Lite klassiker.. starta på ny kula på nya året.
Jag vill verkligen komma ur alkoholträsket. Så trött på förstörda dagar, undran över vad jag sagt och gjort, att kroppen snart lägger av.
Igår blev det 2,5 flaska vin... Herregud.. Fattar inte hur jag kan dra i mig så mycket på en kväll. Skäms!!
Ska även sluta med rökandet som hör till glaset med vin.. 2 dåliga saker i en smäll.
Måttlighetsdrickande finns inte för mig. Dricker tills det är slut om jag så ska stupa på stället.
Nu vill jag verkligen sluta dricka.

linker

Ni kommer att klara det här, ni har tagit klivet ut ur dimman och sett sanningen i vitögat!

Stingo

Jag tror att det är högst personligt hurudana mål som passar. Jag av mig själv ett 5 månaders löfte om att vara nykter fram till nyåret, i slutet av juli. Det passade mig perfekt och var en väldigt stark sporre. Nu har jag fortsatt vara nykter i ett par veckor till, av bara farten. Bara för att det känns rätt, jag har inget beslut om att hålla mig helnykter mera. MåBättre har naturligtvis rätt i att det kunde se annorlunda uti om det skulle vara juli och semester. Det jag behöver se mest upp med är det slentrianmässiga drickande och dit hör semesterdrickandet i allra högsta grad.

Tove 2015

Allt rullar på framåt. Ingen alkohol, mindre sug och funderande på det. Så gott och sova bra igen och slippa luddfiltret i hjärnan!,!
Har fyllt i en övning på e-Change om mina risksituationer.
Alkohol är ett belöningsmedel och jag applicerar det ofta på känslor. Glad, lessen, deppig, jag är värd det, självömkan. osv.
Jag har även svårt att stå emot om nån skulle ge mig ett glas vin och jag inte har en flyktväg som att jag, kör bil, äter penecelinkur etc. Folk som tjatar och trugar är skitjobbiga och speciellt när argumenten blir varför man inte vill ha, vad är det för fel på dig m m.
Ja ytterligare grejer och fundera på som medför även andra tankar och uppvaknanden.