Min första tråd. Har läst mycket här på forumet sista veckan och fascineras av den öppenhet och värme som finns i forumet. Så många nakna, kloka och stödjande inlägg och kommentarer. Min första vecka med beslutet att lägga av m A. Är det någon annan som börjar nu, så kanske vi kan följas åt.
Vet inte riktigt vad jag kommer att skriva här men vet att jag kommer att behöva stöd på vägen... Och jag börjar så här. Det första steget.
Hoppas på era berättelser, kloka råd och ärliga reflektioner på vår väg till ett nyktert liv!

1 vecka idag //v

konstnären

Jag menar att jag hade druckigt upp det för ett år sedan. Konstnären

Vickan69

Kramar. Ska tänka på klipporna vid havet när jag somnar... Längtar inte till en stressig vecka och två konferenser på raken. Tycker om att vara hemma, ledig och med min familj!!!

/v

Härlig känsla att kunna inspirera andra till att dricka mindre. För egen del har jag alltid varit katalysatorn på en fest och tjoat efter mer att dricka. Det har vanligen dragit med sig andra... Bra vändning att tänka på :-)

Ha en fin dag Vickan!

Vickan69

Tack Muränan. Kanske en tråkmåns i vissas ögon men jag brukar kunna vara som de flesta är onyktra i festligt sällskap. Inga problem om folk är uppåt men när jag behöver vara motorn då är det lite tyngre, utan A. Har liksom inte samma tålamod med folk längre...

Lite moll idag. Ganska mycket. Tycker jobbet och arbetskulturen vi har är supertrist faktiskt. Vet inte vad detta leder till. Kanske är det sunt att den dör känslan långt borta kommer närmare. Jag börjar känna vad jag vill göra och inte göra. Vilket hemskt möte jag var på idag. Så segt och otydligt och okonstruktivt. Blir galen!!! Har inte tid och lust att sitta och lyssna på tramset. Allvarliga duktiga chefer och konsulter men faan vad urbota meningslöst möte. Svårt att hålla tyst.

Någon mer som blir otålig på sega möten och massa politiskt korrekt dravel? Jag blir en enstöring snart.... Jag som älskar människor, levande människor. Känner alla så hör, även gällande mig ur deras perspektiv. Hur trist ska jag bli?

Igår massa energi och kul på lång träning med mannen. Bra morgon, inga problem att vakna men drivet i jobbet saknas...

Skönt att gå in här. Det ser jag alltid fram emot!

Kramar

Hatar också improduktiva möten som bara tar tid och inte kommer någonstans... Men som det låter nu Vickan - kanske fundera på nytt jobb...? Varför inte?

Natti natti

Vickan69

Oj vad fort det går här!
Hittade knappt min tråd. Om nu någon skulle vara intresserad, förutom jag själv så har denna vecka varit ren också. Har haft fullt upp och jobbtempot är igång igen. Har tränat men inte lika mycket. Har funderat på allvar nu att byta jobb.

Har haft sug några gånger när jag varit hungrig och törstig. Det går över när jag ätit. Sover lite, känns som slowmotion samtidigt är jag effektiv och fungerar men det känns som allt går långsammare i mig, liksom.
Ofta glad men gillar inte min arbetsgivares kultur. Det blir en utmaning att nu åka på konferens där det dricks en hel vid sådan tillfällen. Känner mig ganska trygg med att inte dricka. Så många av mina kollegor är så djävla hämmade och stela så när de dricker blir de andra personer. Sorgligt, tycker jag.
Ska nog se att det är fler än jag som avstår eller dricker mycket lite. De har man inte tänkt på tidigare..

Snart är det 8 veckor/2 mån och det har gått långsamt på något sätt. Inte lika beroende av att läsa och skriva här och ofta räcker faktiskt inte min tid till. Längtar dock hit, på något konstigt sött. Här finns riktiga människor som pratar om det som finns inom oss och är modiga och kloka. Reflekterar över tankar och livet och delar det med oss andra. Det är fint... Varmt... Och mänskligt..och jag tycker om det, mycket.

Hälsningar till er alla denna nyktra sköna fredagskväll. Hoppas er nykterhet och resa går bra. Nöjd, tränad, mätt och mycket trött Veronica som inte dricker idag och inte heller imorgon.

Kramar

Vickan69

Drack mer och mer, har inte försökt att sluta innan men länge varit medveten om att jag druckit för mycket och haft mer sug än andra. Lovade mig ofta att bara ta ett Max två glas men det blev aldrig så. Började dricka ensam. Så en dag, efter att först ha läst om alkoholskador, beroende och här bestämde jag mig. I början var jag tom ledsen över mitt beslut, att inte få dricka. Jag kände sorg! Det är som att göra slut med någon man älskar för att relationen är destruktiv och håller på att ta livet av en. Sorgligt, men ett moget beslut för att skapa chansen och ge plats för en ny relation som är sund och bidrar till lycka och långsiktigt välmående. Jag gav plats åt nya saker att fylla platsen med. Det blev träning, mer skratt och närvaro, tankar och reflexioner och en balans i tillvaron. Är fortfarande ganska nyskild och vet att det tar tid och kan innebära mycket bra som jag ännu inte mött, men jag är glad att jag och "älskade" A separerade!

Tor

Hej, läste din tråd och bra kämpat med att avstå på alla fester. Du visar vägen för mig som nyss startat :) Fint och få ta del av ditt så jag kan förbereda mig. Ha en mysig helg.

Vickan69

Godmorgon alla filningar!
Tänk vad vi är starka och mogna som har separerat från A och är en bunt nyskilda människor som sakta börjar tappa nostalgiska och romantiserande tankar om vårt ex och börjar märka vad detta liv ger med sig. När vi börjar glömma att sakna exet för livet har fyllts med annat kul. Det är ju i början man saknar mest och i svaga ensamma stunder vill lyfta på luren och höra rösten och just då har man glömt hur jävligt det var, hur sårad man blivit och hur fruktansvärt destruktiv relationen är!

Nu en god frukost och få lite saker gjort. Måste packa och planera. På fredag tittar jag in igen. Ses då.
Kramar

konstnären

Vad fint du skriver, visst är vi nyskilda allihopa. I början var det en svår skiljsmässa. Men nu känns det bra. Tänker mindre och mindre på alkohol nu när året börjar närma sig. Nu kan jag faktiskt koncentrera mig på annat. Det är bara en grej, och det är att jag fått så låg stresströskel. Gillar inte det kan jaga upp mig till max. Tänkte på det när jag drack men den dränktes väl i A.
Om du ska ut och resa vill jag önska dig avkoppling, och njut.
Kram
Konstnären

Hej Vickan! Tack för support i min tråd! :-)

Lycka till på din resa nu. Låt dig INTE påverkas av att de övriga hinkar i sig. Du kommer vara pigg och fräsch! Dofta lavendel och ha rosiga kinder! Kan riktigt se hur du strålar!

Ska tänka på dig när du är iväg!!! Stor KRAM

Vickan69

Nu tillbaka. Oj, vad roligt det är att komma tillbaka till tråden med hälsningar från er!
Vilka dagar. Önskar jag kunde berätta om allt som hänt och jag varit med om men det blir för avslöjande... ;-)
Jag har strålat, konstnären i min glädje, styrka och välmående. Folk ser sådant.
Supersocial och dansat massor. Gjorde mycket bra ifrån mig i tävling. Njöt av havet en morgon med jogg och stretch till vågornas glitter och skvalpande. Många låg då och sov. Fattar inte hur de orkar köra det tempot. Jag är nykter men blir helt slut pga av sömnbrist och alla aktiviteter och nya kontakter.
Inga problem första kvällen på konferens nr 1. Beställde alkoholfritt öl och sedan världens godaste drink. Det var som tjejen la ner extra krut på min drink när jag ville ha en A-fri med lime mm. Så glad! Den var så stark i smaker så jag kunde bara fylla på med vatten. Alla tror väl att jag drack. Andra kvällen, tjusigt klädd och långbord. De hällde upp. Jag bad om A-fritt. Inga problem, men blev snack från bordsherrar. En frågade om jag var allergisk men det är mycket positiva reaktioner också. Fler och fler kollegor vet och jag är lika knäpp och galen ändå. :-))))
Konferens nr 2 med några timmars sömn emellan. Började tära på orken. Samling, skumpa. Kollegan som hämtade fick hämta A-fritt och höjde på ögonbrynet och blev lite förvånad. In till middagssittning. Då var servitören så klumpig och stressad och jag bara orkade inte be om A-fritt.... Tror inte de hade. Drack massor av vatten och smuttade på glaset. Supersur reaktion i munnen. Inget sug alls, mest artiga smuttar. Ja, jag vet. Jag smakade för jag orkade inte. Lämnade större delen av det vita och det röda. Såg kvinna mitt emot som lämnade glasen orörda. Vi är fler.
Resten av kvällen vatten och massor av dans till sen natt och kul med kollegor och precis likadan som när jag drack. Igår kväll så trött. Morgonmöte tidigt, kundmlten em. Sitter nu efter middag med familjen och lyssnar på Nick Caves kurder balance och ljusen brinner på bordet. Vatten och inga tankar på att köpa eller börja med alkohol.
Jag inspirerar andra att stå emot! Det strålar om mig, säger de och jag berättar. Det inspirerar. Glad och jättenöjd.
Så skönt att vara utan A, varje dag.
Kramar!

Vickan69

Godmorgon! Vad jag njuter av att vara hemma och ha lite lugn och ro! Kollade vågen. Tänkte att nu har jag gått upp för jag har ätit av allt gott som bjudits, tom kakor och choklad till fikat för att orka... Men nej, tom litet steg nedåt! Skönt.

Muränan, det var du som skrev att du kunde se hur det strålar om mig. Vet, du, flera gånger har jag tänkt att vi kan jobba på samma företag. Att du vet vem jag är. ;-) Du är väl receptiv.

Så glad att många jag följt en tid är starka och kämpar på. Några har verkligen bestämt sig. Det är konstigt. Det känds som en utopi att jag skulle sluta med A. Älskar fina drycker och den lätta berusningen. Jag har skrivit om sorgen jag kände, tidigare men ju längre jag kommer desto mer tycker jag om detta och vill själv slippa skiten. Jag blir mer och mer bekväm i detta. Det är ingen som tvingar mig. För första gången på många många år tar jag hand om mig och inte bara andra! Det känns bra och det är så spännande att möta nya sidor av livet. Är sugen på livet igen! Det ger mig styrka och stolthet som hjälper mig i vardagen och på jobbet. Skrattar oftare och har mer roligt nu.
Min kropp har fått vila från A ett tag. Några månader kvar tills vissa hjärnceller börjar produceras igen. Konstnären, du är fantastiskt stark och jag tror vi haft stressen i oss hela tiden och självmedicinerat med A. Jag märker dock att jag är stabilare nu. Vi får ge oss tid. Jag tror du skulle må super av typ yoga som stärker och balanserar både kropp och sinne. :-) qigong är underbart, tycker jag.
Alltså, jag är inte på topp, kan känna mig ganska trög ibland, men det är som det är... Jag tänker att jag supit bort en hel del hjärnceller under åren. Det är bara att acceptera och försöka läka så gott det går. Tänker på min stackars lever, mina slemhinnor och kroppens alla celler som förtvivlat fått kämpa i mig med att göra sitt jobb och städa. Stackars den.
Härlig dag. Snart ut och springa och sedan ta itu med tvätt mm.

Stora kramar, ha en fin dag och tänk på att ni har tagit ett beslut ni inte kommer att ångra! Testa hur ni mår efter några månader, veckor, dagar, beroende på vart ni just nu befinner er i processen! Jag skickar styrkekramar till er allihop och massa pepp!
<3<3<3