Hej !

Jag sitter här med några folköl och läser igenom forumtrådar. Jag har lyckats googla mig hit när jag har haft ångest för mitt drickande.Ursäkta om texten är lite lång och ostrukturerad men skriver bara lite egoistiskt och någorlunda realistiskt av mig.

Lite korta fakta om mig:

- Är runt 40 år och har druckit så länge jag kan minnas
- Har kanske ca 2-3 vita dagar i snitt de senaste 7-8 åren förutom en månad då jag var nykter efter sett en KBT-psykolog pga alkohol. Det sket sig snabbt när den månaden var över.
- Har ett bra jobb där jag dock kan vara bakis
- Jag bor ensam och har inga barn även om jag har relationer lite då och då där även alkohol är en stor faktor till att jag orkar med att umgås – jag prioriterar i övrigt killkompisar och alkohol även om de killkompisarna man umgås med är mer i samma sits som en själv.

Jag är fortfarande inte där att jag kan tänka mig ett liv utan alkohol. Jag vill börja med att ta bort vardagarna men är osäker på om det gått för långt så att jag kan göra det. Jag försökte vara nykter förra måndagen men det höll till 20:00 sen gick jag ned och tog 2 öl på en restaurant. På tisdagen köpte jag en flaska vitt och sodavatten för att få i mig något att dricka som inte skulle göra mig så fet som öl.

De gånger jag verkligen försöker skärpa mig är när jag börjar bli för tjock av all öl. De två senaste veckorna till exempel har jag vart på gymet och löptränat 8 ggr men vill gärna dit snabbt efter jobbet så att jag har chansen att kunna dricka efter träningen.

Jag har inte periodarproblemet att när jag väl dricker så dricker jag dag och natt i 10 dagar för att sedan krascha och vara nykter ett tag och så börjar det om. Jag har lärt mig att sluta i tid för det mesta. Har jag fått i mig 6 öl och klockan är 19 :30 så går jag oftast hem hellre än att dricka vidare för att jag vet att jag måste jobba. Jag dricker istället som sagt varje dag och alltid tills jag får någon form av berusning. Att dricka så gör att dricka inte är någon kick längre, det är bara till för att bli av med stress. Skulle jag vara nykter 2 veckor är jag dock övertygad om att jag skulle få en kick.

Jag har nog alltid trott att jag skulle krascha och ta tag i problemet då (bli av med körkortet, nåt händer med hälsan, man har pajjat någon relation med någon närstående för mycket etc etc) men har aldrig kommit dit på riktigt utan bara småkrascher som går över rätt fort. Om polisen skulle plocka en varje dag för blåskontroll skulle jag nog ha torskat körkortet 60 ggr per år.

Förr brukade jag sitta och dricka öl hemma på vardagar men nu går jag på lokal i närheten där jag har ”lyxen” att ha sällskap av likasinnade som dricker för mycket men ändå har fungerande liv i övrigt. Jag blir för stressad av att sitta hemma själv även om alkoholen kan hjälpa en att bli av med den stressen. Jag har många kompisar att dricka med också och jag blir sällan stökig på ett negativt sätt (även om det händer) utan mer någon som jag tror folk tycker det är trevligt att dricka med.

Det är nog inte likt mig att skriva på en sån här sida men jag blir inspirerad och ledsen av att läsa om era andra liv och kämpainsatser. Jag skall försöka ta ett break åtminstone på vardagarna i september så får vi se om jag återvänder hit eller om detta bara skrivs i affekt av att läsa det ni andra har skrivit.

Jag vill givetvis förändra mig och har mycket ångest och lättare depressioner och fattar inte ibland hur jag pallar leva(även om jag inte är självmordsbenägen).

Lycka till allihopa med er kamp mot alkoholen

Johannes

Haha , ungdomlig touch har inget med åldern att göra, det är bara något man har ;)

Jag mår bra men ändå inte, jag tränar ordentligt dricker mindre än tidigare men lyckas ändå inte vara ren hela kvällar. Kanske är det för att jag inte mår tillräckligt dåligt, kanske är det för att jag är för fast i mitt leverne att jag bara skjuter det framför mig.

Jag kan inte åka skateboard i ramp tyvärr. Det känns lite fel att skriva här när man inte kan skriva "3 dagar, 4 dagar, 5 dagar avklarade" etc. Känns lite som ett hån mot andra när man fortfarande nyttjar även om det är hanterligt fysiskt fastän det jävlas med en psykiskt.

Hur gör man för att hitta på något som triggar en på kvällarna när man lever ensam ? Jag kan inte sitta och titta på tv hela kvällarna. Jag älskar serier men känner inte riktigt den ron just nu. Vad gör ni ?

Hallo där! Om du är så ungdomlig tycker jag du ska prova att ta dig ner för skaterampen! ;-)

Känns som att du dricker av ren tristess. Har inget annat för dig. Lite desillusionerad kanske? Det finns faktiskt annat att göra som du inte mår dåligt av och som inte skadar dig...

Hur menar du med "triggar på kvällarna"? Något som är kul eller? Jag lever visserligen inte ensam och har barn, så jag kanske inte ska uttala mig. Men, jag springer i mitt ekorrhjul hela dagen, eftermiddagen och kvällen. Handlar, städar, plockar, tvättar, jobbar och sjunker till slut ner i soffan och somnar framför en film. Typ varje kväll. Det är inte glamour det heller, men det är mitt liv och jag är lycklig numera. Ska ärligt säga att jag tror att du kommer upptäcka att det finns massor att göra när man inte är halv(hel)packad all ledig tid. Men det där är ju tyvärr lite svårt och se innan dimman har lättat, så att säga.

Vill du ha något att bita i? Utmana dig själv och var nykter ett tag ska du få se på andra bullar. Det är ditt liv, dina val och din vilja.

Hur du än gör, så var det trevligt med ett livstecken. Fortsätt gärna och skriv. Läs andras trådar. Det är en ögonöppnare...!

Kram från tanten

Johannes

Jag är inte ute efter glamour - långt därifrån. Jag tror många som fastnar i alkohol är folk som söker kickar och som du säger kanske börjar att dricka i ren tristess tills det blir ett beroende. Jag har svårt att hantera vanlig vardag, det hade jag nog inte på samma sätt när jag var yngre men samtidigt hände det mer i livet då, jag sportade mer med andra, träffade andra oftare etc etc sånt som folk kanske inte har tid med när de blir äldre och har familj.

Nu är jag i alla fall taggad att titta på valvakan och se alla glada och missnöjda partier uttala sig om valresultatet. Ha en trevlig kväll alla här !

steglitsan

och säger hej! Inte heller jag har riktigt landat i ett beslut att sluta med a för all framtid, det känns alldeles för svindlande just nu. Men jag lovade mig själv en månad, sen får jag fatta ett nytt beslut. Precis som du skriver så såg "fritiden" annorlunda ut förr om åren. Aktiviteter och att bara "va" med kompisar behövde inte innefatta alkohol. Men nu känns det som att vännerna ingår i två läger, ett som har börjat skapa sin nya familj och boar sig. Och ett annat som är singlar och out and about och gärna umgås över vin.

Men vet du vad jag gjorde i somras? Jag skrev in mig på en tenniskurs! Jag har inte spelat sen mellanstadiet men jag minns att jag tyckte det var kul och jag ville lära mig något nytt. Det var FANTASTISKT. Tre gånger i veckan hade jag lektion som jag längtade efter, skötte kosten (och drickan) eftersom jag inte ville pajja min lektion med att vara bakis. Nu är tennisskolan slut och mitt Satskort lockar föga. Så nu har jag dock bestämt mig för att ta privata lektioner i ett par månader nu, för att en gång för alla bli riktigt bra. Men det är fruktansvärt dyrt så jag tvekade ett tag. Det konstiga är att jag aldrig tvekar när det gäller middagar och utekvällar som på fyllan blivit dyra för att jag antingen 1)bjudit och varit generös i baren 2)supit bort saker och ting som måste ersättas (typ min finaste skinnjacka) 3) spårar i allmänhet vilket innebär taxi/mat/god knows what.

Så skaffa en hobby eller aktivitet, det finns men kanske är det inte lika självklart vilken det är.

Ett år var mina nyårslöften.

1. Aldrig kompromissa med mig själv
2. Sätta mig själv i det främsta rummet
3. Alltid ragga på snyggaste killen i rummet

Tills jag kan checka av att jag följt samtliga tre under ett helt år så kommer de vara mina livslöften. Nu blev det väldans mycket svammel här. Sorry för detta!

Ebba

nej då det lät bara bra att skriva så men faktiskt så gillar jag dig på något sätt (ej kär i dig menar inte så).

Får en tanke om att Steglitsan råkade dricka igår och eftersom att hon lovat sig själv att ragga på snyggaste killen i lokalen så blev det du!

Världen är liten som det sägs...

SL om du läser det här så tror jag att du delar min humor ;)

Hoppas du har återhämtat dig efter valvakan Johannes ?

steglitsan

Dock inte av någon alkoholhaltig dryck , WIN ;) Det var dock inte enkelt och så självklart som som jag trodde från början. Nu sitter jag på ett flyg redo att lyfta mot hometown! Det har varit ett kort men intensivt surprisefirande i en stad som för alltid kommer en speciell plats i mitt hjärta.

Tack för att du bryr dig E <3

Dry day

Hej på er

Jag har ett bra jobb bott utomlands i 7 år flyttat runt och resande är en del av jobbet, tyvärr även drickandet. Har inte dåligt ölsinne men alkoholen ger mig ångest, inte panik men den där känslan av rastlöshet. och jag vet att den tär på mig fysiskt.

Har till och från de senaste 5 åren försökt trappa ned på drickandet, med omvänt resultat har nog inte haft mer än 10-15 helnyktra dagar 2014. Dricker mig aldrig redlös men onykter mer eller mindre varje dag.

I höstas fick jag en tankeställare, höll uppe några dagar av praktiska skäl och insåg att jag fick abstinens. huvudvärk och svettningar

Nu gjorde jag slagit i saken och la av, gick förhållandevis bra, levde på ipren i 4 dagar och tränade som en galning, den fysiska abstinensen är borta och jag mår prima efter 8 dagar heltorr.

Men på måndag börjar jobbet igen, en vecka i Bangkok, jag tvivlar på mig själv att jag kan hålla mig, någon med erfarenhet hur f$@ lyckas man hålla i även när man är på bortaplan.

Meredith11

Detaljplanering om alla dina risksituationer som du kommer möta. Hur ska du göra på flygplatsen istället för en kall på puben, eller vad du har för vana. På flyget. När du kommer fram till hotellet. Vad ska du dricka i varje matsituation, Cola, mineralvatten, vad. Se varje dag som ett maratonlopp med målet att klara dig nykter fram till kvällen. Sen tar du tag i imorgon när den kommer. Ta inga långsiktiga beslut om alkoholen under veckan, ha bara som mål att klara varje dag. Det svåraste är kanske ev affärsmiddagar, vad ska du dricka, och vad kan du säga? Skylla på jetlag, eller huvudvärk eller något som känns ok att säga?
Lycka till, du kommer inte att ångra en enda av dina nyktra dagar, å sen får du möjlighet att känna hur det känns att ha varit nykter i säg 30 dar, hur bra kommer du må då?

Dry day

Skall försöka arbeta fram en strategi packar löparskorna, skyller på att jag försöker gå ned i vikt vilkent inte är helt osant. Gratis spriten på flyget och på flygplatsen blir nog värst att säga nej till.

Jag hoppas det går har inte bestämt om jag vill sluta för gott eller bara försöka ta kontroll. Men som du säger en dag i taget

insåg precis att jag kanske snodde någons tråd va inte meningen...

Stingo

Merediths förslag låter bra. Jag började min egen tråd "på resa", när jag var på en arbetsresa och där finns en del skrivet om hur jag själv tacklade alkoholen under olika arbetsresor. Kanske kan du hitta något nyttigt där? En sak som jag tyckte var speciellt viktigt var att köpa god a-fri dryck att ha på hotellrummet, där det aldrig är långt till minibaren. För mig var det a-fri öl, kanske något annat för dig?

Jag tror starkt att det är bäst att göra ett långt uppehåll med spriten, då man nått de mängder vi nått. Om man försöker trappa ned långsamt. så underhåller man bara behovet och håller toleransen uppe. Veckor räcker inte heller långt, så jag talar om månader (minst).

Varför händer det

Trodde inte detta skulle hända. Men jag är fast i spriten och vet inte hur jag ska ta mig ur detta helvete,