Lite klassiker.. starta på ny kula på nya året.
Jag vill verkligen komma ur alkoholträsket. Så trött på förstörda dagar, undran över vad jag sagt och gjort, att kroppen snart lägger av.
Igår blev det 2,5 flaska vin... Herregud.. Fattar inte hur jag kan dra i mig så mycket på en kväll. Skäms!!
Ska även sluta med rökandet som hör till glaset med vin.. 2 dåliga saker i en smäll.
Måttlighetsdrickande finns inte för mig. Dricker tills det är slut om jag så ska stupa på stället.
Nu vill jag verkligen sluta dricka.

nya_mia

Var inte rädd alls för att ta första steget på vårdcentralen. Där kan man även i samma veva få hjälp med alkoholen vilket jag gjorde. Jag bad om att få antabus utskrivet. Om man inte vill ha antabus finns även medicin som dämpar alkoholsuget. T.ex campral. :)

Tove 2015

Det är ju klart humanare pris med en remiss från vårdcentralen än och gå privat. Har för mig att jag läst nånstans att vissa privata kan va anslutna till försäkringskassan tror jag så då skulle det kosta som ett vanligt läkarbesök. Får luska vidare på detta imorrn.
Än så länge tror jag inte att jag behöver nån medicinering för detta .. får väl se tiden an hur det fungerar men bra tips där på campral som dämpar sug. Kan ju va bra och ha i en övergångsfas nu i början isåfall.
Idag är min 6:e dag som fri, känns lättare och skönt att slippa allt vad alkoholen förde med sig. Känner en ökad allmän glädje och tillförsikt framåt.
Imorrn är det tillbaka till jobbet och det känns gott och slippa fundera på om man kan köra eller inte.

Tove 2015

Grattis till din snart 6:e fria dag utan alkohol.
Fisigt av din man och inte kunna stötta dig mer nu när du bestämt dig och sluta med alkoholen!! Det är tufft nog som det är nu alldeles i början.
Om han nu kanske bara dricker på fredag lördag kväll så får du väl i värsta fall, om du inte orkar vara hemma, hitta på andra saker.
Gå på bio med nån kompis, träna eller nått annat nu i början. Min sambo går ut och tar en öl och en cigg på kvällen men det lockar inte alls längre, luktar vedervärdigt.
Öl är inte heller nått som lockar.
Starta gärna en egen tråd där du kan skriva om allt du känner för. Väldigt bra att kunna följa sin egen resa. Häng mycket på forumet och läs och skriv, det hjälper mig otroligt mycket.
Lycka till för oss och vi ska lämna skiten bakom oss!

nya_mia

Ja precis, luska runt på nätet. Då håller du dig sysselsatt samtidigt med nåt vettigt! :) Dämpande medicin kan ju vara jättebra att ha hemma färdigt OM du någon dag skulle få ett svårt sug. För ibland kan ju såna sug även komma om man redan hunnit vara nykter några månader eller veckor. Jag valde att inte ta campral, då ja ville ha antabus. Men ska be om de när jag slutar med antabusen. För jag vill inte vara skötsam o duktig och sedan råka slinka en kväll med alkohol bara för att jag råkar ha en dålig dag, är trött, uttråkad m.m .

Tove 2015

Läste på bl.a. på Fass att de rekommenderade att änvända campral upp mot ett år.
Enligt beskrivningen så skulle jag behöva ta 6 tabletter per dygn och tror det va 265:- för 84 tabletter, då räcker de inte så länge....
Men då fattar jag på dig som att man skulle kunna ta vid behov då.. som kanske att man ska på nån fest.. .? Hade ju vart bra då och ha ett recept på lut.
Nä det är bra tänkt av dig och ha planerat nästa steg på resan så att du inte trillar dit.
Att hålla mitt blodsocker i schack är viktigt för mig känner jag.
Ha en bra kväll!!

nya_mia

Det finns ju flera liknande mediciner och jag tror att just 1 år bara är en rekommendation. Tror man kan kan ha olika behov efter patient. Vissa kanske bara har det några månader medan andra med betydligt större alkoholproblem behöver en längre tid :)

Andan

Du skrev att din sambo går ut och dricker och röker är han införstådd med din resa?? Jag tycker att vi är "super" duktiga som kör på !!

Tove 2015

1 vecka utan alkohol och cigg.... Gott!!!
Drömde nått helt sjukt imorse... Hade svårt och somna så det blev inte många timmar inatt... nån gång innan klockan ringde drömde jag att jag låg och höll om en bag in Box..
Var så nöjd att jag hade vinboxen nära och allt va bra... Jo jo. Låg på sidan och höll om kudden gjorde jag... :-)
Tack gode Gud för att det var en dröm. Kan ju undra över symboliken i det hela. Slutat röka förr och ibland drömt så verkligt att jag rökt så när jag vaknar vet jag inte om det är sant eller inte.. Hjärnan spelar en spratt.
Kände också känslan av att ha ett glas vin och kunna dricka... Mmm... Fast jag kände känslan direkt... Jag hade hällt i mig ett glas i raketfart och sedan ett till för att snabbt få behaget i kroppen som jag vill uppnå. Det funkar inte för mig och dra ner på konsumtionen utan det är noll som gäller för mig.

Saga1

Hej Tove!
Jag känner så väl igen mig i din berättelse. Jag börjar min första dag i dag och kommer läsa din tråd för att få stöd och inspiration.
Ang terapi. Bor du i Stockholm kan jag tipsa om RIDDARGATAN 1. Där kan man få hjälp på vanliga taxan och frikort gäller. googla och läs lite om det är något för dig eller ej.

Enough is enough!
Heja alla oss här.

Må så gott!
Saga

Tove 2015

för tipset, bor ej i Stockholm men tack för din omtanke.
Imorrn e det fredag..så är snart första arbetsveckan gjord. Hade go musik i bilen på hemvägen och allt känns bara bra. Då kommer tanken på hur gott det ska bli imorrn efter jobbet, komma hem och få dricka vin och röka.... Men nääää så e det ju inte längre....
Konstigt det känns när jag inte ska göra som jag brukar göra. Nu gäller det och komma på nya strategier för och bryta det. Ska börja med träning har jag tänkt men har en fotled som krånglat ett par veckor så det får lugna sig lite med häftigare aktiviteter.
Meditation vore bra och komma igång med,... Jepp Så får det bli imorrn kväll.

Saga1

Jag sa just till min man" I morgon är det fredag" och så kom jag på att det inte kommer vara som vanligt. Känns tråkigt. Men å andra sidan- jag har ju haft fredag varje dag under en lång period så jag har mig sjäv att skylla.

Mitt fredagsmys blir smarrig räkmacka och ett alkoholfritt bubbel till :-)

Kram S

Tove 2015

En fredagkväll utan nån alkohol, underbart.
Lättare och avstå vinet när jag nu har slutat röka också, känner inget sug eller saknad.
Skönt och vakna imorse utan huvudvärk och rastlöshet.
Jag vill inte tillbaka i ekorrhjulet igen med allt vad det innebar och va fast i klorna på rödvinsdunken.
Jag blir friskare och plånboken tjockare.. :-)

Tove 2015

Ja det känns lite konstigt att man liksom glömmer av att -Nä just det, jag dricker ingen alkohol längre.
Börjar väl äntligen och tänka mindre på alkoholen nu än man gjorde alldeles i början, då var det mer frekvent.
Det finns så många bra och goda alternativ.
Har provat en del alkoholfria viner från systemet förr men har inte hittat nån god ersättare för rödvin. Tycker de flesta smakar söt druvjuice, kanske lika bra det för min del.
Finns goda alternativ på Ica och life tror det heter Ame. Finns rött, vitt och rosé.

Tove 2015

och det känns bara bra.
Sovit riktigt gott på nätterna och vaknar mer utvilad än jag gjorde förr.
Så skönt och slippa allt som hängde ihop med drickandet förr.

Tove 2015

Idag är det 2 veckor utan alkohol. Känns som att det har gått längre tid än så.
Har fått några sug efter rödvin men det är hanterbart. Känslan är ändå att skulle jag haft vin så hade jag stjälpt i mig minst två glas ganska snabbt istället för att smutta lite långsamt. Det gör att jag nog bör avstå vin en längre tid. Har satt målet på att va fri tills 1/7.
Fick mitt bokpaket på posten igår. Köpte Äntligen full kontroll av Allen Carr, ska bli spännande och läsa den. Enligt författaren så ska det va busenkelt efter man läst den att slippa suget utan att använda ren viljestyrka.
Efter två veckor utan alkohol tycker jag att jag har blivit allmänt piggare, och sover bättre på nätterna. Magen mår bra igen utan en massa svid. Finns säkert mycket mer i min kropp som mår bättre utan belastningen.

Meredith12

Lycka till med vecka tre!

Allen Carr är ganska pratig när han ska få fram sitt budskap men jag tycker att han har sina poänger.

Anders 48

Bra kämpat i dessa två veckor! Snart har det gått 4 veckor, och efter det........8:-)

MåBättre

Grattis till två veckor!! =)

Läste din målsättning som är satt på 1/7 och tycker det är bra och imponerande att sikta en bit fram. :) En tanke jag får dock men det är främst när jag går till mig själv är att om jag skulle "släppa loss" i juli efter 6 månaders uppehåll så skulle det kunna gå ganska snabbt att jag var tillbaka i samma dryckesmönster som innan uppehållet. Tänker främst på att det är högsäsong för drickandet med varma sommardagar och många som vill parta loss osv. Vet inte om du ser någon fara med det?

Tycker du är duktig och du verkar motiverad, fortsätt på din nya väg så kommer allt gå bra för dig (om jag får gissa)! :)

Allt gott!

Tove 2015

Jo visst är det högsäsong till sommaren och semester med drickandet.
Det har ju varit så tidigare att det blir mer av det mesta och ett glas kallt vin slinker ju gärna ner då.
Jag reggade mig förra året i februari för att jag var less på mitt beroende vilket inte funkade just då.
Blev en nystart efter midsommar förra året och hade en vit månad som även inföll på semestern. Det var jobbigt de första veckorna men sedan fungerade det riktigt bra.
Varför jag började igen vet jag inte men det eskalerade såklart och hela hösten och vintern har intaget varit rejält, minst en bag in Box i veckan och då mest koncentrerat till slutet på veckan.
Nyår blev min omstart igen då jag insåg att det håller på och barka utför rejält. Jag tänkte bara på när jag skulle få komma hem och sätta mig med mitt vin.
Var så trött på all tid som gick åt till egentligen ingenting, tiden bara gick ifrån mig på meningslöst drickande och dagen efter.
Jag tror inte jag kommer och kunna dricka måttligt igen, så känns det nu. Det är bättre att jag håller mig ifrån alkoholen en längre tid så att kroppen får vila och att jag kan hitta den personen som gömde sig bakom berusning och skuldkänslor som jag har dragits med i flera år.
Känns lättare och ha ett halvår utan vin än och sätta målet aldrig mer.
Jag tror och hoppas efter så lång tid att ett nytt beslut att fortsätta nyktert inte känns så stort då.
Vacklar ibland men vad är alternativet.... Nä jag vill inte ha det som det var förut.