Jag skriver för att få höra era erfarenheter av Campral då jag insett att jag inte klarar av det själv. Att bli av med mitt beroende förstås. Jag vill inte sluta dricka, det är en alltför stor del av mitt liv, mina intressen och så. Men jag vill bestämma när! Inte för att jag kan och har möjlighet att dricka utan för att jag vill! Men som sagt, frågan är om läkemedel!
Någon som vill delge?

Coffee

Jag vet inte om jag gör fel eller helt enkelt ingen som kommenterat, men det står "ej tillgänglig". Undrar varför?
Nå jag skriver ändå, bra att få ur sig.
Det är fredag och jag har varit på systembolaget inför kvällens middag. Köpte en whisky för jag vet att maken gillar det. Jag med, tyvärr. Känner redan att jag kommer hälla i mig. Som om jag inte styr själv. Vill ju bli fri. Vara självständig och bara dricka när jag vill!

Coffee

Jag fortsätter min monolog. Jag har nu kommit till 3 Stora whisky, försöker hålla igen för mina barn men det går inte. Jag bara dricker, ingen ser. Jag dricker just då. När ingen ser.. Så ensam.. Är det så enkelt?

Buzzz

Det kan ju vara så enkelt att inte så många här har erfarenhet av just den medicinen du frågar om, och att det är därför ingen har svarat ännu.

Häng kvar här så får du säkert svar så småningom.
Passa på att läs lite i de många trådar som finns här så länge. Massor med erfarenhet och bra tips här.

//Buzzz

mischa

Hej! Känner igen mig i dina allmänna beskrivningar! Jag vill också kunna dricka ibland men önskar att jag kunde dra ner på mängd och tillfällen. ..
Angående mediciner. Jag provade först naltrexon, blev rätt kass och fick sluta. Ovanligt dock sa min läkare. Började därefter med campral. Inga biverkningar i början men sen blev magen halvkass mest hela tiden. Jag stod ut i 4 veckor. Vet inte om de hjälpte för jag var samtidigt mer motiverad att sluta rent psykiskt så kanske hjälpte kombinationen av medicinen och min vilja?? Skulle vilja säga att det är absolut värt att prova!! Kanske går jag på dem igen?! Enligt min läkare ska man dock helst äta dessa två nämnda mediciner i kombination. Lycka till! Hörs kanske igen? /M

Hej Coffee! Välkommen hit! Tänker som Buzzz här. Kanske inte så många som vet... Men nu har du i alla fall fått kontakt med Mischa. Välkommen du också!

Fortsätt gärna och skriv här. Det hjälper! Du är heller inte ensam här!!

Kämpa på!

Coffee

Jag gjorde god mat. Och dessert. Men jag minns inte den. Desserten alltså. Att jag gjorde den, ja, och serverade men sen är det tomt.. Stackars min familj... Jag kvicknade till någon timme senare. Kokade te som om inget hänt. Vill inte ha det så här... Varför är det så svårt?

Coffee

Och nu vill jag bara fortsätta att dricka. Som förlorad. Trots att huvudet värker. Men jag vill ju inte. Vill vakna nykter i morgon. En bra tanke.

Minz

Hej Coffee,

Jag är numera inne här rätt sällan. Går på mina AA-möten, pratar med min sponsor. Jag har ätit campral ett tag nu. Hade inga biverkningar. Tycker att suget känns mer hanterbart, men vad som är hönan eller ägget vet jag inte. Vet att jag har väldigt god hjälp av AA. Men kan säga så mycket att när jag för antal veckor sen tänkte att nu köper jag folkis i affären samtidigt som jag handlar, så glömde jag bort att köpa den.
Kämpa på - du kan, men försök be om hjälp.

Coffee

Tröstens ord och det värmde! Be om hjälp säger du men av vem? Förutom beroendeenheten?

Coffee

Vaknade och var inte bakis! Konstigt, borde vara det. Ångest över att jag inte minns vad som hände igår. Törs inte prata med familjen om gårdagen då jag vet att jag inte minns.

Trots detta så fortsätter jag idag att hälla i mig.. Blir så ledsen. Har ingen koll. Vill inte ha det så här! Ändå fortsätter jag.. Måste få stopp.

Konstigt är att jag berättade för familjen, sen för beroende enheten och efter det så är allt legitimt. Behöver en psykdr!

Hej - tolkar dina ord som ett rop på hjälp. Jag vet inte ett smack om mediciner men kan du inte pröva antabus? Då kanske du kan bryta detta? Får du någon hjälp på beroendeenheten? Eller finns något annat ställe att vända sig till? Varför inte AA? Kram

Mammy Blue

Tycker att det verkar som om du har hojtat på hjälp hos familjen och beroendeenheten, och sedan öppnades dammluckorna? Kan det vara det där klassiska att man vet att man måste sluta, men man passar på att dricka allt man orkar - och lite till! - innan man kryper till korset? Prata med beroendeenheten igen, så fort som möjligt!

Mvh MB

Coffee

Du har så rätt MB! Precis så är det. Jag dricker så mycket jag kan nu för sen när jag får medicin - är det slut. Är det alltså vanligt?
Från den dagen som jag berättade för familjen så har det blivit mer skåpdrickande, gömda flaskor osv. Och mycket mer. Alltid en känsla av att jag måste hinna med att dricka innan någon kommer in i köket osv. Ska till beroendeenheten på tisdag. Vill börja med medicin nu!

Mammy Blue

Ja, det är vanligt.

Men tänk på att medicin är bara en hjälp, ungefär som en krycka som man kan stödja sej på - den gör dej inte nykter. Det jobbet får du göra själv!

En bra bit på vägen är det att du är här, alla misstag har redan gjorts av oss här på forumet flera gånger om, hihi! Läs och hitta din egen väg till nykterhet, skulle rekommendera att du nu skriver ner varför du vill sluta, vilka som är de största nackdelarna för dej med att dricka. Det här forumet kommer finnas kvar ganska länge om jag får bestämma, alltså kan man komma hit - som jag gjort - efter ett bra tag som nykter för att läsa varför man ville sluta, det är lättare att fortsätta vara nykter då.

Så läs och skriv!

Med vänlig hälsning MB