Hej
Skriver här för att jag sedan över ett år radikalt dragit ner på mitt drickande. Mycket tack vare en underbar person på Beroendemottagningen här i kommunen, mina döttrars eviga tjatande och mitt avslut med mina s.k. vänner.

Har i över 4 års tid umgåtts med en man som jag gjort allt för känns det som. Men det har druckits alltför mycket och varit i princip fri tillgång på alkohol med hans vänner vilket jag inte klarar av!
Har fått höra att det är jag som har problem och att de klarar av alkoholen vilket jag har sett inte stämmer de gånger jag själv varit nykter.

Har startat om igen, ingen kontakt med exet eller de sk vännerna Utbildat mig, nytt jobb, men känner mig lite rastlös och ensam.

Måste fråga om detta är normalt: mina döttrar styr mitt liv känns det som! Ok jag har gjort tokiga saker, deras pappa säger att skilsmässan beror endast på mig vilket jag inte instämmer i.
Jag vet att jag varit alltför full ibland, somnat i tv-soffan och bråkat o packat en väska för att flytta. Detta var medans jag var gift. Efter skilsmässsan gick det lite över styr men jag tycker att det lugnade sig sen, när jag träffade mannen i mitt liv trodde jag.

Ja vi drack och älskade ihop i 4 år men inte blev jag lyckligare av det. Jag sa upp bekantskapen med hans vänner eller slutade träffade dom o sa att du o jag får träffas bara vi utan massa alkohol.

Nu ses vi inte heller, har fått en del fyllsms men även ett sms där han säger att mina barn styr mig och bestämmer över mig. OCH det är detta jag har funderingar över:
Är detta normalt:

Mina barn ringer och kontrollerar mig
Mina barn hotar med att säga upp bekantskapen med mig om jag träffar hans vänner
De hotar med att ta min hund ifrån mig
De åker o hämtar min hund när jag och den varit hos min pojkvän
T.o.m förbjöd mig att vara där hos honom och grilla=jag åkte då hem!!!
Gå ut och äta på restaurang med mina jobbarkompisar, herregud vilka förmaningar jag fick. Mig kan man inte lita på, dom vet nog vad som kan hända!!

Ja det var lite av allt jag får höra, är detta normalt?!?!

att trampa på dina redan ömma tår,så kanske det är saker du gjort och sagt som lett fram till detta beteende från dina barn?Jag är själv anhörig till föräldrar och exsambo som är beroende av alkohol.Jag har alltså i nyktert tillstånd sett en hel del tokigheter i fyllan som pajat relationer och tilltro.När man i efterhand konfronterar eller ifrågasätter beteenden så får man ofta goddag yxskaft till svar.Dvs förnekanden lögner och bortförklaringar.Som anhörig som fortfarande bryr sig så blir det då lätt att man går igång i kontroll och regler i nån sorts desperat kamp att hindra den som dricker att dricka igen/dricka mer.
Kan det vara något sådant som hänt i fallet med dina barn?

ny början

Ja det är möjligt att det är så som du skriver. Men jag hävdar ändå (kanske i mitt försvar) att så farligt har det inte varit med min fylla

MåBättre

Hej Ny början!

Som du säkert förstår så har du tappat förtroendet hos dem och det tar tid att bygga upp sådant. Jag förstår din frustration då jag kan känna igen mig till viss del. Mitt absolut bästa tips är att du söker hjälp för dina alkoholproblem, detta för att på allvar visa att du tänker förändra dig och bli bättre men även för att ge dina nära chansen att få lite utbildning i medberoende. Jag vet inte om du sökt hjälp tidigare (?) men det är nog en förutsättning att du jobbar med dig själv före du leder dem in på hantering av sitt medberoende. Tror detta är otroligt viktigt för er alla om ni nånsin skall komma vidare i era liv och leva dem som ni vill.

All lycka till!

MåBättre

Var lite snabb på svara, såg nu att du har sökt hjälp. Vad bra! :) Och du är ärlig med den här personen och mot dig själv vad gäller ditt drickande? 100%?

Om så är fallet så tycker jag att du bör prata med dem som försöker kontrollera dig så ni kan sätta fingret på mer exakt vart problemet ligger. Kanske kan du även få tips från din kontaktperson vad gäller medberoende och hur du skulle kunna prata med din omgivning om det?

Vidare så verkar de inte ha så höga tankar om din (ex) pojkvän och hans vänner, varför? Är han/de bra för dig och ditt drickande?

ny början

Nej dom är inte alls bra för mig och mitt drickande. Men känner mig så fruktansvärt kontrollerad av mina döttrar, lite som fånge i sitt eget hem:(