Men helt sänkt.
Fick bli dubbel dos stilnoct igår kväll för att somna ifrån ångesten.
Så jag ljuger väl egentligen, är väl knappast nykter på riktigt med sömnmedel.i kroppen.
Min man är på väg hem från stugan där han spenderat helgen.och låtsats att jag sitter hemma och ser.på teve.
Vill inte gå upp ur sängen.
Vill somna om och sen vakna ur alkomardrömmen.

Alkoholist Javisst

Den 3e januari (mitt nykterhetsdatum) så gick jag på mitt första AA möte. Natten mellan 3e och 4e låg jag och spydde, krampade och skakade i sängen. Jag hade sjuka mardrömmar/tankar/ångestattacker osv.. Så här var det för mig i 3 nätter.. Fast jag spydde ingenting till slut. Men ångesten hängde fan kvar i flera dygn efter mitt sista fyllekör!
2 veckor in i nykterheten så blev jag dötrött! Jag var såååå trött.. Riktig zombie! Var som att någon sprutat sockervadd i hjärnan. Mina tankar var bara luddiga, sega och kladdiga.. Noll logik och total apatisk.
Tredje veckan var jag ledsen och deppig och kände mig tom.
Fjärde och Femte veckan har jag varit förbannad! Arg som ett bi!

Men idag. Idag så vaknade jag med ett leende. Solen sken, jag hörde fåglar kvittra och jag tänkte "NYKTERT LIV ÄR ROCK N ROLL!"
Det låter sjukt töntigt... Men det är faktiskt grymt!!! Jag börjar äntligen leva igen... Jag till och med märker nya lukter... Lukter jag inte känt på flera år för jag har varit för busy med min ångest, baksmälla eller jakten på ny alkohol...

Kvaddad- hang in there!! Snart får du också din Rock n roll-dag där du vaknar och känner dig som en vinnare!! Snart upplever du också att veckan helt plötsligt har blivit längre och att du får fler timmar på ditt dygn och flera dagar extra i veckan (jag hade tex inte söndagar förut - jag låg bara i fosterställning och skakade hela söndagarna).
LYCKA TILL! Jag tror på dig!

Kvaddad

ÄsanDag 3 för mej.
Gick långpromenad igår kväll.Sovit elva timmar.
Vaknar och ser ut som ett ras.
Grusiga ögon, svullet ansikte och sår under näsan.
Skall på ett möte som jag inte får missa.
Hur fan skall den här dagen gå'
Hjälp!

Anders 48

Förstår dig.....har käkat Imovane i tio år - men jag tror faktiskt inte att det är läge att sluta med både alkohol och Stilnoct samtidigt?! Kanske måste du ha dessa för ångestlindringen - inget fel med det. Annars kanske ångesten blir övermäktig. Undrar själv om jag har ett "dubbelberoende" - men fokuserar mindre på det just nu - så länge som jag känner att jag inte har något större alkoholsug. Vetskapen om att jag åtminstone får sova väger högre. Var utan insomningstabletter under några dagar efter ett alkoholrace - och det var fan inte roligt! Ta tabletter om du behöver - det hjälper. Sen får du ta itu med det ev. beroendet en annan gång. Försök att skippa alkoholen så länge - det är en bra början, så får du ta resten sen........

mod60

Ibland får man ta en sak i taget och göra allt för att lyckas med den. Tror att det viktigaste är att du är nykter så att du hittar tillbaka till dig själv. Risken är väl stor att det blir för svårt annars eller?
Jag har inte druckit på 44 dagar och det känns bra. Jag dricker läsk och äten lite godis och glass ibland men vadå...det är ju inte hela världen. Inte för att godis är som medicin menar inte så, men du kanske behöver insomningstabletterna just nu.Fokusera på att vara nykter. Ingen tvekan utan bara bestäm dig. Jag tar en dag i taget och det känns så bra. Ingen ångest på morgonen, det bästa av allt.
lycka till och ge dig inte..... mod60

Kvaddad

Fredag igen!
En vecka sen senaste vinorgien.
Idag är det tufft.
Har passerat Systembolaget en gång idag utan att gå in.
Är livrädd att jag ändå kommer att befinna mej där innan stängningsdags utan att riktigt fatta hur jag kom dit.
Har en lång lista på grejer jag skall göra istället f att dricka men kan inte tänka pp nåt annat än vin.
Hopplöst att koncentrera sej....
Hjälp!!

Alkoholist Javisst

Du har all anledning att vara stolt, Kvaddad!
En dag i taget!
Det är ett 24h program att bli nykter. Tänk inte på nästa fredag.. Eller alla kommande fredagar. Tänk istället på att du ska klara dom här 24 timmarna. :) Det fixar du! :)

Så glaaad att vi bor i ett land där man inte kan köpa alkohol dygnet runt... Förut så hatade jag det och tyckte att det var värsta NordKorea-fasonerna.. Men det är väl pga alkisar som oss som det faktiskt finns vissa regler runt alkoholinköp :)