Så. Nu är jag här igen. Jag ska gå rakt på sak. Finns det fler här i min ålder som går på AA-möten? Nu pratar vi i sthlmsområdet.
Behöver en förändring på riktigt.

Kvaddad

Tack!
Blev så glad för svar.
Känns mindre ensamt.

Alkoholist Javisst

Kvaddad - jag var exakt som dig. Ljög/smusslade/däckade överallt och hela tiden.. Så jävla vidrig!
Till slut gick jag till AA och har varit nykter sedan dess!
AA är en extremt varm miljö! Jag trodde jag skulle dö då jag gick dit, var så nervös att jag trodde jag skulle svimma och spy samtidigt. Det jag gjorde - som du inte behöver göra - var att jag ringde AAs hjälplinje och bad om att få en nykter AA medlem att gå tillsammans med mig till mitt första möte. Det var inga problem.
Vi tog en kaffe först så jag fick höra kort om hur det hela funkade och sedan gick vi till första mötet. Jag fattade ingenting och satt bara tyst och lyssnade och fick mitt första mynt (24 timmar nykter-mynt) (fast egentligen förtjänade jag inte det för jag var typ full/bakfull på det mötet)...

GÅ!! Ring AAs hjälplinje!!! Ge fingret till alkoholen och ångesten och sluta förstöra ditt liv!!

Kvaddad

Ja jag måste!
Är så trött på det här.livet.
Är så glad att jag hittade den här sidan. En lycklig slump.
Och att få respons direkt på ett så varmt och fint sätt var mer än jag kunnat drömma om.
Tack igen.

Alkoholist Javisst

Flasklilja . Jag är också sån som vill vara alla till lags. Får dåligt samvete hela tiden.
Idag så ditchade jag en tjejkompis och har sjukt dåligt samvete. Men sanningen är den att jag tycker hon är svintråkig och verkligen hatar att hänga med henne. Hon ger mig ingenting.
Det är på tiden att vi tänker på oss själva och fokuserar på att nyktra till!! Blir ego och struntar i att "pleasea" alla.. Man kan inte alltid vara alla till lags. Det är helt orimligt.
Vi har nog varit tillräckligt många till lags i alla dessa år... Vi borde ha fyllt vår "vara-till-lags-kvota" vid det här laget ;)

Alkoholist Javisst

Tyvärr, Flasklilja. Går i Oslo, men kommer gå i Sthlm då jag är hemma i Sverige (bor i Norge).
Jag har förstått på dom andra i AA att man faktiskt besöker olika AA-möten runtom i världen då man är på resor/semester. Det är faktiskt väldigt lite coolt... att oavsett vart i världen man är så ser upplägget på mötena alltid likadana ut och man är ALLTID välkommen oavsett om man kan språket eller inte. Kan man inte språket så kör dom hela mötet på engelska för ens skull :)

AA-möte på egen hand var en skräckupplevelse ! Och då menar jag att ta sig dit !!! Jag parkerade 2 kvarter ifrån och smög fram till huset som lokalen låg i. Kollade runt överallt så ingen såg mig och det fast det var mitt i stan på en av de mest gångtrafikerade platserna !! Halvsprang fram till dörren och ser ett kodlås med högtalare !!! Tjena !! Tryckte på knappen till lokalen och det kändes som jag stod i ett skyltfönster medan jag väntade på öppningssignalen.

Ungefär där tog min rädsla slut. Inne i lokalen var det mottagande, leende, kramgoa människor som gjort samma resa som jag. Gott kaffe, goda kakor, levande ljus och synnerligen varm stämning....jag var hemma ! Att få sitta med alla "ritualer" i början på mötet och känna sinnesron sprida sig i kropp och knopp är obetalbart. En egen oas i en snurrande värld, en stund helt på mina egna villkor, en plats där jag kan lägga valda delar ur min ryggsäck så jag slipper bära på dem längre, där jag kan få vara den person jag egentligen är helt utan skyddsnät och utan villkor............jag är otroligt glad över att jag hittat den vägen.

Ge det en chans !!

Flasklilja

Tack för peppen Adde. Precis vad jag behöver!
Har ju på känn att det är, typ så! Ändå så är man så jävla rädd. Fattar inte.

Flasklilja

Nu såg jag ditt svar om var du går på möten AJ. Tack! Låter fint!
Har nu varit nykter i 21 dagar. Känns lättare idag, söndag... Lite stolt att jag klarade helgens stormar.

Flasklilja

Har nu varit nykter 24 dagar. Lite jobbigt är det. Funderar på om jag ska dricka på lördag. Det är en fest jag (tror jag vill gå på?), innerst inne vill jag inte. Men jag och en god vän har bestämt att vi ska dit. Gud så korkat av mig. Vet ju vilka ångestdagar som så ofta väntar efter det. SUCK. Borde dra mig ur. Borde dra mig ur.

Avslutat konto

Härligt att ta steget och säga som det är. Inte nog med att man ska bära vetskapen om att man har alkoholproblem och så dessutom ha fullt upp med att hålla en snygg fasad utåt. Skönt att slippa ägna sig åt självbedrägeri och även mörka för din omgivning.
Jobbar själv med att försöka vara så ärlig som möjligt men det är inte alltid så kul och lätt alla gånger. Kram

Flasklilja

Nej det är inte lätt. Men jag kan peppa dig med hur bra det känns efteråt. Nu är jag tillbaka. Känns så bra!
Tror man ska välja lite vilka man har runt sig under såna här omständigheter. Jag vet att vissa personer runt mig lika gärna hade kunnat börja tjata och börjat ifrågasätta. Denna person sa att det var bra att jag sa ifrån och att denne tyckte det var bra att jag satta mitt välmående först. Gud så glad jag blev av det svaret.

till beslutet att dra dig ur !!! Mycket bra gjort Flasklilja !!

Fundera lite på hur tankarna gick när du ville dricka på lördag. Eftersom ett återfall börjar långt innan det är ett faktum (ofta ser våra nära och kära att nåt är på gång innan vi fattar det) så är det bra att förstå tänket som drar ner oss i skiten igen. Och återfallet är precis lika långt bort för oss alla...dvs en armlängd bort.

Kanske kan denna lilla snutt få dig att hänga med på tåget :-))
https://www.youtube.com/watch?v=9c-VJ1af-8U

Flasklilja

Tack Adde. Om jag ska vara ärlig var de tankar som kom upp mer tankar att jag ville passa in, vill kunna gå ut som andra, vill säga Ja när folk frågar om jag vill följa med på fest, vill inte känna mig tråkig, vill inte känna mig avvikande.

Jag vet ju dock att jag blir en mycket mer rolig människa av att inte dricka. Blir gladare, socialare, vill umgås mer, är utan ångest, som annars får mig att dra mig undan. Så jag ska bara hitta nya plattformar att stå på. Där jag kan ha mina sociala nät. Har ju haft ett stort socialt nät i alkoholrelaterade miljöer innan. Gäller att hitta nya. Och jag har personer jag kan umgås med nykter. Jag måste bara hitta ännu fler.

Patcu

Hej hej! Jag är också typ rädd för att gå till AA och någonstans får det mig att skämmas för mig själv att gå dit, varför vet jag inte. Men jag borde nog gå till ett möte nån gång, det kanske hjälper mer än man tror. Och Flasklilja, jag bor i Stockholm och är 32 så.

Flasklilja

Det är fredag och jag har varit nykter i 26 dagar. Har en förkylning från helvetet. Den kunde inte komma mer lägligt. Öl är det sista jag är sugen på ikväll. Annars är helgen planerad med nyktra aktiviteter. Ha en fin helg