Du har alltid funnits där. Sen jag var 14 år och du blev en av mina bästa vänner.
Vi har så många minnen ihop. Jag gillade dig direkt. Du fick mig att våga mer och flyga högre…

Det var som en dröm..Plötsligt var inget omöjligt! Jag som knappt vågade prata med tjejer innan, blev i ditt sällskap Kung i baren, ja överallt. Tjejernas favorit! Allt var så enkelt, livet lekte.

Faktum är väl att utan dig hade jag inte varit gift med min fru heller, för jag hade inte aldrig vågat gå fram den där gången..
Vem minns inte alla de resor, fester, och fullständigt galet roliga saker vi gjorde. Alltid tillsammans!
Du har varit bjuden på alla mina fester och kalas. Du var med på studenten, när jag gifte mig, och jag har ju faktiskt inte gjort en enda resa utan dig.

Så hur säjer man till en sådan vän, att nu är det över? Att nu är det slut?

För en sak är säker. Du är inte den vän du en gång var. Ska jag vara helt ärlig så har du mest förstört min tillvaro ett antal år nu..
Men jag har låtit dig vara med trots allt. Tänkt att det var tillfälligt. Snart är allt som förr igen. När vi var bästa kompisar. För jag är verkligen inte en kille som sviker en vän. Det är det som varit mitt problem ser jag nu.. jag borde sagt upp bekantskapen för länge sedan. Vi skulle ha skiljts som vänner. Nu blir det inte så!

Du kan helt ärligt dra åt helvete! Jag kommer aldrig lyssna på och tro på dig igen. Du bara ställer till det och förstör.. Har också sett att du förstört det ännu mer för ett par av mina bästa ungdomsvänner.. Att vi gick på din falska vänskap så länge. Du lurade oss helt…

Men mig lurar du inte mer. Visst vet jag att vi kommer ses på vissa fester och annat i framtiden också. Det verkar ju helt omöjligt att helt slippa se dig.. Alla har ju tyvärr inte upptäckt vilken skitstövel du är än. Men jag kommer aldrig att prata med dig, aldrig krama dig. Jag tänker behandla dig som man brukar behandla jobbiga människor man inte helt kan undgå att i livet.

Jag kommer nicka och tyst registrera din närvaro. För att inte förstöra stämningen för de som fortfarande tror du är en bra vän. Men jag kan lova dig att jag kommer att berätta hur illa jag tycker om dig för alla som vill lyssna. Tro mig.

Så vad säger man nu? Tack för det som var? Aldrig! Så mycket du förstört så tror jag aldrig att jag kan förlåta dig.
Bara Gå!

Du är aldrig välkommen till mig igen!

No More Mr Alcohol!

Inte en chans!

Äntligen Fri!

LillPer

Så bra och så starkt!
Den jäveln har varit med på ALLA mina högtider också.
Det räcker mer än väl det han har förstört.
Nu ska jag se framåt och reparera de skador som går att reparera.
Jag tänker på dig Mic och ditt tydliga budskap om Han någon gång skulle knacka på och vilja vara med.
Ge oss kraft och mod att tillsammans rädda oss själva!

LP

Mic99

Jag har funderat en hel del så klart.. fram o tillbaka på hur det blev så här och varför det är så svårt att bryta sig loss..

Så jag skrev ungefär som jag kände, rakt upp och ned. Kanske har jag äntligen hittat en anledning i mitt fall. Blir dubbelt glad om jag kan få dig och andra som kanske också läser det här, att hitta en väg ut...

Skönt att få ut det hursomhelst. Slut på nostalgi och romantik. För det kommer aldrig att bli som det en gång var..idiotiskt att man inte fattat det?

Dags att leva i nuet. Ta livet som det är. Och rädda det som räddas kan. För så illa är ju inte livet ibland.. vissa dagar är det faktiskt riktigt bra! Eller hur?

Vi måste bara bli bättre på att hålla fast vid den känslan och inte fly till något som ändå inte finns?

Ha det bra! (Det ska jag också försöka ha det , äntligen) :-)

Vi hörs!

/Mic

LillPer

Det vet inte jag heller, Mic.
För min egen del alltså. Men jag har givetvis mina teorier och idéer om det också, som mycket annat.
Att bryta sig loss är svårt och att falla tillbaka i gamla gängor är lätt. Det vill varken du eller jag.
Så skönt.

Att leva i nuet och att vara uppmärksam på mina känslor, tankar och handlingar har faktiskt gått upp för mig ännu tydligare de senaste dagarna då min terapeut bett mig skriva om och analysera vad som sker med mig i olika situationer.
Det har bara det senaste dygnet varit ett par riktigt starka känsloyttringar som jag varit tvungen att bryta ner och försöka se i annat ljus.
Mycket lärorikt, jobbigt och skrämmande på samma gång.

Jag måste nog säga att de flesta dagar i livet som jag KAN leva och oftast lever är riktigt bra. Grymt bra till och med. Jag är tacksam för mitt liv. Mycket tacksam.
Så privilegierad och lyckligt lottad som jag är så är det ÄNNU svårare att förstå mitt val av väg ibland.
Men det är ju så det är i livet hela tiden, massor av val, motgång, medgång, sorg, lycka, tristess, leda, eufori, harmoni......
Det är absolut inte sorg eller nedstämdhet som gör att jag ofta tar av i fel riktning vid vägkrysset.

Tvärtom, men det som uppenbarar sig senare på den vägen blir sorg och elände för mig. Den oskyltade vägen är ibland mer spännande och oviss, kanske det finns lite kickar att få längs vägen? Nåt som höjer pulsen och adrenalinet lite för en stund? Men nej, det slutar alltid på samma vis.....alltid.
Återhämtning, ny motivation, svåra känslor att brottas med och nu då till slut(?) kanske inte kämpa emot och skamset begrava sig utan öppna upp och se på vad jag känner, varför, hur, när och vad skedde egentligen? Varför kände jag så efter just de tankarna och den situationen?

Nå, sorry för att klampa in i din tråd Mic och analysera mig själv så mycket. Men det gick inte stoppa just nu.
Jag upplever just nu en känsla av lättnad och tror att jag fått fler verktyg i min mentala låda än vad jag hade för ett par veckor sedan.
Återstår bara att skruva med rätt mejsel när fel tankar och destruktiva känslor poppar upp.
Om du behöver låna en skiftnyckel så säg till.

Lev väl, stor kram från
LP

PartyPia

Ja be honom dra åt helvete! Han ska tamejtusan få stå med sitt fula tryne långt ifrån mig på festen. Jag ska hänga med Mr Loka-Lemon och Mr Red Bull med sugrör och citronklyfta istället, och vi kommer skratta hjärtligast på hela partyt. Så det så.

Sjukt bra inlägg.
STOR KRAM

Saras

Blev just medlem. Sista året förstår jag först hur illa det blivit med att umgås med A nästan varje kväll..sen blev det även på eftermiddagen. Sen blev det lätträknat vilka dagar man inte hängde med han. Så blev det fritidsgård hos mig.
Och jag orkar inte mer. Men varje dag efter jobbet är svår att inte dricka. Och efter 2 öl eller två glas är det inte roligt längre, det är inte som förut.
När jag ser mig i spegeln är det inte jag.
Jag är mycket gladare och sportigare i verkligheten, min innersta verklighet. Men den har varit borta länge nu.
Alla högtider, ja. Han är där. Och som det stod han är inte snäll. Han vill oss inte väl. Han är avundsjuk och älskar intriger. Gottar sig i andras misslyckande. Speciellt roligt har han åt oss alla varje morgon.
Vi får väl se hur i morgon bitti blir...
Ha en bra dag.
S

Mic99

Välkommen hit Sara. Bara att du liksom jag insett att det är så det ligger till är ett stort steg på vägen. Man måste väl nå en viss punkt innan man till sist förstår..

Sen gäller det "bara" att sätta upp mål, kämpa och att aldrig aldrig ge upp. Börja med ett litet steg så ska du se att du snart kommer att springa. För mig har detta forumet varit till stor hjälp när det känts som värst. Så läs skriv och hitta just din väg för att även du ska lyckas bryta med den falska vännen. För som du skrev..det är ju oftast inte så kul längre..det blir aldrig som förr. Blir bara värre och värre..

Men det finns en väg ut. Jag kämpar varje dag. En del går bra, andra är värre. Men denna gången ska det gå! Orkar inte mer.

Du skrev ju att du hade varit sportig. För min del är löpning min bästa terapi. Känner mig sällan så levande och fri som då! Kanske kan det hjälpa dig med? Var det längesen så börja med att gå, snart kan du jogga en bit och till sist springer du..

Jag kan säga att jag ALDRIG ångrat en löprunda. ALDRIG. Vad jag däremot ALLTID ångrar dagen efter....ja det vet du ju vad det är...

Lycka till och hoppas du mår bra imorgon bitti.

/Mic

Mic99

Det här skrev för mindre än ett år sen.. har svikit mig själv rejält...Ångest Deluxe...

Hur kass jag än mår nu så.........

Hur fan blev det så här???

Nu finns det ingen väg tillbaks. For real...Nu måste jag fixa det.......

Wish me Luck!

/Mic

Meredith11

lycka till. Because you re worth it. Äsch blir kanske fel ton med en reklamslogan, men är vi inte alla värda att må bra och bestämma över vår tillvaro utan en alkoholkraft som vill nästla sig in och ta över oss?
Gott nytt fritt år! För oss alla

Tove 2015

Jag reggade mig här 10 februari förra året.... då var jag oxå jäkligt trött på vinet och ville ha en förändring.
Det funkade inte alls som jag tänkt mig...
Lyckades med en vit månad... Skrämmande när jag försöker minnas bakåt när jag hade det sist och inte kan minnas när det har vart...
Kanske så långt bakåt i tiden som bortåt 10 år. Vill nästan börja grina när jag tänker på det...
Ja ja. det löser ju inget och titta o analysera bakåt för mycket.... Nu ser vi framåt istället och lämnar alkolholen och mörkret bakom oss.

Mic99

Reklamslogan eller inte.. ibland träffar de rätt..

Och att titta bakåt och reflektera.. är kanske bra för en del...men för mig är det också så.. att jag mår bara sämre och sänker mig själv...

Nu ska jag försöka att bara titta uppåt o framåt!

Tack för era kommentarer... Betyder mycket.

För mig har det alltid varit SVART ELLER VITT...NÄR jag verkligen kört har det alltid varit all in...på gott och ont.. numera mest på ont...

Men det var då.. och nu är NU eller?

Visst är värda att ha det bra..

ALL IN! :)

Kram

/Mic

Alkoholist Javisst

Tillsammans så ska vi klara oss ur den här sorgliga skiten.. Mic - återfall är vanligare än vad man tror. Huvudsaken är att du är tillbaka här och "skriver av dig". Tove du är ett steg närmare nu än vad du var igår. Varje dag är viktig! Nykterheten är den enda lösningen för alkoholister som oss. Vi måste kämpa!

Jag hatar alkohol!!! Jag var nykter i 9 dagar nu före nyår.. Det är faktiskt den längsta vita perioden jag har haft på 3 år.
Så skulle jag bara smaka på lite rödvin dagen före nyårsafton.
Då var det kört!
Drack utan pause i nästan 4 dygn. Nu ligger jag i soffan och är förtvivlad. Bakfull, hjärtklapping, ångest, klarar inte slappna av, klarar inte äta, ser ut som ett monster och känner mig helt rutten. Sårat min familj, min sambo, mina vänner ... Alla är trötta på mig.
Mina tomma ord! ALla löften.. Smygdrickandet... Gömda flaskor och ölburkar i hela lägenheten...
Jag är chanslös mot Mr Alkohol.. Han klarar att lura mig varenda gång.. Gång på gång på gång.. Men nu, nu måste det få ett slut.

Tack till alla er som är aktiva i dessa forum. Att läsa era trådar hjälper verkligen. Att veta att man inte är ensam i kampen mot den där jävla alkoholen... Alkohol är roten till all ondska och allt hemskt i mitt liv. Jag hoppas att jag klarar det den här gången.

Kram till er alla som kämpar där ute!

Tove 2015

ett lycka till värmer gott i jobbet med att bli fri.
Trist att du åkte dit men det är väl en klassiker för alla antingen det är sprit, mat, socker, nikotin osv det där med att man bara ska testa en gång så åker man dit.
Viktigaste insikten är ju att man vet att man måste ha nolltolerans för att inte fastna igen. Då får man jobba utefter den hållpunkten och förhålla sig till det.
Att inte trycka ner en själv för hårt om man gjort ett avsteg är viktigt så att man inte hamnar i en ond spiral och tänker att jag lika gärna kan fortsätta för det går inte vägen ändå.
Nu tar vi ett nytt avstamp och sök hjälp för att komma ur det om man är chanslös själv. Det är svårt att klara detta ensam och man behöver stöttning på olika sätt.

MåBättre

Nu saknar vi dig här på forumet, hur går det för dig? Hoppas allt är under kontroll!! Vill gärna höra från dig..

Mic99

Tack för att du bryr dig MåBättre, och förlåt för att jag inte hört av mig kanske..

Jag har tagit en timeout från både alkoholen och alkoholhjälpen ett tag nu. Och tro det eller ej, men jag har fixat 3 veckor nu. Mår bättre än på mycket länge, så jag har äntligen börjat hoppas på att jag kan fixa detta. Så sjukt skönt just nu.

Ikväll kände jag hursomhelst för att titta in här och kolla runt lite..tänkte att det kan vara bra att påminnas lite om vad som händer om man plötsligt glömmer och sänker garden lite..jag vet för väl hur snabbt det kan vända..och dit vill jag aldrig igen.

Så jag kämpar på och hoppas att du gör detsamma!

Ha det gott!

/Mic

MåBättre

Härligt att höra Mic99!! Jag visste att du kunde fixa detta, nu fortsätter vi kämpa så vi får uppleva vad är nykter och bekymmersfri vardag är för något! ;)

Allt gott! :)

Mic99

Tyvärr...jag fixade det inte. Har ramlat ett antal gånger sen jag sist skrev här, men stuckit huvudet i sanden..

Fick för mig att jag kunde dricka "normalt" igen. FAN. Att man aldrig lär sig!!

Tar detta någonsin slut? Hur lyckas vissa sluta helt? Jag klarar ett tag sen..tror min impregnerade hjärna att det är OK igen.

Det kommer ALDRIG att va OK igen. Jag fixar det inte..

Få mig att förstå det. Snälla?

/Mic

Vändningen

Stå på dig, skam den som ger sig! Jag hade en fadäs för en period sedan och lovade då att nu skulle jag minsann vara nykter och att jag klarar det på egen hand. Fungerade hur bra som helst. Ett tag. Sedan tog jag något glas bara för att mysa till det lite och ja. Du läste ju själv hur det gick sedan. Om jag ska lyckas den här gången så måste jag stålsätta mig rejält - och ta hjälp. Så jag har bokat ett psykologsamtal till på torsdag, kommer även se om jag kan få någon medicin samt försöka göra upp en plan för hur jag ska låta bli alkoholen helt. Det är mycket möjligt att jag en dag i framtiden kan dricka alkohol som folk igen, som förut, men ska jag rädda mitt liv nu en gång för alla så måste det vara en nolltolerans. Kämpa på Mic!

MåBättre

Bra att du skriver av dig här mic99 även fast du känner dig lite misslyckad just nu. För det första, du är inte misslyckad. För det andra, du kämpar hårdare än vad du gjort förut även fast du inte ser det än. Ditt drickande den här "gången" för dig antagligen närmare ett beslut.

Det du beskriver är hur man avdramatiserar saker som har hänt och därför hittar anledningar att dricka igen. Du måste nog hitta sätt att påminna dig och du vill bibehålla din nykterhet. Sedan kan det vara bra att inte utsätta sig för mkt för frestelse, iaf såhär från början.

Nu kommer sommaren med stormsteg, se till att bestämma dig för hur du vill att din sommar ska se ut och vill du ha en nykter sommar, se till att göra många roliga/härliga grejer iaf!

Lycka till! :)