Jaha.

Så hamnade man här till sist. Eller kanske inte till sist, utan det är väl snarare en början, inte ett slut.

Kort sammanfattning:
Har bott utomlands i två års tid med ett helt fantastiskt stimulerande och roligt jobb. Men redan innan jag åkte ut visste jag att kostymen jag tog på mig var stor och att det skulle krävas en stor insats för att klara av det. Kan även tilläggas att jag hade med mig man och en 13 månader gammalt barn i bagaget.

Och det har varit fantastiskt, och roligt, och jag har har gjort ett superjobb.
Men, jag har rest mycket och slitigt mycket och i perioder varit mycket nära att bli helt utbränd. Och jag har varit borta 100 dagar per år från min familj.
Har flaggat många gånger för att tjänsten var för stor (har faktiskt gjort tre personers jobb) men inte fått något stöd eller gehör från mina chefer. Det förväntas att man kör på och att man är "tacksam" för möjligheten.

I alla fall, efter cirka sju månader klappade jag ihop och började dricka (familjen var bortrest) själv på kvällstid, samt hetsäta och kräkas. Kunde köpa vin och massor av chips, snask osv och ägna timmar hemma åt detta.
Jag insåg att mitt mående var katastrof och tog kontakt med en läkare här ute, som ordinerade antidepressiva. Dessa hjälpte väldigt mycket men jag gjorde ju ingenting alls åt de egentliga problemen utan använde medicinen som en "krycka" för att jobba ännu mer och prestera ännu högre.

Mot vintern började medicinen ta slut och eftersom jag är en expert på att ignorera min känslor så slutade jag bara med dem. Och började må pyton, och har successivt börjat använda mat och alkohol för att döva min stress och min ångest.
Jag har känt en intensiv ångest för att ta kontakt med läkare här ute igen och har inte riktigt "tagit tag" i det fast jag verkligen borde.

Nu är det bara några dagar kvar här, sen flyttar jag hem igen.

Dock, återigen, till en stor och krävande tjänst med stort fokus, stor budget, mycket ansvar och stor utsatthet. Kan tilläggas att jag också jobbar på ett företag med stor press på att man ska vara "perfekt" (frågan är väl vem som sätter den pressen på en?), man ska vara smal, snygg, lyckad, lycklig, träna, ha ett fint hem osv osv.

Och på ytan är mitt liv verkligen perfekt, men under har det verkligen varit totalt kaos de senaste åren...

I alla fall, har tagit kontakt med ett beroendecentrum i min hemstad, gått med i aa:s mailgrupp och skriver här.
Jag ska bli frisk nu och jag ska ta tag i alla de problemen som ligger under och som i alla fall för mig orsakar mitt missbruk.

Det vill säga, min taskiga självkänsla, min barndom där jag blev psykiskt misshandlad och övergiven samt min oro och ångest och mina enorma krav på mig själv.

hit !!
Så bra att du kontaktat aa-mail och beroendecentrum !! Kanske ses vi rentav på ett möte framöver :-))
Som du märkt så skjuter bara pillren fram problemen och i värsta fall förstora dem. Pengar och "fiiint" jobb har ingen som helst betydelse om man inte kan njuta av livet och kunna vara sig själv.

Mitt eget liv på slutet som aktiv var ett hamsterhjul bestående av arbeta, supa, sova. 3 saker som inte ledde till nån större njutning utan bara till förnedring och djävligt dåligt mående.

Idag tjänar jag mindre,har oändligt mycket mer fritid och mår så mycket bättre på alla sätt.

Och jag är fri, har en egen vilja, kan bry mig om mig själv och mitt mående.

Så häng kvar ! Det fungerar !!

djrazzoo72

hej jag är ny här och önskar få kontakt med andra i min situation o tips,råd mm.jag har fått diagnoserna adhd-autisspectrum-generaliserad ångest med panikångest.
jag bodde 2011-2014 11 mars på ett behandlingshem i småland i tre år när jag kom dit så hade jag 4,5 års drickande bakom mig inte varje dag men ofta,var sjuk tre dygn nykter ett dygn o på det igen i två dygn o så sjuk tre dygn osv.efter min behandling så på de tre åren har jag inte haft ett enda återfall hur klrade jag det jo jag hade sysselsättning 7 dagar i veckan som vaktmästare.8 timmar dagen minst.nu 11 mars 2014 flyttade jag till eksjö till ett lss boende lagen om stöd o service till vissa funktionshindrade.

första natten här var mycket,mycket ångestfylld,dagen därpå köpte jag två 3,5 öl på villys som jag smuttade på tredje dagen bolaget o tillbaks till ruta ett igen..efter 1 månad började jag med campral och fungerar bra när jag inte dricker,när jag dricker så blir det 6 st 7,5 öl.sen e ja väck.tål ingenting idag har ont i levern,njurproblem etc har alltid haft dålig mage,nu så igår var jag till vårdcentralen o tog leverprover för lss boendet tvingar mig att äta antabus som jag ätit förr men blir mycket dålig i magen o andningssvårigheter,jag har kol.
så nu på fredag så ska jag starta behandlingen men jag vågar inte lita på mig själv jag har iomed neurohandikapp ingen kontroll när impulserna slår till,då säger man så här det är upp till dig.men så enkelt är det inte.jag har i dag en daglig sysselsättning på 8 timmar i veckan och fritiden ägnar jag åt att promenera,men jag behöver sysselsättning 8 tim dag 5 dag vecka men får det inte här på lss boendet.så hur ska jag gå vidare nu funderar på att åka till psykakuten på fredag.har någon ngt bra inlägg till mitt problem.tack