Jag skäms djupt over alla års skit-trådar jag skrivit här. Samma skit, om och om igen. Samma pepp från er, samma gamla inlägg från mig. Orka. Patetisk människa.
Nu har varit fantastiska på alla sätt.
Nu är jag så heligt trött på vad alkoholen gör med mig.
Jag fick en liten uppsträckning av nån av er som kändes, nån av er sa att jag kunde dra nåt gammalt over mig tills jag verkligen VILL sluta dricka. Fan vad det tog. Jag ville inte. Nu börjar jag tro att jag vill.

Hur vet man att man är redo? Att klippa med skiten?
Varför är det så inihelvete svårt att ta beslut?
Jag har under hösten tappat 10 kilo med hjälp av itrim. Det var tammetusan inte alls svårt. Det enda jag tanker på nu, kring det är: Varför inte tidigare?
Vill tänka samma med A.
Jag bara tycker att jag är så FÖRBANNAT patetisk som aldrig lär mig. Som trillar ner I skithålet gang på gang. Som är full inför barnen. Vaknar svettig.
Är jag en jävla åsna eller skall jag vara snällare mot mig själv? Eller har jag varit mesig nog?

MåBättre

Hej Trollnäsa och välkommen tillbaka! Tycker du är stark som väljer att komma tillbaka och att du visar att du vill förändra dig. Jag har inte läst dina tidigare trådar men för mig så låter det som att du behöver hjälp med förändringen. Om du verkligen menar att du vill förändras så tycker jag att du ska göra allvar av saken, prova gå på AA eller kolla andra vårdalternativ.

Jag själv har precis börjat på öppenvård och jag har fortfarande mkt blandade känslor men det känns ändå som rätt väg för mig att gå, jag väljer livet framför alkoholen. De flesta i min grupp önskar att de kommit dit i min ålder och jag önskar nog att jag gått dit tidigare, vi kan dock inte älta i det förgångna utan det är vad vi gör från och med nu som räknas, låt 2015 bli vårt år, ett annorlunda år, ett nyktert år.

All lycka till och det är ingen annan än du som bestämmer vad du vill göra med ditt liv!

Mvh

MåBättre

trollnäsa

Vad gäller öppenvården, hur fungerar det? Jag vet inte om det är för mig.
Det jag behöver är nyktra förebilder, inte medecin.
hur fungerar det?

MåBättre

Hej igen,

Om du är anställd och är beredd att ta tag i ditt problem så kan du prata med din arbetsgivare så är de enligt lag skyldiga (rätta mig om jag har fel..) att hjälpa dig till tex öppenvård och bekostar oftast detta också då det även ligger i deras intresse att du ska må bra.

Öppenvården för mig innebär 6 veckors primärvård där jag går 4h per arbetsdag och sedan kommer det bli eftervård med 2h per vecka på kvällstid i ca 8 månader (tror jag!?). Träffarna är väldigt enkla och iaf jag känner att jag kan vara betydligt mer öppen där än på andra ställen då människorna där har liknande problem som en själv. Det har aldrig varit tal om mediciner och man är helt fri att gå om man inte vill vara där, man gör det ju liksom för egen skull.

I förlängningen tror jag att AA är väldigt bra just för att inte glömma...

Vad som är bäst för dig kan endast du avgöra men våga gör större förändringar än vad du tidigare har gjort om du verkligen vill förändras.

Du fixar detta om du vill! :)

Kram

Trötter

Konstaterar vi båda har precis samma bakgrund! Jag har så många misslyckade försök bakom mig o det smärtar och. tär på en
något fruktansvärt för varje misslyckande!
Kamske är det vår tur denna gång!!

Tove 2015

Känner oxå igen mig i dig. Alla tidigare försök och sluta, minska ner, längre uppehåll..
Det viktigaste är väl att inte ge upp utan att försöka igen.
Sedan det där med att klanka ner på sig själv att man misslyckas stärker inte alls motivationen utan bara förstör.
Nu tar vi en dag i taget och lämnar misslyckandena bakom oss.

tittar in ibland men inte ofta. Om ni inte har personliga kontaktvägar tror jag du kan hitta henne i en AA kvinnogrupp i huvudstaden, dock bara som jag tror.
Lycka till trollnäsa, jag minns dig härifrån och från din blogg. Allt det bästa till dig / mt

trollnäsa

Läskigt och fantastiskt på samma gång.
Hur mycket folk som helst. Som vanligt känner jag inte igen mig i allas historier om att perioda och bli lovad osv osv. Jag spårar ju bara ur var 3dje gång. "Duktigt va. Jag är liiiite finare"
Men förra söndagen blev jag asfull hemma ensam med mina barn. Fiiint va.

Oavsett. Det jag behöver nu är att klara våren. Och inse att min man är en obotlig alkoholromantiker och dricker jättebra och lagom! Vilket alltid har stört mig. Men hans uppfattning om festlighet och semester innefattar ALLTID alkohol. Alltid. Svårt att handlas med. Mina knogar vitnar av sånt.
Min dröm är att hitta inspiration och harmoni och grymma nyktra förebilder.
Vet bara inte hur jag ska kombinera detta med min mans sätt att se på alkohol.

Jag skulle inte vilja sluta dricka helt men jag inser att jag inte klarar av att dricka. Så tänker jag. Ofta vill man inte men man inser att man inte har något val pga den där jävla a för med sig så mycket skit. Så för mig är vilja och att inse två olika saker. Hoppas du förstår mina ord.

trollnäsa

Eller, var sur, nu ok. Ute med tjejgänget idag.
Ville ta det lungt. Bitter på allas vinglas. Våndades. Drack en alkofri öl, sen tog jag en starköl.
Fånigt. Var sjukt sugen, men efter var jag osugen och ville bara hem.

Kan inte sätta fingret på mig själv.

Ann

Hej har läst i genom dina inlägg och blir så ledsen för din skull. Jag är nykomling här och kan kanske inte ge mycket. Men varför kan du inte bara ta ett beslut. Nu får det vara nog helt enkelt. Eller så forsätter du att dricka och skadar dig själv, men framförallt relationen till dina barn. Vilket verkligen var en väckarklocka för mig. Det måste ju vara bättre att komma fram till ett beslut som känns rätt för dig. Antingen total stopp av alkohol eller så forsätter du dricka. Det som fick min bägare att rinna över var den äldsta dotterns samtal med mig. Hon sa rent ut - mamma det här funkar inte längre, vin är inte bra för dig. Och har inte du tänkt att skärpa till dig så kan inte vi hjälpa dig heller. Och då kommer mina barn inte ha en mormor dom kan vara hos och göra mysiga saker med. Förstår du det mamma för jag kommer inte våga att lämna dom till dig ens för 1 timme. Det sved och svider fortfarande ska du veta. För att bli ratad av sina barn tänker jag inte bli. Då ratar jag hellre alkoholen. Så snälla ta hand dig och de dina. För det är du och dina barn värda.

trollnäsa

Ja, varför är mitt beslut så svårt.
Jag skyller/ försvarar mig med att jag inte har så stora problem. Haha.

Saken är den att jag kan dricka. Ibland. Ärligt alltså. Jobbmiddag, fine. Inga problem. 3 glas vin, sen sova.

Vill alltid vara så.

Googla trollnäsa blogg och läs mer om mig om du vill.
Love

Ann

Jag förstår (tror jag) jag har inte varit på fest "nykter" ännu. Men man har ju hört att det funkar oxå. Har alltid hämtat och lämnat folk efter fester och vid dom tillfällena har jag varit glad åt att jag varit nykter. För jag tycker att fulla människor är as jobbiga. Stå på dig nu och jag är övertygad om att du fixar det. All pepp och omtanke till dig. ps nu ska jag googla

trollnäsa

Fredag. Han tog en drink. Jag drack vatten. Åh vinet vid grytorna, saknar dig så.
Efter maten: barnen tinar hembakta bullar och ska ta fram glass.
Jag går på diet och skall inte äta socker.

Är så arg och sur och gråtfärdig. Offerkoftan skulle kunna klä in Gotland förihelvete.
Helvete helvete.