Hej!

Sitter och sippar på den sista ölen jag har på balkongen med en halvtrasig fot som blev till när jag var full som en gnu i natt och ramlade i en rulltrappa. Kom hemrullandes 09 i morse till en lägenhet där en napalmbomb har släppt och ångesten trappades upp. Sket i allt och rotade igenom kylen och se om jag hade någon kall.
Det hade jag och inser att jag verkligen har sjunkit längst ner på botten nu. Trots baksmälla så tar jag mig en återställare för att ens orka ta tag i allt här hemma.

Jag orkar inte längre fly.

Jag vet att jag måste sluta dricka.

Jag kan lika gärna ta och lägga mig ner och dö annars.

trollnäsa

Kan inget mer säga än att vi finns här för dig!

Om botten är nådd har du två val. Antingen stanna kvar eller börja din klättring uppåt. Jag hoppas du väljer det senare! Ingen mer dricka från och med nu. Häng kvar här - läs och skriv - det hjäper!

konstnären

Jag har varit långt nere där mullvadarna bor. Om man vill finns det bara en väg, jobbbigt ja, men det går. Valet är alltid ditt.
Konstnären

apa85

Var det sen jag tog sista ölen nu och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till just nu.

Vaknade 06:00 i morse och började ta tag i skiten hemma. Nu har jag rökt klart det sista för utom en tvätt som ligger i maskin.

Tagit en rökpaus varannan kvart med kaffe för att inte klappa ihop.

apa85

Röjt klart det sista ska det stå.
Inte rökt.

konstnären

Håll ut nitton timmar är nitton timmar och det är bra. Tänk så en liten stund i taget.
Du kan tänker på dig
Konstnären

konstnären

Jag hade inget val hela jag kollapsade. Jag valde rätt. Livet.
Härda ut och bara skriv av dig.
Tror på dig
Konstnären

apa85

Ungefär som jag då.

Känner mig så splittrad och inget hopp alls.
Jag har förlorat all gnista som säkert finns där inne någonstans och gömmer sig.

apa85

Ja. Fick klart städningen och klämde i mig två rostade mackor med skagen med en skiva kallrökt lax på. Det satte fint. Iaf nått.
Nu är jag hungrig igen samt att jag måste upp och jobba i morgon vilket jag har sån ångest över nu.

Mest för att jag har svårt med sömnen på grund av adhdn och allt annat skit som snurrar i skallen. Så ska vara glad att jag får 3 timmars sömn.

LillPer

Kära Apan,
Du har redan kommit en bit på väg! Den där goda känslan du inte finner just nu finns där inne någonstans inom dig precis som du nämnde.
Jag är säker på det. Ta en liten stund i taget.
När du väl har gjort några timmar på jobbet i morgon känns det bättre.
Sömnen blir inte heller speciellt mycket bättre av alkohol och adhd ihop antar jag?
Det kan räcka med Adhd. Får du 3 timmar så får du. Så är det, inget att göra åt.
Jag hoppas du mår bättre i morgon och jag tror på dig. Du är ju här nu och vi stöttar dig alla här inne!
Kram från
LillPer

viktoria

Hej på dig, här i din nya tråd!
Det måste vara jobbigt att inte kunna sova. Jag har alltid haft ett stort sömnbehov, behövt sova ganska många timmar/natt om jag jämfört med andra. Men kvaliteten på sömnen var ju kass då jag drack, inte bara dagen efter utan faktiskt för det mesta. Svårt att somna in och stänga av svarta tankar, oroliga drömmar och vaknade av svettningar. Var oftast helt slut då jag vaknade på morgonen fast jag gått till sängs tidigt. Fick liksom aldrig riktigt återhämtning. Vill minnas att det tog en tid in i nykterheten innan jag fick ordning på detta, men faktiskt blev det bättre och bättre. Fortfarande behöver jag sova ca 8-9 tim, men jag somnar lättare, sover hela natten och är utvilad då det är dags att kliva upp.
I alla fall, om du inte kan somna ikväll så kan du ju ta med datorn till sängen och surfa runt här på forumet. Finns massor med läsvärda trådar här, även bland de lite äldre, När jag först hittade hit läste jag så fort jag fick en ledig stund. Då, 2009, var ju inte forumet lika utbrett som det är nu, antalet trådar var betydligt färre och jag läste igenom varendaste en! Från början till slut. Så många livsöden, så mycket igenkänning, förtvivlan men också hopp! Det fanns de som hittat hit i samma usla skick och hopplöshet som jag, och en del av dem hade faktiskt klarat en lång nykter tid genom att ge och få stöd på forumet. Insikter som kommit till under resans gång och hur andra snubblat och rest sig igen gjorde mig hoppfull. Bla känner du kanske redan till Berras tråd, han är ju ännu kvar här och skriver till mångas stora glädje. Tänker även att Dompas tråd skulle ha en hel del att ge dig, men också många, många andra. Så det är mitt tips till sysselsättning istället för att ligga och skruva dig och snegla på klockan för att räkna ut hur lite tid du har kvar att hinna sova på...
Ge det tid, det kan inte bli sämre i alla fall, att vara nykter. Börja där, så kanske du kan hitta verktyg/medicinering för att klara av att leva med ADHDn sen. Alkoholen är större orsak till fler av våra fysiska och psykiska problem än vad vi någonsin vill kännas vid medans vi ännu dricker. Observera att jag inte menar att ADHDn skulle vara ett av dessa, Men mer sömnproblem och sånt.

viktoria

Vad fint, kräv inte mer än så av dig själv. Du mår som du mår just idag. Pyton och trasig. Är själv lite sloken faktiskt...en sån dag. Sloken och lite semester-tjock men nykter.