Har haft en tuff natt... knappt sovit..funderat på hur det kunde bli så här? Hur kan jag i hela mitt liv tyckt att det är okej att bli full? haft en längtan att bli berusad, glömma, vara någon annan?

Är hemma med sjuka barn.. är själv förkyld. Undrar vad de tänker om mig.. när man har suttit där på kvällarna.. snabbt tagit två glas rött.. och ett tredje, innan läggdags.. De måste ha känt hur jag har luktat? sett på ögonen... Usch! Fy f-n vad äcklig jag känner mig...
Det är bra nu.. Det är NOG. Min kamp börjar nu och jag ska ta steget ut.. falla fritt...Men jag är Rädd, jätterädd. Om ett par kvällar kommer suget tillbaka, vardagen, konflikter, trötthet... vad ska jag då trösta mig med? hur ska jag göra? måste komma på något snabbt. så jag inte sitter där igen med ett glas i handen.
Tar tacksamt emot tips och råd från er andra... jag är beredd att göra vad som helst för att få till en förändring! se livet på ett nytt sätt!
Som sagt... det är NOG nu...

mod60

Vad bra att du tar tag i ditt drickande. Jag tänker hela tiden på vilka POSITIVA konsekvenser mitt nyktra jag får. Mest faktiskt i förhållande till barnen. De är ju viktigast eller hur!!
Köp hem massvis med cola zero mm och något gott. Tänk att du tar en dag i taget. det handlar om din vilja. lycka till....

Trassel

Hej mod!

Hej Mod.
Jag har varit och köpt massor med godis.. frukt...Undviker goa ostar och salta kex (för de hör ihop med rött vin)...
Min man frågade hur det var idag? hur jag kände mig. Jag sa som det var. Har fortfarande en hemsk ångest... rädd för hur jag kommer känna om ett par dagar.. vi ska på fest i helgen. Hur ska jag hantera det? har bestämt mig för att köra. Samma sak nästa helg. Bestämt mig för att köra då också.
Också insett att det är "tiden" som kommer läka såren... tiden som kommer få mig att må bättre... om jag klarar en månad utan att ta ett glas rött, det vore underbart...

Tack för ditt inlägg.. det får mig att inte känna mig så ensam...

Trevlig Helg!

Sjöstjärnan

Jag känner mig så igen mig i ditt inlägg. 6 Dagar nyktert för mig hitils. Jag går ut och går på kvällarna. Sen kommer jag hem och dricker the eller varm choklad. Det fungerar. Flr när man varit ute och motionerat känns det inte lika bra med ett glas vin efter..

Jag försöker undvika att hamna i festsituationer nu i början. Det får folk ta. Skyller på att jag känner mig dålig. Vill inte gå på fest förän jag känner mig tillräkligt stark för att stå emot. Finns annat att göra än att umgås med onyktra människor. Jag har även börjat lyssna på ljudböcker. Då glömmer man bort tid och rum för en stund.

Lycka till.. och vet du? På söndag är det du och jag som är fräscha, pigga och glada utan ångest. Det kommer att vara värt det! Jag lovar :) Ha en fin fredag!