Jag känner ett behov av att ha vänner som också dricker och som jag kan chatta med direkt utan att avslöja sin identitet. Går det? Detta forum är bra men det tar så lång tid innan folk svarar. När man får lite panik dagen efter vill man kunna få tröst och hjälp direkt. Finns det ingen annan som känner behov av att prata med någon som är i samma situation för att stötta varandra? A A har jag provat men det gav mig inget för dom är ju inte riktigt på samma nivå som jag för dom har ju redan lyckats att sluta dricka. Kanske omöjligt att genomföra utan att riskera att folk får reda på vem man är men visst hade det varit bra?

Pellepennan

Vet inte men det finns ju olika jourer att tillgå. Exempelvis AA. Bästa sättet att inte få panik dagen efter är garanterat att se till att det inte blir någon dagen efter ;-) Kanske kan man se det som att man har en planta som man konstant ger för mycket vatten och gödsel. Att "prata" om att man ger för mycket vatten och gödsel kanske underlättar för stunden, men åtgärd som ger "riktig" effekt är nog att avstå från vattnande ett tag...
Kanske vore AA möten ett bra alternativ? Andra som verkligen har en önskan att sluta dricka. Väl värt att prova i alla fall.

Lycka på din resa!

//PP