Sen hör till saken att detta har pågått i 6-7 år ( med uppehåll för en graviditet. Innan dess var det narkotikamissbruk och sexmissbruk och för att inte glömma matmissbruk sen tonåren. Set vill säga så har jag ett ganska kraftigt rotat missbrukarbeteende. Finns inget lagom här..
Nu när jag är mamma till världens finaste bebis så måste jag ändra mig. Hon förtjänar det bästa!

Josefine

Jag känner igen det där. Jag kan inte heller dricka lite. Jo, kanske att jag kan dricka några folköl o stanna där men oftast är det kört.
Jag har väl alltid druckit ganska mkt, men inte själv och absolut inte i smyg förrän sen 3 år tillbaka.. Lite kom väl smygandet för man kan ju inte ha barn o dricka... För ett år sedan konfronterade min sambo mig och jag erkände att jag drack i smyg o lovade såklart att sluta. Något jag inte gjort. Istället har jag svikit både mig själv och min familj fler gånger ä jag vill räkna.
Böjade på AA i höstas och det gjorde att jag började dricka mycker mindre. Innan drack jag i princip varje dag. Klarade mig nästan hela julen men föll dit den 3/1. Så jävla dumt och onödigt. Efter det har jag druckit varje dag i en vecka bara för att dämpa ångesten. Äter egentligen redan ångestdämpande (som man såklart inte ska ta och samtidigt dricka..)
Idag har jag bestämt mig för att slut igen. Ska på möte på beroendeklinik nästa vecka. Sätter mitt hopp till det känns det som just nu..
Hade först anorexia och sedan bulimi i tonåren. Känns som om jag också är duktigt fast i att ha något att missbruka..

Majskroken

Undrar hur duktig man är på att dölja egentligen. Jag blir aldrig skitfull eller rafflar eller sluddrar men man blir ju personlighetsförändrad..
Folk säger ofta när jag är berusad att jag ser väldigt trött ut..

Majskroken

Starkt av dig att söka hjälp och verkligen kämpa. Visst är det hemskt att inte kunna vara allt man vill vara för sin familj. Det är så jävla bra att du inte ger upp i perioder
Orkar man ju inte kämpa. Att livet hela tiden ska vara en kamp för många. Hoppas du ska lyckas och snart vara på banan igen. Jag hade oxå anorexi och bulemi. De gånger jag lyckas hålla mig nykter en längre period så återgår jag alltid till bulemi

Morla

Jag är också småbarnsmamma och njuter i detta nu av att varar nykter! Jag har varit kanonfull när mina barn varit med mig och det är enbart tur att det bara är jag som skadat mig fysiskt dessa gånger. Jag vet inte om jag skadat dem psykiskt på något sätt. Jag ser det som ett friskhetstecken att ni är här och jobbar för att hålla er nyktra (det gör jag också!).
Stor kram och pepp fråm mig!!

Mammy Blue

för att kunna bryta mönstret, ett barnkalas är just det - ett kalas för barnen. Skickar en påse motivation. :-)
/MB

Josefine

Jag förstår vad du menar. Ibland tänker jag att jag tvingar mig själv att dricka, bara för att slippa känna efter så mkt. Lite som att straffa mig själv kanske.
Samma sak var det ju lite med ätstörningarna, ett bra sätt att lägga fokus på något annat.
Jag har gått hos psykologer etc men(både vad det gäller alkohol o matproblem) jag var inte tillräckligt ärlig.. Så det hjälpte väl inte så värst mkt. Jag kan lyssna och göra olika KBT-övningar men det känns inte som om jag tar det till mig på riktigt.

Ska strax spela spel o dricka julmust med familjen.. Allt är ju så mkt bättre när jag är nykter, fattar inte hur svårt det är att ta in det...

Hoppas kalaset gick bra idag!

Shiraz

Hur vill du att kalaset skall vara för dig? Allt har ju en tendens att bli vad man gör det till..
Med en liten bebis hemma som är helt beroende av sina föräldrar är det såklart bra om man håller sig till noll promille,
men jag har varit i din sits och vet att det är svårt!

Hoppas kalaset gått bra och du fick uppleva det nyktert! Minnena blir bättre då ;)

P.s skit i folkölen, det är ändå bara kalorier som sätter sig runt midjan, utspätt dessutom ;)

Lusekofta

Jag vill ha tips för uppladdning och beslutsamhet till varaktig nykterhet , behöver alla tips och hjälp jag kan få!