Min första tråd, registrerade mig i januari men har inte känt mig mogen tidigare att skriva något om mig själv.
Har läst på många trådar, mest på Berra,s för att försöka få veta att "alla kan" och kanske även jag någon gång...???

Småföretagare med två anställda, har tidigare kunnat hantera mitt drickande men fick för ca 10 år sedan ekonomiska problem
i mitt företag som gjorde att jag arbetade nästan dygnet runt tills jag "gick in i väggen" samtidigt blev ett av mina barn
skadad i en trafikolycka.

Började självmedicinera med vin på kvällarna för att lugna mina nerver och kunna sova och förbrukningen ökade.
Har försökt sluta flera gånger men trillar dit igen hela tiden, hjärnan lurar mig ständigt. "jag hade nog inte så stora
problem, det var ju så gott ska jag verkligen missa hela härligheten" mm mm... Fan så dum jag är!!!!

Fjällfina

Du är inte dum bara fångad av den lömska alkoholen som bestämmer över dig. Det är inte lätt och är en lång process men här inne hjälps vi åt att vinna över det lömska odjuret. Läs gärna liknelsen om broccoli, o vems tråd var det? Någon annan med bättre minne? Ha en bra kväll

Nej, du är inte dum på något sätt. Bara fast - precis som Fjällfina skriver. Har också självmedicinerat en hel del. Man mår ju så gott av lite vin - till en början. Men det gör man tyvärr inte i längden. Har precis klarat av ett stort firande idag - nyktert för min del. Det går, men man får ta en dag, en timma, en minut i taget. Lycka till och skriv!

Bellabus

Är tillbaka igen, vet inte hur många gånger jag försökt nu. Jag lyckas hålla A borta i 4, 7, 14 dagar då o då men även klarat i 3 månader, oj mådde så bra då!
Idag ska vara sista dagen på mitt skit liv, imorgon ska vara första dagen på mitt nya bra liv!!! Jag vill inte ha det så här längre, jag måste fixa det här nu.

Vickan69

Jag slutade för två veckor sedan.
Liknande med mig som tröst och avkoppling. Krävande och stressigt jobb som krävt dygnet runt vissa år och trillade nog dit rejält efter ett av mina barns hemska sjukdom med behandling i 1,5 år. Jag är superstark men någonstans måste sorgen och känslorna ta vägen och om man inte skapar plats för dem så går det ju så bra med A...

Du är superstark som klarat och du kan använda din styrka till att bemästra din hjärnas sug för ett bättre liv långsiktigt. Jag har bestämt mig och det kommer att vara mycket tufft emellanåt men jag vill inte hälla i mig mer nervgift och vara en urusel förebild för mina barn förutom ångest, fysiska skador, trötthet, irritation, sämre minne och lägre kapacitet på jobbet. Men framförallt min egna självkänsla, vill inte förakta mig själv längre.

Hoppas vi kan följas åt och peppa varandra. Läs och skriv här, det hjälper. Många som skriver så bra hör. Berra med flera som hållet upp länge tycker jag är mycket inspirerande.

Heja. Du klarar det om du bestämt dig! Ses!

Bellabus

Har varit inne här och läst lite då o då för att få styrkan att helt sluta med A men har inte klarat det fullt ut. Allt är som vanligt, går jättebra periodvis men sen kommer de galna tankarna tillbaka, "du har inga problem", "klart du ska unna dig ett eller två glas gott vin till den fina middagen", mm mm.
Det har ju visserligen gått mycket bättre nu men det beror nog på att jag numera inte köper BB utan bara flaskor.
Har en massa disk. med mig själv om vilken dag som är bäst att sluta, fredag kanske...jag klarade ju tre månader när jag slutade en fredag men måndag är ju bra då jobbar jag hela veckan o kommer hem sent o det är inte så lång tid innan sängdags och saknaden efter A är mycket kortare. Jag provar imorgon igen!!!

Meredith11

Vill gärna kämpa tillsammans med dig. Hattat fram o tillbaks, men behöver, skulle må så bra av tre vinfria månader.
Vinfri idag är en bra början!
Lycka till till oss!
Kram

Bellabus

Det finns så många diken på vägen som man ramlar i, det går jättebra flera dagar men sen är det kört igen. Tänk om det fanns något att köpa på apoteket etc. som tog bort suget. Det finns så många saker för de som vill sluta röka.
När man läser här på forumet så ser man att det är så många som trillar dit igen efter x antal dagar, veckor och månader. Jag saknar info från Alkoholhjälpen här där vi kan läsa och få reda på när vi bör vara extra försiktiga och vad som väntar oss på vår resa. Många försöker på egen hand och vill inte söka hjälp på vårdcentraler mm. Man är rädd för att hamna i rullarna, kanske bor på en liten ort mm mm.

Li-Lo

Bellabus, då du tar upp frågan kan vi meddela att vi under december kommer publicera ett faktablad där du och andra kommer kunna finna information som kan bli er behjälpliga. Roligt att du så tydligt vill förbereda dig på eventuella svårigheter då det ofta är en nyckel för att lyckas. Klokt.
Li-Lo
Alkoholhjälpen

Bellabus

Tack Li-Lo! Jag hoppas att det kommer snart!!!

Bellabus

Hej Li-Lo, jag saknar fortfarande fakta som kan vara bra och som jag efterfrågade tidigare. Efter x antal dagar har du ett sug, gör det o det för att minska suget, efter x antal veckor, månader kan du känna detta, gör si o så. Ni är proffs på detta, varför inte försöka hjälpa dem som vill testa på egen hand? Ni har all kunskap men tyvärr tycker jag inte att ert engagemang finns som tidigare. Många vill inte hamna i register, att man sökt för alkoholproblem, vet att ni kan blockera men är det bara journalen eller hela instansen? Det har en stor betydelse, jag kommer aldrig att söka hjälp om jag vet att min lokala läkarstation ser att jag varit på ett beroendecentra.

Såg ngt inlägg om att de som försvinner från chatten troligen börjat om med sitt risk/missbruk igen, det är inte sant. Det kan bero på att man inte vill höra talas om alkohol varken här eller på all reklam på tv. Jag är en av dem som inte loggar in men läser offline när jag har behov.

Vändningen

Det finns ju mediciner som kan stödja, allt från de som minskar suget till de som får dig att må riktigt dåligt om du dricker - vilket i sin tur gör att hjärnan ställer om och börjar associera drickandet med att må dåligt, inte bra. Jag kan för lite hur det fungerar med journaler osv, men om du åker till en annan ort eller storstad och går till en privatklinik, det borde väl inte synas mer än i just den klinikens journalsystem om du inte ger medgivande för mer?

Blev lite nyfiken och googlade lite. Angående receptregister;
https://www.minavardkontakter.se/C125755F00329208/p/KONT-8ZSHGS?opendoc…

Hittade lite om journalsystem också;
http://www.socialstyrelsen.se/fragorochsvar/patientdatalagen#anchor_3

Bara en tanke som slog mig. Jag är själv uppvuxen i en liten by och förstår precis vad du menar, där sekretess och tystnadsplikt inte alltid hölls av vårdpersonal mm. Det kanske kan vara värt att åtminstone kontakta en privatklinik i en annan stad och hör efter om de kan ordna stöd och samtidigt garantera att informationen hålls där? Stort lycka till i varje fall!

Då Li-Lo inte är på forumet idag tar jag mig friheten att svara på ditt inlägg. Vad bra att du skriver vad du känner och tycker och framförallt behöver för att få hjälp i din förändring. Vi har jobbat med faktablad men om jag förstått rätt av det du söker är det bland annat där man kan läsa och få reda på exakt för vem och när är det viktigt att vara ”försiktig”. Vi önskar att den informationen fanns att skriva om, att det fanns något som fungerade lika för alla, men det ser väldigt olika ut för människor och är individuellt.

En annan fråga jag uppfattade att du har är kring journaler. Alla journalfrågor får man tryggast svar på om man vänder sig till vårdguiden/1177.

Vi beklagar att vi upplevs oengagerade. Misstänker att en orsak till detta är att vi vill att ni användare ska ta hjälp av varandra som huvudfokus för forumet och en annan kan också vara att vi har en arbetsfördelning som gör att vi inte är på forumet dygnet runt utan låter det sköta sig till stor del självt.

En tanke jag får, kanske inte är till hjälp för dig, men det är att ringa Alkohollinjen. De erbjuder liknande typ av stöd fast där man kan prata med någon. 020-84 44 48. Då kan stödet bli lite mer individuellt anpassat och där kan man också vara anonym.

En ytterligare tanke är att vi just nu håller på att testa ett program, en del av det jag uppfattar att du efterfrågar finns i det programmet. Möjlighet finns att anmäla sig till den studien som nu ligger som annons på vår framsida; https://alkoholhjalpen.se/

Hoppas att något av det här blir hjälpsamt för dig!

Vänligen
Rosette/Alkoholhjälpen

Bellabus

Har inte varit inloggad här på länge men är inne minst en gång i veckan och läser för att få styrka. Att se de som firar x antal dagar, veckor, månader...och få bekräftelse på att det går att sluta med skiten.
Vad gör jag med mitt liv, varför blev det så här, min mamma drack o jag skulle ju ALDRIG bli som henne!!!! Det är så lätt att dämpa sorgen och ångesten med vin när det är jobbigt, när älskade anhöriga och djur dör. Har blivit för mycket vin nu under en period, måste få till en ändring på det nu.
Jag har aldrig varit öppen om mitt liv men de är så skönt att kunna skriva här och vara anonym, tänk om det fanns en chatt här, vilka stöd/tips man kunde få direkt.