Hej igen. Ni kanske minns mig. Proffset... som har slutat dricka utan problem en miljard gånger ungefär - och börjat igen.

Jag hade en sexveckorsperiod förra året från november till december utan en droppe och det gick utan problem. Jag satte ett datum för när jag skulle få dricka nästa gång och det var strax innan jul. Sen var tanken att jag skulle försöka dra ned på/sluta med ölhinkandet efter min 40-årsdag i januari. Nu blev det inte riktigt så och jag har fallit tillbaka i gamla vanor med för mycket öl och för ofta.

Men, jag har en fundering kring det här med alkoholtoleransen, eller kanske snarare effekten dagen efter.
Upplever det nämligen som så att jag känner mig bakis efter tre-fyra halvliterburkar med 5,2:or.
Teoretiskt sett om jag dricker fyra burkar och lägger mig kl 21-22 så ska det inte finnas något kvar dagen efter kl.10:00, men ändå känner jag av det starkt dagen efter.
Funderar på om min mångåriga överkonsumtion kan ha lett till minskad alkoholtolerans? Är det någon som har någon erfarenhet av detta?

Kan tillägga också att jag inte äter speciellt mycket, oftast så äter jag inte förrän kl.11-12 nån gång och sedan en middag på detta vid 17-18-tiden, sen inget mer. Inget småätande eller så. Blir inte fyllehungrig heller, men det slinker i nån macka efter en kväll med lite fler öl än brukligt.
Dagar då jag äter mer tål jag naturligtvis mer utan att bli lika lättpåverkad, men det ändrar inte hur jag mår dagen efter.

Tänker att antingen så har levern blivit sämre, eller så är det bara en åldersrelaterad fråga. Men det sistnämnda vet jag inte så mycket om, har inte varit 40 år förut liksom, haha!

Oavsett era svar så ska jag nog ta en liten time out från bärs och vin ett tag nu. Har skjutit på det länge nog.
Passande nog så har jag en helg med nattskift kommande nu och det är en perfekt start på en alkoholfri period då det inte är tal om något drickande när jag jobbar natt. Det är svårare att sluta när jag är ledig. Kvällarna är som sagt enormt tråkiga utan öl när man är ledig.
När jag jobbar dag eller kväll så blir det sällan mer än 3-4 öl, men jag känner av det starkt dagen efter ändå.

Så, lite input i ämnet vore intressant!

Ha en bra dag!

Proffset

Men jag vill nog vänta någon månad iaf. Alltså utan A, så att kroppen ska hinna få ta igen sig lite.

Läser man lite längre upp så har jag alltså varit ganska skötsam med spriten den senaste tiden och druckit allt mindre och mindre ofta, följt av nästan tre veckor torrt för att sedan bli en tvådagars enligt beskrivningen ovan, så det verkar som att det tar tid att återhämta sig.

Har en liten fundering på om LCHF kan ha lite att göra med det här också, för man tappar lite mineraler när man inte äter vissa kolhydrater, typ magnesium, kalium, ja sånt som är bra och livsnödvändigt för hjärtat.
Ska börja smyga in lite mer potatis och andra långsamma kolhydrater nu. Tar vitaminer också - inte för att jag inte äter allsidigt annars men, jag vill vara på säkra sidan.

Fast LCHF har framför allt varit ett sätt för mig att hålla vikten medan jag har druckit dessa otroliga mängder öl och jag märkte ju på de tre veckorna nyss att skärpet blev lite glappt liksom, så jag har "råd" att käka lite bröd och prylar. Kommer ändå gå ned i vikt.

Ska forska lite i det där med hjärtat och sånt som är bra för hjärtat, men jag vill låta det gå några dagar så att jag blir av med tankarna på att känna efter hur hjärtat känns. Det är som du säger, man tänker på det så att det blir ett större problem än det är. Kanske har det alltid känts så här bara att jag inte har tänkt så mycket på det?

Vi får se! Tack för omtanken!

m-m

Låter som en obehaglig upplevelse som du hade igår. Reagerade lite som Weekend, mängden avslöjar ju lite vad man tål, och det är väl så att kroppen protesterar även om hjärnan inte upplever att vi blir onyktra. Det är nog inte fel att kolla upp kroppen, särskilt om symtomen återkommer. Det är ju oftast ofarligt, men ändå... Och upplevelsen blir ju inte mindre jobbig, även om man vet orsaken, dvs alkohol, cigaretter och kaffe. Det var ett av de största skälen till att jag bestämde mig för att göra ett längre uppehåll med alkoholen, denna ångest och hjärtklappning varje natt efter vindrickande. Särskilt om jag druckit kaffe också på kvällen.

Hoppas att det går bra med både rök- och alkoholstoppet.
/m

att LCHF har nåt med dina symptom att göra, ånej. Det är nog bara att konstatera att de andra drogerna är ditt problem. Alkohol och nikotin.

Shiraz

Dela med mig, så du kanske inte känner dig helt ensam med hur du känner eller hur kroppen kan reagera?
Din diet kan nog ha med sammanhanget att göra tror jag, det tillsammans med alkohol och rök-stopp får nog kroppen
att tänka - vad händer nu? Ska vi bli hälsosamma helt plötsligt? Bäst att trigga igång varningssytemet för det
här har vi inte upplevt på länge ;)

Avvakta du, det kommer ge med sig!

Proffset

...Drömmar av silver, drömmar av guld...

Fuck that, jag drömmer om cigg och sprit, haha!

Men, men... jag sitter här med en mugg kaffe och suger på snusen i stället. Nykter. Livet är skönt när man vaknar pigg (nåja) och utan ångest.
Hjärtat verkar må bra, känner inget dunkande (är jag död nu?).

Måste säga att ciggens bieffekter, såsom morgonharklande cigghost försvinner snabbare än jag trodde. Kroppens återhämtningsförmåga är fenomenal.

Jag känner mig som en helt annan människa idag mot för två dagar sedan. Helt jävla sjukt om du frågar mig. Hur kan det ens vara möjligt att ha en nära-döden-upplevelse ena dagen och må som en prins två dagar senare? Känns inte som att jag har haft de där problemen övht och det är det som är det skrämmande med alltihop.

Säger dock till mig själv att "Vad som än händer idag så blir det varken cigg eller sprit".

Ha en bra dag!

EDIT: Jag har upplevt dessa grymma svängningar i "måendet" förut, men jag blir lika tagen varje gång över vilken skillnad det kan vara på några dygn bara. Helt galet.

Proffset

Alltså... att inte dricka känns ganska enkelt om man jämför med att skita i ciggen.
Det är ju inte så att jag vaknar på morgonen och känner att "Åh vad det skulle vara gott med en grogg!", liksom... Det är cigg som är det första som dyker upp i huvudet och det stör mig enormt.

Det handlar inte om niktotin eftersom jag har portionssnus inne all vaken tid förutom vid måltider, så det är helt klart vanans makt.

På kvällen däremot så vore det ju grymt gott med en bärs och en cigg har jag känt flera gånger de senaste dagarna, men då plockar jag fram bilden av min bakfylla i söndags morse, den panikångest som uppstod efter två bloss när hjärtat "skenade iväg" var bland det värsta jag varit med om.

Så, i stället för att tänka "Vad som än händer idag så ska jag inte dricka någon alkohol" så lägger jag till "...inte dricka någon alkohol eller röka någon cigg!" Det funkar faktiskt. Det är inte lätt och tankarna på cigg är precis lika många som dem om alkohol.

Snart en vecka utan cigg och jag märker en rätt stor skillnad redan faktiskt. Rökhostan är i princip borta, det går lättare att andas, tycker att jag fått lite annan färg i ansiktet osv. osv.
Ska överväga att sluta med snuset också, så jag blir av med gifterna.

Något som jag dock INTE ska sluta med är glass. Det har blivit lite som min nya belöning på kvällen när suget efter A och C är stort, då blir det en liten skål med glass. Går ned i vikt ändå, vilket inte är så konstigt med tanke på hur satans mycket kalorier en starköl innehåller.
Ska bli intressant att se hur kroppen ser ut om ett par månader faktiskt, för magrutorna börjar redan att dyka upp.
Jag har en sån där kropp som gör att man nästan ser lite lönnfet ut, men när jag tar av mig kläderna så finns där muskler, dock något inlindade och halvdolda av ett jämnt lager fett. Jag har aldrig fått bara en ölmage t.ex. utan det lägger sig jämnt över hela kroppen, precis som att blåsa upp en ballong ett litet andetag till liksom.

Tänker fortfarande mycket på om jag kommer att kunna dricka igen eller inte och min ursprungliga plan med att bara dricka på lediga helger (3 av 5 helger, pga skift) har jag reviderat, den nya planen är 0 av 5 helger och inget däremellan, dvs ALDRIG MER, men... jag tar en dag i taget, annars blir det övermäktigt.

Känslan att vakna pigg på morgonen, att kunna se folk i ögonen, att kunna stå tätt bredvid någon utan att andas ut bort från deras ansikte för att de inte ska känna någon spritdoft, att kunna köra bil utan att vara orolig för poliskontroller, att ha friheten att sätta mig i bilen vilken tid på dygnet som helst, att tänka snabbt och klart, att känna kreativitet... ja listan kan göras hur lång som helst och jag har ingen lust för allt i världen att förstöra detta positiva flöde av känslor just nu, så... Vad som än händer idag så kommer jag INTE att dricka någon alkohol eller röka någon cigg.

Ha en bra alla hjärtans dag mina vänner och trevlig helg!

Weekend

Det är sjukt hur hjärnana reflekterar i panik över vilka helger och dagar man "får" dricka...
Ingen "frisk" person går och planerar supandet.
Tuff och jobbig period. Jag tror du klarar det!

Ha det - kämpa på!

konstnären

Försök att tänka bort det där om att kunna dricka igen. Oftast funkar
det inte, för mig som har försökt många ggr. så blev det en chuts ner
i ångesthålan igen. Kan bara prata för mig själv, jag tänker inte testa
fler ggr. Har nu hållt uppe drygt 5 månader och så får det bli.
Suget är numera som en västanfläkt och fullt hanterbart. Bara känslan
att vakna och sovit en naturlig sömn är underbart. Jag ser numera bara
nackdelar med alkoholen och vad den kostat mig psykiskt, fysiskt och eko-
nomiskt.
Ha själv en bra alla hjärtans dag
konstnären

Proffset

Jag känner igen mitt eget tankesätt, men blir fortfarande förundrad över hur tankarna går varje gång jag tar A-time out...
Har som sagt hållt på med alkoholfunderingar och uppehåll sedan 2006 ungefär, vilket är anledningen till varför jag lite ironiskt kallar mig för "Proffset". Dessvärre så har inte resultatet varit speciellt proffsigt om man säger så, hehe!

Proffset

Skillnaden mellan suget efter cigg och sprit. Cigg vill man ha direkt när man vaknar, det är typ det första jag tänker på när jag slår upp mina blå.
Har aldrig haft något sug efter öl/vin när jag vaknat, snarare tvärtom.
Alkoholsuget är värst ett par timmar in på eftermiddagen för mig. Men jag ska inte kalla något av dessa beroenden för "sug" egentligen, för det är inte så att jag går omkring och tänker att jag vill röka eller kröka, mest att jag hela tiden påminns om när/var/hur jag rökte och krökte... LOL.

Ingenting kan få mig att dricka alkohol eller röka idag. Förhoppningsvis inte i morgon heller.

Frugan har varit bortrest i 3-4 dar och kom hem igår. Då fanns det helt plötsligt cigg hemma, vilket har stört mig lite. Det är enklare att det inte finns något hemma liksom.
Hon har - enligt mig - ett osunt drickande och min förhoppning är att jag genom mina handlingar ska inspirera henne till att dricka mindre ofta.
I hennes fall så rör det sig inte om några större mängder, hon kan t.ex. ta två glas vin och sen är det bra. Problemet i mina ögon är att hon inte vill låta bli dessa två glas heller, så det blir gärna varje dag och det är inte nyttigt, det vet hon.
Om jag säger till henne att "jag kör barnen i morgon bitti" så blir de två glasen gärna mer än en hel flaska, kanske mer, beroende på vilket humör hon är på osv.

Men men. Just nu är jag oerhört positiv faktiskt! Jag har berättat om min nära-döden-upplevelse jag hade för nio dagar sedan för min bästa kompis och han är verkligen en bra vän som inte har något emot att diskutera sånt här med. Jag har förtroende för honom och han för mig.
Man kan tycka att jag borde kunna diskutera detta med min fru och det kan jag nog också, men jag får känslan av att hon inte riktigt vill kännas vid mina problem - trots att de har satt henne i klistret så otroligt många gånger. Jag vet att det är för att hon inte vill sluta med sitt drickande, jag är ingen idiot liksom... enda fördelen med att vara alkis är att det inte går att ljuga för en annan alkis. Man VET!

Nu kör vi vidare! Ha det så bra! :)