Jag tog mitt första glas whisky när jag var tre år gammal, en ganska tidig start men så är det när man har en dansk bakgrund. För som ni förstår så dricker danskar, dom dricker ofta och mycket. Jag önskar att jag hade haft minnet från min första whisky, för det är en bra historia. Jag har hört den många gånger, historian om barnet som svepte innehållet i farfars whiskyglas.

Nu har det gått tjugofyra år sen den historian inträffade, det står tolv tomma ölflaskor på bänken framför mig och på trappen står en nästan uppdrucken whiskyflaska. Jag önskar att det inte va jag som drack upp den men jag kommer faktiskt inte ihåg, vilket får ångesten att skölja över mig likt syndafloden en gång rusade över jorden. Vilda fantasier om vad som hände kvällen innan dansar genom huvudet. Det ger en känsla av panik att inte veta men den här gången är jag glad att jag slipper. Jag känner hur ångesten växer bara av att jag skriver detta och av hur jag dras ner i ett hav av tankar. Det är inget vackert hav med regnbågsfärgade koraller och glatt fiskliv, det är ett hav fyllt av rädsla för vad jag har gjort, sagt eller om jag på något annat sätt skämt ut mig. Igen. Det är också ett hav, som lite oväntat har öppnat ett fönster för mig. Ångesten av nämda kväll förde mig in på den här sidan och jag tänkte att den här texten skulle få bli början på något intressant, nytt och en aning spännande.

När jag skriver detta har jag nämligen ingen aning vad jag ger mig in på, det ända jag vet är att jag har fått nog av att dricka, det svåra nu är väl att behålla känslan när ångesten släppt. Jag önskar att jag kan skriva ett inlägg på söndag om hur min första vita helg varit.

/Dansken

JmT

Min första vita helg på ca 10 år var nu i helgen.
Rykte bara på axlarna på slutet av alla minnesluckor man haft.
Man förstår ofta inte själv hur dom i omgivningen som oftast inte är lika berusade som en själv uppfattar en.

Alkoholist är ett starkt och parkbänksrelaterat ord och jag skulle aldrig kalla mig själv eller dig det.
Men vi kan bli och det skrämmer skiten ur mig.
Inne på min nionde vita dag och jag mår för ovanlighetens skull på en tisdag, skitbra.
Jag tar en dag i taget.

Börjat träna o tänkte köpa alkoholfri öl på bolaget i helgen.

Lycka till med din första vita helg.:-)

Pimplarn77

JmT bra jobbat kör träning och må bra... jag minns oftast inte sista tim på en rolig fest pga jag vill alltid ha lite roligare ,typ en sista grogg.
Har en då alltid varit duktig på sport typ löpning,Rökte, drack varje helg,samt onsdag och vid championsleag, mm mm . alltid en orsak att dricka som förstörde min träning.sprang 5km ofta för att belöna mig med 2öl och ett par cigg ,Sjukt

m-m

Hajade till över dina rader, att du inte vet vad du ger dig in på... nej, för mig gick det inte riktigt att föreställa mig hur det skulle bli. Bara att det var dags för något annat, och det är väl det som är det svåra med att ta beslutet om att ändra sina dryckesvanor. Vi vet inte hur det kommer att bli, men vi vet att det inte kan bli sämre än just nu... För mig har det bara blivit bättre!
Känner också igen det du skriver, Pimplarn77, har också tränat tidigare, med målbilden att när jag kommer hem ska jag hälla upp ett glas vin med gott samvete. Tränar mycket nu, med andra målbilder och det fungerar bättre, får jag säga :)Har varit nykter i drygt sju månader nu, och allt är bättre än när jag drack för mycket.

Lycka till och häng i!
/m