Jag är så trött på vad alkohol gör med mitt liv. Orkar inte ens sammanfatta min historia, men den liknar många andras.
Jag måste inse att jag inte kan vara bakfull EN GÅNG TILL i mitt liv. Mitt lilla problem är att jag "kan" dricka socialt, tex 3 glas vin på middag. Men var 15de gång blir det tokfylla, förnedring och spya. Besvikna barn och familj. Ångest.

Jag orkar inte med bakfylla och självförakt längre.
Finns nån därute som kan stötta mig?

Vickan69

Vill du sluta helt? Vad tror du det är som gör att det spårar ur emellanåt? Läs massor här i trådarna. Skriv av dig ofta. Du kan om du vill och varför hälla i sug nervgift över huvud taget??

Vi är många som kan stötta här, även om det är semesterlungt just nu. Det är så skönt utan alkoholen!!

Lycka till!

trollnäsa

Lätt att lova nykterhet då man är bakfull... Så känns det nu. Men vid alla 1000 tillfällen det vore gott... Det är då allt kommer

Sissan1

Och välkommen. Jag vet precis hur det känns den där 15:e gången...man gör bort sig, skäms som en hund, vet inte vad man sagt eller gjort. Att tappa kontrollen är hemskt! Festen el tillfället när det händer ger ekon i månader efteråt. Jag drack så mycket vin på min syrras kalas att jag kräktes ner hela badrummet och mina barn fick torka upp efter mig. Men-det är slut med det nu! Det är inte värt det på något sätt! Jag har bestämt mig. Skriv av dig här och hämta styrka från likasinnade.

jag minns dig så väl! Så bra att du söker dig tillbaka hit!

Det är länge sen du skrev här men du tipsade om din blogg och den har jag besökt emellanåt. Jag förstår så innerligt väl att du är trött på alkoholen i ditt liv. Trött på vad alkoholen gör med dig - hur den frestar, lurar och bedrar dig,hur den skadar relationen till din man och era barn och vad den gör med ditt liv. Jag är brutalt ärlig nu... men efter att ha läst och skrivit här länge och inte minst efter att ha deltagit i öppna AA-möten så tänker jag att din berättelse är en skrämmande illustration på en (av många) lycklig, framgångsrik kvinna i utförsbacken. Att det är "bara" var 15:de gång du tappar kontrollen är alldeles tillräckligt! De situationer du utsatt dig och dina kära för är alldeles tillräckligt allvarliga för att du ska välja ett nyktert liv.

Jag såg att Stigsdotter lämnat en kommentar i din blogg. Sök upp hennes tråd här och läs, jag tror den kan inspirera dig. En annan tråd där du kan känna igen dig är victorias. Det senaste hon skrivit finns i "Det vidare livet" men det finns en lång berättelse innan hon "flyttade" dit.

Jag hoppas att mina ord inte gör dig (alltför) illa. Jag skriver i välmening och omsorg. Nu när jag skriver minns jag också hur det kändes i början av min tid här när Adde, Lelas och K (minns ej nicknamet) var brutalt ärliga mot mig beträffande min man. Jag valde mitt eget tempo och min egen väg, det var den rätta för mig, men de hade också rätt från början. Det vet både maken och jag idag.

Idag är jag fylld av djupaste respekt för alla som har kraften att bryta ett missbruk. Kanske det första steget är att övervinna förnekelsen, se sig i spegeln, möta sin egen blick och se sanningen. Respekt känner jag också för dem som befinner sig i kampen och snavar... jag har lärt mig hur många dimensioner missbruket har. Men - jag har fått möta många som lyckas och vinner friheten! Jag vet att det är möjligt!

Allt det bästa till dig trollnäsa och andra som är i kampen! / mt

trollnäsa

Du är en fin stark människa som vågar vara ärlig och inte bara stryka medhårs.
Stor kram på dig.

trollnäsa

Farligt ute. Middag ikväll. Ingen, inte ens min man skulle titta snett på mig om jag drack.
Hmm. Vet att jag skulle kunna hålla mig i schack.

Men vore stoltare om jag höll mig spik nykter.

Calleqwerty

Adu Trollsnoken, tänk på morgondagen!
Vilket inlägg är roligast att skriva här:
- Jag föll dit och får börja om från dag 0 :-(
-Jag klarade det! :-)
Tror på dig och svik mig nu inte ;-)
// Calle

trollnäsa

Det gick fint. Kändes bra. Det var en liten tillställning med små och stora barn. Trots detta drack 3 av 4 vuxna upp en halv Bib....
Jag drack flädersaft med lime.
Nu är jag glad och sjukt trött och vet att sömnkvaliteten kommer att vara fantastisk.

trollnäsa

Ja det stämmer. Mkt välplanerat och helt lugnt och fint. Tänker mkt på mitt drickande och hur jag önskar att mitt liv med A ska se ut. Min dröm är att som igår. Restaurang på stan, min syster firar en grej, vi sitter ner och umgås. Hon bjuder alla på Prosecco. Jag dricker ett glas rött till min oxkind.
Jag vet EXAKT när jag kan dricka som en ansvarsfull 42-årig 2-barnsmamma och jag vet tyvärr också exakt när jag kommer att spåra ur.
Jag spårar ur då:
Jag får servera mig själv
Fri bar
Nån i sällskapet tokbjuder

Jag har alltså aldrig spårat ur efter en middag.
Borde jag lära mig att alltid vara den som tar bilen på 50-årsfester i typ bystuga när alkoholen flödar?
Tror ni jag lurar mig själv att jag "kan" dricka? Önsketänkande?
Skall jag vara brutal-ärlig så har jag suttit för många år sedan och sagt allt ovanstående.

Ändå är det bara 9 dagar sen jag våldgästade min granne och drack rosé så jag spydde i badkaret och sjukskrev mig pga bakfylla.
Är jag självbedrägligt eller redo för ett nytt sätt att se på alkohol? Ska sanningen fram så har jag egetligen heller ALDRIG varit så besluten än jag är idag att aldrig mer utsätta mig för EN vidrig bakfylla igen.

frågar du. Mitt brutalt ärliga svar är ja, det tror jag. Har läst din blogg, trollnäsa, och minns dej från tidigare. Ju förr du slutar lura dej själv desto bättre. Du har samma alkoholistbeteende som jag och många andra. Vi kan fungera ett tag men sen barkar det av igen. Gör dej själv och din familj en stor tjänst och lägg ner det nu. Det går utmärkt bra att leva ett nyktert liv.
Med respekt och en önskan om ett bra liv för dej.

Japp. Tyvärr måste jag hålla med Santorini. Jag tror att du lurar dig själv. Fråga dig själv: måste jag dricka? Måste man dricka? Går det inte att leva utan alkoholen? Klart som f-n man kan leva nykter. Längre dessutom...

Fundera noga på vad du som ansvarsfull 42-årig tvåbarnsmamma bäst bör göra. Vill du tillbaka till badkaret? Förlåt att jag är hård, men jag vill dig bara väl.

trollnäsa

Sur. HUR HAR MAN ETT SPÄNNANDE LIV NYKTER? berätta gärna du som vet. Känner så aptrist.

#sursomentonåring

Calleqwerty

Spännande och tryggt går inte riktigt hand i hand tyvärr. Men fråga ditt barn om det vill ha en trygg eller full mamma. Hitta någon hobby som ger kickar? Typ knyppling eller mönsterbrodering brukar fruntimmer vara tosiga i ;-)

konstnären

Om du nu har så tråkigt hitta på något då. Vilken fråga hur har man ett spännande liv nykter. Tänk till.
Jag kör med raka rör.
Konstnären

trollnäsa

Hmm. Ta mig för den jag är. Min process har egentligen just börjat. Jag hoppas så innerligt att den här platsen har högt i tak för alla. Jag önskar att jag kunde ha en bra relation med A men jag gissar att det är svårt. Har bunkrat med tranbärssaft och Carlsberg NonAlcoholic

Klart det är spännande att dricka! Man vet ju aldrig vad som händer, vad man gör eller säger. Det bästa är ju när det blir så mycket att man får ordentliga blackouter. Då är det verkligen spännande.

Om du vill ha tips på andra saker som är spännande på ett annat sätt så kolla gärna överst på forumet här. De har gjort en låååång lista från a-ö. :-)

Ja det är högt i tak här. Både i frågor och svar, men det är nog för att vi alla så lätt känner igen oss.

Heja på nu!