Hej. Jag är ny här.
Vet inte riktigt hur jag ska börja. Jag är så rädd för vad som kam hända om detta inte får ett slut.
Jag är mamma till en grabb på 3 år. Han är det finaste jag har i hela världen.
Min mamma är och har varit alkoholist/narkoman sen hon var 13. Min pappa likaså men han gick bort för 2 år sedan. Många fler i min släkt är beroende. Bla morfar kusiner farbror (också gått bort pga narkotika), faster.
Jag har druckit väldigt mycket drt senaste året... det har gått för långt. Jag kan inte kontrollera mig själv när jag dricker längre. Kan inte sluta så länge det finns mer om jag inte är jättetrött. På tillställningar är jag alltid den som får till en extra drink. Jag dricker mycket ensam. Minns på mitt förra jobb för ca 5 år sen drack jag också, på arbetstid. Vändningen kom när jag blev gravid men direkt jag slutade amma å skulle njuta av en öl så barkade det igen. Det har aldrig gått ut över sonen men en dag kommer det göra det om jag inte slutar NU!

Jag tänker på alkohol varje dag. Förknippar allt med att dricka.
Det är inte bara senaste åter jag druckit men det är nu det börjat barka
.. jag blir hemsk. Jag skäms så jävla mycket. Får minnesluckor varje gång. Vågar knappt fråga vad som eg hände igår.
Jag måste sluta för min sons skull. Är ensamstående med honom och det delvis pga alkoholen. Hans pappa har aldrig varot en bra karl för mig men jag har aldrig vågat lämna honom...han är väldigt aggresiv och psykande. Han gjorde slut med mig för att han tyckte jag blev så jobbig när jag drack. Det kan ju vara en bra sak visserligen men nu är det ju mitt drickande som är problemet.

Jag vet inte vad jag ska göra. Igår slog det slint igen. Hade varit barnledig hela dagen och druckit vin i solen. På kvällen tog vinet slut och jag öppnade en flaska bacardi. Där svartnade det. Jag minns knappt nånting. Vaknade kl 4 inatt och fick panik över att grabben inte var hemma (han var hos sin pappa).

Jag hade ringt å bråkat med pappan på kvällen tydligen. Stackarn. Han som hatar när jag dricker. varför varför ringer jag alltid och tar ut mitt agg på honom när jag är full :(

Fyfan jag hatar mig själv. Jag sa till mig själv NOLL ALKOHOL FRAMÖVER! imorse. Vad händer senare på dagen, jo jag blandar en grogg för att dämpa ångesten.

Jag måste sluta!!! Jag själv blev omhändertagen av soc när jag va 2 för att mina föräldrar drack å pundade. Jag vill sldrig aldrig att nån ska hämta liam :( det är min värsta mardröm.

Skulle gärna vilja gå på AA-möten men är så rädd att träffa på nån jag känner. Ingen förutom min fd svärfamilj känner till att jag fått mina snefyllor. Å ingen annan vet nånting. Jag kämpar med jobb å allt för att få ihop det för oss 2, alla tycker att jag är så duktig som klarat mig så bra utan fötäldrar, bra betyg å chefsjobb.

Jag vill sluta nu. Men jag behöver stöd. Jag fixar det inte själv å jag kan inte berätta för nån nära, det är för pinsamt.
Min bror har varit nykter i 2 år nu efter att ha gått 12-stegsprogrammet. Vill eg prata med honom men jag skäms för mkt.

Nån här som kan relatera? Vill knappt skicka inlägget nu jag är så skamsen, just för att jag har barn :(

Pellepennan

Välkommen hit! Bra och starkt av dig att du skriver dina första rader trots att du tycker att det är så skamfyllt. Och det är det många av oss som känner. Visst är det jobbigt att göra saker trots att man inte vill, och att man inte kan stå för det man ställt till med efteråt. Du är ju verkligen ung och du har alla anledningar att ta tag i detta bums. Jag har i och med mitt eget drickande och i mitt informationssökande läst lite om ärftlig belastning när det gäller beroende- och missbruksproblematik. Du kommer säkert att få en massa bra uttömmande svar från kunniga forum-vänner snart. Jag tycker du ska strunta i om det känns pinsamt att ta hjälp. Det är mycket som står på spel, och du har säkert möjlighet att vända trenden.

Hur du ska göra och vilken hjälp du vill ta måste du ju själv bestämma. Förmodar att du har ganska många möjligheter, och när du ser på andra i din närhet som har problem så vet du ju vad du inte vill hamna i. Under tiden du funderar så är det nog bra att läsa och skriva här.

Lycka till!

//PP

isaisa

Tack för svaret pp! Allt känns hopplöst :'( har sån jävla ångest. Måste måste fixa detta nu innan jag sårar någon mer. Usch för detta. Jag orkar inte med mig själv.

konstnären

Välkommen hit, bara det är starkt. Kan läsa mellan raderna att du verkligen vill förändra
ditt liv.
Skriv av dig mycket här det har hjälpt mig jättemycket. Du är ung och har egentligen hela
livet framför dig. Försök att ta ett beslut även om det känns för jävligt just nu. Jag har haft
den där hemska ångesten men en sak kan jag lova dig den avtar för att till slut försvinna.
Kan du inte börja att prata med din bror, jag vet ju inte hur dan relation ni har. Du ska inte
vara rädd för att söka hjälp dom är proffs och vet. Det är tufft i början, ett inre arbete , men
det går. Jag går snart mot 8 månader och det trodde jag inte om mig själv.
Tog återställare, för att dämpa ångesten, som slog tillbaka med sin fulla kraft.
Önskar dig allt gott.
Konstnären
Idag inget första glas för mig

wolf

Din kamp har redan börjat i och med att du började skriva om din historia. Låt förtvivlans penna skriva av sig, det allra sämsta och det allra bästa.

Tankarna som håller dig fången, skriv ner dem. Det har jag gjort, jag säger inte allt men nästan.

Det kan kännas pinsamt IsaIsa, men efteråt blir tanken klar och du har avbelastat sinnet på grubbel.

/wolf

Minz

Känner igen skammen, men den skammen gör ju inte saker bättre, eller hur? Du har tagit ett steg och du har valet att ta ett steg till. Vilken riktning det blir kan bara du avgöra. Ta hand om dig!

isaisa

Tack för alla stöttande ord! Känns bra att kunna skriva om det utan att dömmas.
Idag har känts lika pissigt men har jobbat så försökt hålla fokus på lite annat. Har ingen alkohol hemma och är inte sugen heller. Men hade jag haft så hade jag inte kunnat låta bli den. Har fortf ångest efter söndags när jag flippade ur.

Mitt fokus och mål nu är att INTE köpa nåt mer. Vet hur det är som en magnet när man går förbi bolaget men jag ska inte gå in. Jag har ingen rätt att gå in där. Jag har inget där att göra.

Tänker framåt typ "men jag måste ju dricka den dagen, å den dagen hade vi ju planerat, och då och då" men jag måste släppa det där och inse att jag kan dricka en redbull eller cola zero istället. Jag måste inte va full. Jag är världens snällaste och pålitligaste människa som nykter, vem vill inte ha en sån med i sällskapet? När jag blir fullare än alla andra eftersom de andra kan drickq med måtta-då är jag inte densamma. Jag blir ju skvatt galen. Usch ja spyr på den personen.

Jag är perfekt som jag är. Alkohol förvandlar mig till raka motsatsen.

isaisa

Jo jag kanske skulle prata med honom.. vi är inte så tighta egentligen då han missbrukade å levde sitt liv medan vi växte upp, och vi bodde på 2 olika ställen. Men han är väldigt mån om andra och vill hjälpa nu när han blivit nykter och gått klart 12-steg. Han är handledare åt andra på AA nu. Han skulle inte dömma mig, men som sagt, jag skäms ändå.
Grattis till 8 månader!!

isaisa

Tack. "Du behöver inte skämmas" är ord som betyder mycket nu. Jag ska fixa detta. Fortsätta i rätt riktning!

Pellepennan

Nej isaisa! Skämmas ska du inte, och det är verkligen bra att du hittat hit och tar problemet på allvar. I synnerhet kanske med tanke på att det kan vara så att du har "lite handikapp" med tanke på att vissa aspekter kan ha kommit med modersmjölken, om man kan uttrycka sig så?

Jag tycker att du ska slå brorsan en signal. Kanske är det precis detta som gör att ni faktiskt utvecklar något eget och unikt i framtiden.

Jag hejar på dig, och hälsa brorsan!

Glad nykter Valborgsmässoafton till dig och lillgrabben!

//PP

isaisa

Tack PP. Ja precis.. jag är ju inte ensam i familjen om att vara i detta. Har till och med 2 kusiner i min ålder som verkligen är fast i både droger och alkohol. Vi har det nog i oss. Inte för att jag vill skylla nånting på gener, jag har ju eget ansvar över mitt liv. Dock när jag har läst om att ärva dessa problem- det anses ju vara en sjukdom, jag kanske kan jämföra det med en rökare som röker massor TROTS att flera i släkten dött i cancer. Man vet risken men tror inte det ska drabba en själv. Äh...

isaisa

Hej igen allihop.

Igår gick jag och la mig för 5:e kvällen i rad utan en droppe alkohol. Inget jättekliv för mig då jag varit utan 5 dagar i rad innan, men det är nog maxgränsen det senaste året. Sen brukar jag känna mig "så duktig" så det är lugnt om jag köper en bag in box eller en flaska vin och 6 öl att ha kommande dagar. Idag ska jag inte köpa nånting.

Har varit sugen vid ett flertal tillfällen..men eftersom jag inte har nånting hemma och har sagt till de vänner som dricker mest att jag har slutat dricka så har det blivit lättare att låta bli. Vännerna vet inte om mitt problem men jag har sagt typ "Fyfan jag orkar inte med mig själv när jag blir full. Inte en droppe för mig framöver!".

Valborgskvällen spenderade jag hemma i soffan med sonen.

Hur jag har mått: piss pga ångesten men den börjar släppa lite nu. Kommer säkert tillbaka i helgen då jag måste träffa liams pappa (som fortf är jättearg och besviken på min sen förra helgen).
3:e o 4:e dagen hade jag superkort stubin. Störde mig på allt allt allt och ville bara kasta tallrikar i väggen. Jag kokade inombords.
Igår var jag jättekonstig. Vet inte om det har med detta att göra men jag hade typ hallisar. Såg saker i ögonvrån hela dagen o kvällen. Vad beror sånt på? Kände mig typ hög och innan jag skulle gå och lägga mig kändes det som att jag hade varit full och började fundera på vad jag hade gjort under kvällen (prrcis som jag gör när jag faktiskt har varit full).

Idag ska jag gadda mig, hade tänkt ta en 7,0a innan för att inte va så nervös (jag vet att man inte ska dricka innan men mitt alkis-tänk kunde inte bry sig mindre..)
-men eftersom jag inte dricker längre så blir det ingen. Dagens utmaning är att inte ångra mig och få för mig att 1 är lugnt. Kommer ändå bara fastna på tanken av att dricka mer och ligga där o va stressad för att hinna klart innan bolaget stänger.

Ingen alkohol för mig idag. Heller.

Ha en trevlig helg!!

Pellepennan

Om fem - sex dagar är en tid du ibland är nykter och att det oftast belönas med en vinbox så tror jag att det kommer kännas häftigt när det kanske är 8 eller 9. Vid två veckor så kände jag själv att det började få ett egenvärde som började vara värt att värna om. På samma sätt som det inte måste var en tävling, så blev det en egen tävling mot mig själv. Tänker fortfarande så ganska ofta. Om jag räknar realistiskt så drack jag säkert minst en liter vin om dagen förra hösten. Ofta blev det mer, men i genomsnitt garanterat minst den mängden. Kunde i och för sig lika gärna vara i form av öl eller annat. Om jag idag gör kalkylen att 2014 redan har sin 122 dag idag, så blir jag glad av att tänka på boxarna jag inte har kranat ur.

Om någon skulle ställa upp 40 rödvinsboxar på diskbänken och säga, skål och välkommen, så skulle man nog verkligen drabbas av ångest. varsågod och drick! Du ska sätta i dig minst detta innan slutet av augusti...

Oavsett vilka bilder du målar upp så är varje dag med en nolla i protokollet en bra dag! Åtminstone imorgon :-)

Låter inte som en trevlig lördag med nålar under huden, men alla gillar ju olika saker :-)

//PP