Hej! Startar tråden mest för att jag egentligen behöver skriva av mig bland folk som också hamnat på en hemsida som denna av vad det ån är för orsaker, men också för att jag behöver rådfråga.

Är 21 år, har ett bra jobb, fin lägenhet och överlag ett fint liv, men har ändå dragit på mig familjens ärftliga alkoholproblem. Jag vill väldigt gärna sluta dricka, alkohol har verkligen sumpat för mycket för mig nu. Läkaren jag gick till för att utreda mitt alkoholproblem (mitt fina fantastiska underbara jobb skickade mig) sa att jag var illa däran och tyckte jag skulle ha hjälp, men kan verkligen inte be om tider för att dra från jobbet och prata med någon. Vill hjälpa mig själv! Jag vet att jag kan, men hur? Hur?! Hjälp mig!

Flasklilja

Hej! Är själv i din ålder. Lyckats hålla upp i 24 dagar nu. Har du viljan att klara det på egen hand? Jag är osäker om jag har det. Jag funderar starkt på att gå på ett AA-möte.

MarianneM

Jag är mycket äldre än du och blir imponerad av att du ser ditt problem redan nu. Bara det är en jättebra grej!! Jag stoppade huvudet i sanden i säkert 20 år innan jag ens vågade formulera att jag hade problem. Så all heder åt dig!!

So-mojo

Hej! Tack för feedbacken, känns bra samtidigt som sjukt jobbigt, vill ju kunna vara och dricka som alla andra i min ålder, men har insett att det är omöjligt.

Och till dig som är i min ålder, jag har inte en aning, vill försöka själv först men börjar inse hur svårt det är. AA har aldrig varit något jag funderat på men finns ju andra metoder, känner du att du behöver den hjälpen så tycker jag du ska göra det, bättre tidigt än för sent!