Hej alla jag är ny här!

Nu är det dags att testa hur många dagar jag klarar av att vara nykter. Jag kommer inte lova någonting utan bara testa hur länge jag klarar av det och om jag upplever några fördelar. Jag hade en karatefylla i lördags som blev som en väckarklocka för mig. Drog i mig en och en halv flaska whisky för att jag helt enkelt inte kunde sluta. För övrigt sköter jag mitt jobb och har inga direkta relationsproblem. Jag dricker för kickens skull, som en upplevelse utöver det vanliga. Får jag inte denna kick blir jag oftast understimulerad. Jag upplever att jag dricker för att det är kul. Det är sällan jag är ledsen som person. Just nu är jag mest rädd för mig själv. Tänk om jag dricker så jag hamnar i koma eller nåt..?

Roligt att du känner dig stark, men har du tänkt att börja dricka nu...? Är det en jättebra ide...? Om man läser här på forumet så klarar inte de flesta att hålla det på "normal" nivå särskilt länge. Steg för steg blir det mer dricka. Att whiskyn är dyr och fin hjälper inte då. Läs gärna igenom din egen tråd och fundera på om det verkligen dit du vill tillbaka igen. Du mår ju så oerhört mycket bättre nu.

Förlåt mig att jag är negativ, men jag tror att du begår ett stort misstag. Jag vill dig bara väl.

Kram från mig

LillPer

Hej Traxxy,

Har läst din tråd och du har gjort ett hästjobb, så bra jobbat!
Dina planer på Marathon är spännande. Tänk vad vi drinkare ofta är bra på att träna och motionera ändå.
Vi byter ut flaskan mot stora spännande utmaningar och det tror jag många av oss behöver. Själv är jag träningsberoende och älskar det.
Nu blir jag precis som Muränan lite orolig över den där fina whiskyn.
Lägg ner och fortsätt framåt.
Hoppas du hör av dig oavsett hur det går och hur du mår.

Björnkram från LillPer

traxxy

Ja, det tycker i alla fall jag. Den där snapsen, i förhållande hur fort jag drack, gjorde varken till eller från och jag har inte tagit mer. Känner inte för det. Tänker inte på alkohol - faktiskt! Jag har dessutom gått ner 7-8 kg och känner mig taggad att fortsätta gå ner i vikt tills jag når en lämplig "löp-vikt" för att börja träna inför det där maratonet! ;P

traxxy

Semester är ingen bra idé. Det blev fritt fram för starköl och alltså blev jag lite rund om fötterna. Vad har jag lärt mig av detta? Jag behöver rutiner... Det positiva i dagsläget är att alkoholsuget är betydligt reducerat pga lång tids nykterhet. Jag glömmer av det. Förr räckte det med en fridag för att bli sugen. Idag tänker jag inte på alkohol i första hand. Det är väldigt befriande ska ni veta! Tur att jag bara hade semester en vecka... Tänker inte ge upp för detta!!! Jag fortsätter sträva efter det där maratonet även om träningen inte ens kommit igång. Jag måste få bort vikt för att knäna ska hålla!!!

Tänkte precis som du traxxy. Bara en, hade inget sug, hott med öl till grillat. En som slutat röka, testar den igen med en cigg? Du kanske klarar dig en, två, tre , tio gånger men VET du att du alltid kan dricka kontrollerat. Läst din tråd ioch du har ju ett utvecklat beroende och det nämner du själv. Går alkohol och idrott ihop? Jag önskar di lycka till med allt men lyd mitt råd att lämna flaskan bakom dig, precis som du ska göra i maratonloppet.

Tor

Tack för att du delar med dig. Jag är ny här. Läste att du prövat dricka/smaka lite igen efter 10v. Det är lättare att gå ned i vikt utan alko. De är riktiga aptitretare. Jag har tagit bort alla kolhydrater förutom ovan jord grönsaker. Mkt fett och protein. Rasar just nu i vikt. Prova lchf. Kämpa på. Avstå A.