Hej alla här! Är glad att jag hittat detta forum..
Har kikat här lite tidigare och läst vad andra skrivit bara.

Nu känner jag att jag måste skriva ett eget inlägg också dock. Detta håller på att sluta dåligt :'(
Är en 37 år gamal tjej. Har haft problem med alkohol flera år nu.. Har dock fast jobb och vänner o.s.v kvar men rädd att allt detta även försvinner om jag inte får ordning på detta nu. Ett stort bekymmer som jag har är dock ekonomin. Vilket som jag ser det nu också är en av orsakerna till drickandet.. Har så fruktansvärt svårt att ta tag i problem..
I mitt fall dricker jag i princip varje kväll även fast jag ska i jobb följande dag.. Tyvärr inga små mängder heller. Vilket ju tyvärr får sina konsekvenser i umgänget med andra.

Detta startade från att livet var absolut perfekt för ett antal år sedan, då jag blev helt stressad och deprimerad av olika orsaker. Och i samband med detta även var tvungen att flytta till en plats jag inte helt trivs på.. Även varit sjukskriven för depression för ca ett år sedan.

Okej.. en början på skrivandet var nu detta i alla fall :)

Eken

Att läsa tycker jag egentligen fungerar ganska bra. Det är rutan man skriver inläggen i som är alltför bred för att rymmas på displayen. Har oxå Nokia (nyare modell). Kanske där felet är? :)

Eller något som Magnus kan åtgärda?

Eken

och dag nio. Börjar bli lite piggare. Sovit ganska okej senaste nätterna nu äntligen. Är inte alls orolig för att jag ska dricka denna helg. Bara glad åt ha ledig tid och få vila och göra vad jag känner för.

Har funderat otroligt mycket de här senaste dagarna, mer eller mindre dygnet runt har tankarna kretsat kring situationen kring alkohol. Bara det gör ju att man blir helt utmattad.. Men som sagt nu känns det bättre och börjar känna igen mitt riktiga jag igen. Så glad för det.

Enda tråkiga är att jag håller på att bli förkyld, men kommer helt säkert överleva det också. UTAN whiskey eller konjak eller annat som aldrig hjälpte utan bara gjorde att man dessutom hade en hemsk huvudvärk.

Ha en skön helg alla!

Mammy Blue

både vad det gäller det ständiga grubblandet, men också förkylning. Vill minnas att jag blev förkyld tämligen pronto efter att ha hållit upp en, två veckor. Ett veligt immunförsvar?

Fortsätt tänk på alkohol, för det var när jag slutade tänka på alkohol som jag fick min slägga i huvudet och tog mitt återfall... Det hela handlar ju mer om VAD man tänker - går man och sörjer och saknar blir det fruktansvärt, men om man lovprisar sin tur att slippa dricka mer, så är det jättetrevligt att tänka på alkohol! :-)

Trevlig helg!
/MB

Eken

Ja, det verkar ju vara vanligt med alla diverse åkommor har jag märkt här. Kanske lite som att man ofta blir sjuk då man ska ha semester. Då kroppen äntligen stressar ner.

Är ganska krasslig så mest varit soffläge idag. Ser på Plura nu och funderar på om han också kanske har problem med spriten.

Lite har jag iaf åstadkommit. Röjt ur alla garderober och gömmor och pantat alla burkar. Hoppas sista gången!

Har plötsligt märkt också att jag ju faktiskt börjar få lite missfärgade tänder, inte så fin hy..? Förfall även på den fronten. (Som jag inte märkt/tänkt på sista tiden) Så nästa vecka ska tas itu med att bokas tider lite varstans.. Har ju tid nu åtminstone ;)

m-m

Bra att ta tag i och unna dig lite för dig själv. Jag använde tid till mig själv (och pengar) som belöning både i efterskott och förebyggande. Plus att man kan boka det på de tider som suget sätter in (t.ex. fredag em.. finns ofta tid :))

Apropå Plura så tror jag som du.

Ha en bra kväll
/m

Eken

Var till biblioteket i går och tänkte egentligen söka efter en bok som relaterade till AA:s tolv steg. Hittade inget sådant. (Och blev som vanligt lite småsur och irriterad över att det var så oorganiserat? och svårhittat där :) Faktiskt varit lite onödigt lättretlig sista dagarna.

Lånade i stället 'Snälla mamma sluta dricka'. Men nej det var inte rätt bok för mig nu. Jag kan inte känna igen mig i ens en tredjedel av det hon varit med om. Så följaktligen började ju en liten tanke tränga sig på att jag ju egentligen är ganska frisk i jämförelse.
Men försöker vända på det och se att det är vad som skulle kunna hända.

I kväll ska jag bort på middag, är en bit dit och jag kommer att ta bilen så känns bra.

Nu en promenad i solen och försöka få ordning på tankarna!

Till nästa helg känner jag att jag får lov att boka in flera belönings och skäm bort mig själv aktiviteter, för att göra annat och inte grubbla för mycket..

Ha en bra lördag alla!

Eken

Snart helg igen och fjärde helgen nykter blir det. Förstår inte nu hur jag kunnat förstöra all ledig tid med att dricka. Tycker jag har alltför lite fritid som det är nu för att hinna med allt jag skulle vilja göra. Har heller inga problem med att bara ta det lugnt och slöa och tiden rusar ändå bara iväg.

Känner mig inte "frälst" i nykterheten som jag kanske gjort nån gång tidigare utan mer bara en tacksamhet över att få vara nykter just nu.

Reflekterar också över hur skönt det är att slippa ångesten och slippa överkompensera och vara alla till lags och lite "för" trevlig bara för att samvetet varit tungt...

Som sagt bara lite på tre veckor ännu, men skriver mina tankar för stunden.

En dag i taget fortfarande, fast det känns som ganska enkla dagar just nu!