Söndag morgon. Igår lyckades jag hålla mig från att dricka för första lördagen på väldigt länge och jag är så stolt! Jag var till och med på väg att skaffa alkohol igår kväll, men jag vände på vägen dit, åkte och köpte coca cola istället. Det gör mig lycklig.

Jag tillhör en av dom där i gråskalan. En av dom där som dricker alldeles för mycket, men som har kunnat dölja det. Ett glas vin om kvällen för några år sedan har sakta sakta ökat till två flaskor nu. Samtidigt sköter jag jobbet, kontakten med mina vänner och familj. Träningen har väl också flutit på.

Jag har alltså tillhört en grupp människor som jag tror är större än man anar i samhället. Som tror att man har koll. Men förra veckan accepterade jag äntligen för mig själv att jag är alkoholist. Och det väckte mig! Har alkoholism i släkten, så jag finns definitivt i riskzonen att gå ner mig rejält.

Dom senaste månaderna har jag känt en försämring av min fysiska kapacitet, oroskänslor, några panikattacker, och en vilja har växt fram i mig. Nu får det fan i mig vara nog! Alkohol ska inte längre finnas i mitt liv! Jag vill bli fri, skaffa ett förhållande igen och få barn. I en sån framtid finns inte alkoholen med, jag vill inte det.

Under dom senaste veckorna har jag försökt sluta, men halkat tillbaks på jävla idiotiska impulser. "Ikväll får bli sista kvällen, imorgon slutar jag", eller "Vad spelar en öl för roll, det är ju inte farligt".

Idag har jag gått med i Karolinska institutets självhjälpsstudie och registrerat mig här. Det är för att jag inser att jag behöver hjälp och jag tror att det här är rätt väg för mig. Jag är så imoponerad över den empati och medmänsklighet och ärlighet som finns på detta forum.

Det handlar i grund och botten att man själv inser och accepterar att man har ett problem. Och sen att man söker stöd hos andra med samma symptom. Det går att sluta, det vet vi alla. Vi är inte dom första som lyckas ta oss ut ur ett beroende. Är glad att vi hjälper varandra att hjälpa oss själva.

Nu kör vi!

m-m

Ett stort steg att prata med mannen! Bra att kunna få stöd och stöttning därifrån.
Lycka till ikväll!
/m

m-m

... Nu är det nog. vi får vara lika modiga som Frodo, och envisa :) Jag har min tanke också att detta är ett tillstånd jag själv kan bota. Det hade varit värre om jag behövt vänta på operationstid eller varit tvungen att ta cellgifter osv. Detta är mitt eget val - vilket gör det både mer ångestladdat och skönt, beroende vilken tid på dygnet och veckodag vi pratar om :/
Lycka till idag!
/m

mia76

God morgon! Kan inte minnas när jag vaknade glad en söndag, det är ju nästan hemskt..Kvällen gick bra och jag drack ngr alkoholfria öl och njöt av god middag med bästa vännerna. När vi satt där på restaurangen kunde jag inte låta bli att låta blicken vandra runt på alla andra okända människor som satt där och drack. Ju längre kvällen gick ju mer ljudliga, skräniga och klumpiga blev många av dom. Minst två glas spilldes ut och en kvinna snubblade förbi oss påväg till toaletten. Det är inte att jag stör mig, men jag ser plötsligt hur det blir med alkohol i kroppen. Stoltast var jag dock när vi hoppade in i bilen halv tolv inatt och JAG KÖRDE! Det har inte hänt sedan jag var gravid 2009.

Idag har jag min bästa morgon sedan jag bestämde mig för att nu får det vara nog! Ha en skön söndag! Kram mia

konstnären

God morgon Mia
Vad strongt av dig att sitta på restaurang och strunta i drickandet.
Förstår din stolthet när du körde bilen hem. Att vakna och veta att
man inget har druckigt det är värt allt guld i världen.
Själv är det nio veckor för mig i morgon utan en droppe. Visst är
jag stolt och klappar mig lite på axeln.
Idag ingen alkohol vad som än händer.
Kram
Konstnären

mia76

Hej!
jag tror att det är en tråd jag startat...eller..jag har gått in på forumet och skrivit där...hänger ni med dit? man kan ju också lägga till varandra i favoriter så är det lätt att hitta. Jag har lagt in Er som har skrivit och backat upp mig under min första nyktra vecka! tack alla för det!

Kram