Så. Nu är jag här igen. Jag ska gå rakt på sak. Finns det fler här i min ålder som går på AA-möten? Nu pratar vi i sthlmsområdet.
Behöver en förändring på riktigt.

MåBättre

Hej!

Gå in på AA:S hemsida och sök möten i sthlm-området, finns något som heter YP (young people) som jag hört ska vara bra och borde passa dig.

Lycka till! :)

Flasklilja

Tack! Är bara så jäkla nervös för att gå dit. Tankar som, passar jag in? Är mitt problem verkligen så farligt? Osv. Slår mig gång på gång. Innerst inne vet jag ju att jag skulle platsa. Men det är steget att ta sig dit.

Flasklilja

Igenkänningsfaktor är också nåt som skrämmer. Bor dock i Stockholm som sagt. Så tror det är en rätt liten risk, och vad säger man när man kommer dit? Hej? Är väl en bra början. Men liksom sen då... Usch vad jag överanalyserar.

Flasklilja

Nu har jag varit nykter i en vecka. Känns bra. Väldigt bra om jag ska vara ärlig. Men oroar mig för att trilla dit. Och funderar på AA. Men är som jag tidigare sagt, livrädd för att gå dit, av någon anledning. Fler som känt så innan sitt första möte?

Avslutat konto

Har varit utan alkohol i drygt 14 dagar och känner mig så glad och pigg. Säger till min omgivning att jag kör vit månad. Inga höjda ögonbryn eftersom många ( de flesta) i min omgivning själva tycker att jul och nyår innebär högt alkoholintag. Har ju sagt många gånger tidigare att nu är det aldrig mer. Har ju naturligtvis inte fungerat, för efter en tid så vill jag "prova" att dricka lite ( normalt ) men förstås trillat dit igen i onormalt drickande med sug, ångest osv som resultat.
Har nu fått Naltrexon utskrivet och ska med hjälp av dessa försöka att låta bli att dricka. Nu tänker jag bara försöka ta en dag i taget. Inte tänka framåt eller bakåt utan vara nöjd i nuet över att jag är nykter. Har gillat mig själv lite extra dessa nyktra 14 dagar. Är en rätt ok person faktiskt ;) När man är i alkoholens grepp så är man definitivt inte sitt rätta jag. Man tänker inte rationellt utan tanken på alkohol ligger som en blöt unken filt över ens tankar hela tiden. Men inte idag...
Har en fråga ang Naltrexon. Ni som har dessa utskrivna, hur tar ni dem? Varje dag? Till helgen? Jag förstår att det förstås är individuellt men vill gärna ändå höra från ET andra om era erfarenheter
HannaH

Avslutat konto

Hamnade visst i fel tråd. Dubbelt upp dessutom ;)
Sorry! :)

Flasklilja

Lugnt;)
Fin läsning ändå. Vi är båda ny-nyktra. Heja oss!

Flasklilja

Har varit nykter nu i 14 dagar! Måste skriva av mig.
Innan har jag ju supit skallen av mig på helgerna och som levt i en bakisdimma mån ändå till ons om det ville sig illa. Med otrolig bakisångest...
Har SÅ mycket mer energi idag. Jag har tid att umgås med folk! Herregud. Vad man missar när man ligger i bakisångesten. Jag har ju som stängt in mig när jag haft mina ångest-perioder. Blivit extremt osocial. Inte velat umgås, inte svarat i telefon. Bara velat dra täcket över huvudet.
Och vad pigg jag är på jobbet, och humöret. Mycket gladare. Innan kunde jag sitta på måndagsmötet på jobbet med whiskeyröst (så pinsamt) och sett allmänt sliten ut. INGEN kunde undgå att se vad jag gjort under helgen.
Hur som. Detta känns bra, Lever i nuet och funderar på AA-möte. Hoppas, hoppas jag ska våga gå dit. Over and out

Flasklilja

19 dagar idag. Snart helg. Planerat upp den med massor av nyktra aktiviteter. Tror det är viktigt att fylla tomrummet av tid jag druckit, legat bakis och haft bakisångest av andra saker.
Denna tråd är lite som en dagbok känns det som i nuläget. Gillar känslan av att skriva av mig.
Hoppas ni andra får en fin helg.

Flasklilja

Lite tungt ikväll. Fredagskväll och vänner (fyllevänner?) är ute på stan. Jag är hemma. Dom försökte dra med mig ut, jag sa att jag behövde en lugn helg, att jag kör vitt ett tag. Får för mig att dom tycker jag är tråkig och konstig. Men jag litar inte på min karaktär så mycket att jag vågar gå ut nykter. Det är mitt mål, men verkligen inte där än. Som sagt. Ikväll är jag faktiskt lite bitter. Hade varit kul att gå ut. Men vågar som sagt inte. Vet att jag kommer tacka mig själv i morgon. Om jag hade gått ut i vanlig ordning hade jag legat bakis resten av helgen. Finns ju inget stopp i mig. Får i mig otroliga mängder alkohol. Tar flera dagar för kroppen att rensa ur det ur systemet. Vilken även påverkar psyket, såklart. Ligger ju samtidigt med bakisångest blandat med allmän ångest. Det är inte värt det.

Meredith12

Att du resonerar kring vad du behöver just nu (vara vit) och ser till att du får det, trots nackdelarna som du nämner.
Hoppas du kan vakna nöjd idag, stärkt av ditt goda val och må gott.

Flasklilja

Tack Meredith12!
Denna dag är också rätt tung. Har varit nykter i 20 dagar. Folk börjar slita i mig. Häng med på den festen, ska vi göra det, osv. ALLT inkluderar alkohol. Har ju innan varit mycket för alko på helgerna. Phu. Jag står emot. Säger att jag kör vitt ett tag. Men inom mig har jag samtidigt en röst som säger att jag ska vara andra till lags. Gillar när folk uppskattar mig. Och ett sätt att göra folk glada är att alltid säga Ja. Det har något med hur min uppväxt format mig, men det är en helt annan historia.
Ikväll ska jag iaf på bio. Skönt. Svårt att supa där. Imorgon ska jag fika med en kompis. Men ältar samtidigt tankar att folk nu tycker att jag är tråkig och osocial. Det är ju inte så många som faktiskt vet hur det egentligen ligger till. Att jag faktiskt känner att jag har problem med alko. Ingen vet faktiskt hela sanningen. Har en vän som jag öppnat mig till tidigare men denne har jag inte riktigt velat anförtro mig denna gång.
Är i stort behov att skriva av mig i nuläget. Som ni kanske märker.

Alkoholist Javisst

exakt samma sak.
Jag är lite bitter och butter.. Känner mig tråkig. Som att livet har upphört. Jag är avis på alla jag ser på stan med systemetpåsar och som kommer gåendes på gatorna, uppklädda med klirrande påsar. Jag kom till och på mig själv med att kasta trånande blickar mot fönstret på grannpuben där jag bor tidigare idag.. Psycho varning asså!
Jag är besatt av alkohol!

Men - det jag slipper är evig bakfylleångest, hjärtklappningar, kallsvettningar, vara instabil och svag, ofokuserad och oklar i knoppen, black outs och att alltid känna mig ful och ofräsch! Är så otroligt tacksam för det (varit nykter i 35 dagar nu).

Märker förresten att jag inte orkar umgås med vissa som jag ville umgås med förut.. Människor som jag då ansåg var väldigt goda och bra vänner. Men nu när jag är nykter så inser jag att jag egentligen tycker de är ointressanta och tråkiga... Tror att enda orsaken till att jag hängde med de här personerna var att jag kunde dricka mycket med de. Nu som nykter så är jag totalt likgiltig inför att träffa de..

Verkar nästan som att jag har blivit en iskall, likgiltig bitch nu när jag nyktrat till :(

Flasklilja

Man ser saker mer klart som nykter. Som du säger. Synen på "vänner" förändras. Jag har en drös av folk jag tycker är roliga, att just, supa med. Att ses och göra annat med dom händer aldrig eller ytterst sällan. Det är dom jag tror tycker jag är tråkig nu. Så egentligen borde jag inte lägga så mycket tid att tänka på det. Då jag faktiskt har några vänner som jag kan umgås med nykter och kan uppskatta det. Men som jag sa innan, har jag någon sorts drivkraft att vara folk till lags. Suck. Jag måste bli mer ego. Hur sjukt det än låter. Har tänkt på det rätt länge nu faktiskt, även innan jag började köra nyktert. Ska försöka ta mig mod att gå på ett AA-möte också. Men det känns väldigt långt borta i nuläget...

Kvaddad

Jag bor granne med en aalokal.
Önskar jag var tillräckligt modig att gå in.
Är det nån som kan berätta om hur det går till.när man kommer som ny.
Jag fixar inte att sluta dricka på egen hand.
Förstör mitt liv och min mans liv.
Ljuger och smusslar .
Får utbrott som gjort att alla vänner försvunnit.
Har ramlat och slagit mej. Hamnat både.på akuten.och.i fyllecell.
Somnat.på krogen.
Jag äcklar mej själv.

Oroligkompis

Du behöver inte fatta några beslut bara för att du går dit. Du kan välja att bara hå dit och lyssna. Se hur det känns. Det brukar vara en mycket accepterande miljö.
Måste tillägga att jag pratar som anhörig.
Styrkekramar