Det är dags att växa upp, att vakna upp.

Jag är en trasig själ. Jag är så trasig att jag vet inte vart jag ska ta vägen. Försöker gång på gång limma ihop bitarna utav min själ med hjälp av alkohol. Försökte trycka dit dem lite extra med kokain i fredags. Det fungerar inte. Icke hållbart.

Jag har gått ur min kropp, ser mej från ett annat perspektiv och blir ledsen. Är det där jag? Är det allt jag är? Festandet har präglat mej. Jag är fest. I'm the one, a good time call. One, two, three- drink.

Jag vet inte hur svårt detta kommer bli. Helt ärligt så är jag livrädd. Mitt liv de senaste tre åren har endast varit fest, alkohol och sen även droger. Jag hatar det, avskyr det. Föraktet är så stort. Vem är jag utan allt detta? Utan höga klackar, avenydrinkar och sex på nattklubbar. Utan techno, svartfester, gympadojor och sex med svettiga indies.

Idag började jag räkna. Hur många dagar kommer gå utan droger. Vad ska jag säga till mina nya kollegor på mitt nya jobb. Ska jag skämmas för att jag inte dricker? Skammen sitter i att jag inte vill vara tråkig. Vara hon med näsan upp i vädret.

Min dagräknare står på noll. Imorgon kommer den stå på 1. Första testet, inte gå till pingisklubben.

Jag är inte stark. Jag kanske inte klarar detta, jag kanske får börja om från noll. Men idag vill jag faktiskt. Jag vill inte mer och jag vill bli en bättre jag. Det är fint, ändå.

Sjöstjärnan

Hej.

Jag känner igen mig. Vad roligt det är med fest! Vad kul det är när musiken pumpar och man känner sig fri, glad och snygg!

Men. Den där ångesten. Den kommer alltid. Den fanns inte där i början men nu kommer den efter varje blöt natt på lounge. Efter varje nattmatsvräkande. När man staplar hem på morgonen och försöker gå med stiletter på kullerstensgatorna med mascaran under ögonen. Usch.

Du kommer klara det. Vi kommer klara det. Den där ångesten man försöker döva genom att ha roligare och vildare ute varje gång kommer försvinna av sig själv. Du säger att du vill bli en ny människa. Det är fint. Du är fin och värdefull som tänker så.

Jag har bara klarat 7 dagar hitills. Men jag är säker på att det kommer gå bra. Vi är många här som hejjar på dig! Vi hejjar på varandra!

Ha en fin söndag. Och glöm inte att det är när vi vacklar som mest som vi växer som mest som människor.

riverenvackerdrom

Idag har jag varit nykter i 12 dagar. Varit på begravning och känner att jag inte alls vill ligga hemma i soffan. Jag vill vara där, där det händer. Så läste jag vad du skrivit. Blir på riktigt tårögd. Att någon känner som jag, att jag inte är ensam. Hört berättelser om hur skönt det är när man känner igen sig i varandra, instämmer helt klart. Jag känner mig liksom inte dum i huvudet. Vilket låter helt idiotiskt egentligen men så säger mitt inre.
Tack så himla mycket. För att jag får dela med mig och för att du också gör det. Tyngden på mina axlar minskade. Tack.