Mår skit nu på morgonen för när jag dricker så blir jag bara tjockare och tjockare och väger nu 110 kilo. Jag vill inte supa mer utan förändra mitt liv. När jag hittade denna sida och läste i mångas trådar så kände jag att det här är ju gammalt alltihopa. Finns det inga nya medlemmar? Nu finns ju du och då kanske vi båda kan stötta varandra genom att bli nykterister? Tycker det låter löjligt med ordet nykterist för egentligen vill jag inte bli det utan mera en normal människa som kan dricka normalt och sedan efter ett par glas låta det vara men så slutar det aldrig.

Jag dricker ensam för då vet jag att jag kan hälla i mig hur mycket jag vill. Om jag dricker med vänner eller med familj så måste jag hålla mig för att inte visa de andra att jag KAN dricka mer än dom. Därför vill jag helst vara själv.

Längst ner på sidan står det 1 användare och 6 gäster aktiva. Betyder det att jag pladdrar alldeles själv och det är 6 st som inte har registrerat sig? Känns lite fånigt .. Finns det någon chatfunktion som man kan använda istället?

Jag drack igår som sagt och nu när jag ställde mig på vågen så väger jag mer än någonsin och jag mår skit. Nu ska jag ta tag i det idag genom att ta en lång promenad men sen då? Vad ska jag göra för att inte dricka nästa helg? Jag kan inte vara ensam i det här för jag behöver någon som stöttar mig och det finns ju ingen ...

Efter 19 års äktenskap så är det väl så och man vill inte förändras. Mitt drickande är väl känt och lördagen brukar vara så att jag vaknar och tar en kopp kaffe och sedan nyktrar till. Eftersom jag har druckit så kör min kära bilen med protest och vetande att jag har druckit men vill ändå ha med mig till affären. Jag följer med och vi handlar och åker hem och jag väntar bara på att få börja dricka till kvällen igen genom att ta en tupplur på eftermiddagen och sedan kan man börja ta alkohol igen. Hade varit kul att bara ta bilen och åka tillsammans till något trevligt och sedan inte ta något alls utan göra något kul även på söndagen. Allt behöver ju inte kosta pengar när man är ute. Nu sitter jag har med en kopp kaffe och väntar på att måndag/arbete ska gå igång igen tills nästa helg då det är dags för samma supande igen.

Vägrar att gå till vårdcentralen för alla känner mig där i det lilla samhället jag bor i och de kan ju inte hålla käft även om tystnadsplikt råder så vad gör man då istället? Vill ha medicin för mitt drickande som t ex Campral men hur ska jag få tag i det genom att inte gå till vårdcentralen?

Jag får se hur det hela utvecklar sig på denna sajt för hoppfull är jag inte för fem öre men ville bara skriva något...

hit och även om du inte får svar direkt så är du inte ensam :-)

Det var länge sedan jag skrev nåt inlägg nu men jag har varit med här från start och vet att rörelsen varierar enormt på forumet.

Varför jag skriver nu var din motsägelse i början av det du skrev....vill dricka som en "normal människa" men samtidigt vill du sitta ensam för att kunna hälla i dig mer än vad andra gör. När jag var aktiv alkis så drack jag nästan undantagslöst hemma på kammaren...drack och drack förresten....hällde i mig så fort som möjligt så jag gled bort i dimman.

Till skillnad mot dig så rasade jag i vikt i slutet på karriären, alkoholen blev min basvara, nåt annat gjorde bara att det tog längre tid för mig att bli full. Och undervikt är inte heller hälsosamt. När jag kom till vägs ände och tog en behandling så fastnade all go' mat på mig i en takt av 2 kilo i veckan !!

För mig kom den riktiga vändningen när jag till 100 % accepterade att jag ÄR alkoholist och inte kunde hantera alkohol. Ordet, benämningen, alkoholist var skämmigt...det var ju de som satt på parkbänken !! Skillnaden var att jag hade parkbänken hemma. Numera är jag en stolt, nykter, alkoholist och har ett bra mycket bättre liv än jag någonsin haft. Bara känslan av att ta bilen och dra när som helst på dygnet är underbar !!

Att ta ett beslut varje morgon, helst innan jag lämnar sängen, om att idag ska jag inte dricka oavsett vad som än händer har gjort att jag samlat på mig dagar som blivit veckor, månader...år. Och att jag under resans gång har förändrat mig själv och mitt sätt att leva. En stor hjälp och ett bra stöd har AA gett mig. Jag har provat Campral (totalt verkningslöst på mig), Antabus = ett tvång att inte dricka. För mig är det så viktigt att inse att jag har valet idag om att dricka eller inte, ingen annan gör det valet åt mig.

Och den vetskapen ger mig en sanslös frihet.

Sköt om dig och fortsätt skriv här, det hjälper mer än man kan tro.