Hej.
Jag har skrivit i den a dra avdelningen idag för första gången. Där går det att läsa lite om mitt beteende.
Men jag måste bara berätta en sak. Jag bestämde mig igår för att sluta dricka på obestämd tid. Jag har funderat mycket det senaste dygnet. Om allt "roligt" jag kommer att missa. Om känslan när man tar sig ett glas första semesterkvällen. Men så bestämde jag mig.

Det var som en sten som släpptes från mina axlar. Känslan av att ha kontroll, eller i alla fall försöka. Det var så skönt. Idag var jag själv hemma (min man var iväg) normalt brukar jag glo på tv och ta mig ett glas vin. Men idag gick jag och fikade med en gammal vän jag inte sett på länge. När jag gick hem sen till ett tomt hus utan en tanke på att ta ett glas (fast jag har hemma) kände jag en sån stor FRIHET!

Jag vet att det är en lång väg kvar och jag är redan orolig för helgen. Men denna känslan jag hade. Den vill jag aldrig bli av med igen!

Ha en underbar kväll!

Sjöstjärnan

Tredje dagen nykter! Mannen tog ett glas vin men jag tog en alkoholfri drink med juice och tonic.

Mot starkare tider! :D

Stingo

Håll fast vid den känslan. Du kommer att ha mycket nytta av den. För mig tog det månader att nå en liknande känsla, om jag tolkar rätt.

Vad om du skulle prata med din man och komma överens om att hålla hemmet helt och hållet alkoholfritt en tid framöver? Hälla ut, eller föra bort det ni har i skåpen och inte köpa nytt? Efter vad du skrev annanstans borde han inse nyttan av det och han kan gå ut och dricka om han måste. Det är betydligt lättare att inte dricka (klara veckoslutet och så) om du inte har alkohol på en armslängds avstånd.

mod60

Sjöstjärman vatje nykter dag är en glädje. Jag är inne på min 38:o de och det får bra. Min
Man dricker till helgen men då köper jag massvis med sockerfri läsk eller bubbel. De har ett gott a-fritt på ICA.
Kämpa på o lycka till. Man måste vara stark i sin tro på att det är bäst för mig eller hur.
Lycka till//mod60

Sjöstjärnan

Har jag pratat med honom. Usch. Vad jobbigt. Men nu känns det bra. :) jag har bara en fundering.. hur är det möjligt att man bara på tre dagar har totalt förträngt vad som hände i helgen? Jag måste fysiskt påminna mig själv varje dag hur illa det blir när jag dricker.. känns mycket underligt. Jag som borde vara smärtsamt medveten liksom glömmer av hur illa det är.. Tack för fina ord. Det värmer! :)

Sjöstjärnan

Grattis till dina 38 dagar! :)
Jag försöker se mig själv om 38 dagar.. jag har aldrig varit nykter så länge. Någonsin. Är det vanligt..? Det låter inte vanligt. "Normaldrickare" kanske inte ens funderar på det sättet. Förlåt att jag svamlar har bara så mycket tankar i huvudet. Tack för stöd! :)

mod60

väldigt fort det håller jag med om och det är väl därför vi så ofta trillar dit igen. Minnet spelar oss ett spratt och vi tror att vi kan dricka som alla andra. Men det kan vi ju inte....

Jag läste att det verkligen gäller att bestämma sig för att lyckas. Det går inte att tveka menade han som jobbat med alkoholister i 35 är. Viljan är allt. Lättare sagt än gjort men om man hela tiden tänker på de enorma fördelar ett nyktert liv, i jämförelse med hur det var innan i alkoholångest varje dag, så är ju beslutet lätt eller hur?

Jag mår så bra när jag är nykter och kan se mig själv i spegeln på morgonen utan att skämmas. Utan huvudvärk och ångest. Blev ingen bra människa....irriterad och stingslig, full som "nykter" .

Min man vet mer nu hur jag har haft det och han stöttar mig väldigt bra. Det funkar för mig att han tar ett glas, just nu iallafall. Men stingo, som skriver väldigt bra om alkohol, har en poäng. Fråga din man om ni kan avstå tillsammans just nu. Min man har dragit ner betydligt på sitt drickande under mina nyktra dagar och det är ju jättebra.

Jag tror att detta forumet är kanonbra och att annan hjälp som ev.antabus eller liknande för att vara på den säkra sidan. (Jag har ätit antabus tidigare och det fungerade bra).
Tror att det hjälper att läsa och skriva här för att minnas hur vi mår. Läsa om hur andra har det och minnas genom dem (sorgligt men så är det ju) och så är det bra att skriva här lite regelbundet som en dagbok.

Vi får stötta varandra och kämpa på tillsammans. Det är, för mig, väldigt märkligt att dela så mycket privat med människor jag inte känner men det känns väldigt bra. Vi tar en dag i taget och påminner oss hela tiden om hur bra vi faktiskt mår!!! t Även när det är skit så är det ju bättre än innan eller hur.

Jag är så glad att jag orkar laga mat och fixa när jag kommer hem. Tonårsonen kramade mig igår när pannkakorna var klara. Det var längesedan hans mamma gjort pannkakor en vardagskväll. Det är sådana minnen vi ska etsa fast och bära med oss när vi vacklar.
kram mod60

Sjöstjärnan

Bjuden på fest. Stor fest. En vän som fyller jämt. Har redan ångest. Vill också ha "kul". Men eftersom jag faktiskt ALDRIG gått på en fest nykter så ska det bli rätt intressant. Eller tråkigt. Eller jag vet inte. Alla frågor. Usch. Men jag ska gå. Jag ska gå och ha kul. Prata. Äta gott. Köra hem och må som en kung dagen efter. Och dagen efter ska jag träna. Så som jag gjorde förut. Det är min plan.

Jag såg ett väldigt bra citat jag måste dela med mig av. Känner igen mig tragiskt nog haha.

"Dear WINE,

we had a deal,
you were to make me funnier, sexier, smarter and a better dancer.

I saw the video.

We need to talk"

Ha en bra dag alla! :)

mod60

Hej sjöstjärnan.
Det är samma här . Stor fest till helgen och jag bävar för det men det är bara att bestämma sig. Och det har jag gjort.
Nu blir det nyktert och jag ska må som en drottning på söndag morgon. Träna och ta hand om mig och familjen och om det är fint väder så ska jag ut i naturen. Så på söndag är vi två som mår riktigt bra :)
//mod60

Jag ska dricka gott a-fritt bubbel!!!! Vännerna får tycka vad de vill. Vet att de dricker rejält flera av dem så vi får se om de blir provocerade av nykterheten.

Sjöstjärnan

Jag tror att onyktra människor blir provocerade av nyktra för att innerst inne vet man hur man blir när man är full och oftast är det inte vackert. Om då en spiknykter person är med hade i alla fall jag kännt mig osäker..

Vi kommer i alla fall må bra på söndag utan ångest! :)

mod60

Jag blev själv ofta irriterad på nyktra människor när jag festade. De påminde mig om hur fel och mycket jag drack. Vi är ju alla medvetna om det någonstans långt inne. Ska försöka hålla en låg profil. Det är ovanligt för mig. Har ofta varit högljud, kaxig och ibland jäkligt envis i sammanhang där alkoholen funnits. Kanske jag dolt en dålig självkänsla med en väldigt tuff yta.

Det är såååå skönt just nu att ha bättre koll på sig själv, vad man säger och gör nu för tiden. Tyckte inte det var så farligt med festandet och bakfyllan när jag var ung men idag känns det helt fel. ( jag drack i och för sig inte så mycket då, inte varje dag men rejält på fester).
Jag vill visa mina barn hur bra livet kan vara i mogen ålder och där passar inte alkoholen in. Inte så som jag drack i alla fall. Så imorgon och på söndag vaknar jag utan fylleångest och det är ju värt allt. gött! //mod60

Sjöstjärnan

Idag är det fredag. Och med fredagar brukar det bli fredagsvin. I alla fall förut. Första helt nyktra fredagskvällen närmar sig med stormsteg. Jag hoppas att den blir underbar! :)
Vi får se i morgon men jag känner mig hoppfull!

Sjöstjärnan

Nu är det exakt en vecka sedan jag vaknade med ångesten från helvetet.När jag vaknade och inte visste hur jag tagit mig i säng eller när.

Min första nyktra vecka är förbi. Ojojoj vilken underlig vecka. Men det var inte det jag ville säga. Jag ligger fortfarande i sängen. Inte på grund av bakisfylla utan för att jag vill. Jag är pigg och fräsch och känner mig lättad. Jag vill akdrig vakna upp igen och titta på mobilen för att försöka pussla ihop gårdagen.

Idag ska jag träna. Laga god söndagsmiddag till min familj istället för bakis pizza och må prima..
Jag hoppas ni alla har haft en underbar och nykter helg.
Många kramar!

Sjöstjärnan

Blivit lite som en dagbok detta.. men så får det bli tills jag är bättre. Hoppas ingen misstycker.

Jag ska gå och lägga mig nu. Är helt slut i kroppen och det på grund av träning. Att vara så slutkörd på grund av träningen är en ny upplevelse. I alla fall på söndagar. Jag brukar vanligtvis spenderat hela dagen i soffan. Idag satt jag ute i solen på förmiddagen med en kopp kaffe och nu är min kropp helt slut.

Det kanske är så här alla andra haft sina söndagar. Varför har jag aldrig haft det så? Varför har jag inte gjort detta innan? Dagen har varit underbar. Jag har druckit läskcider från ica till maten. Så mycket olika smaker det finns på drickor. Har aldrig reflekterat över det innan. Har alltid druckit vin eller öl och det har alltid smakat samma. För mig i alla fall.

Ja det kanske låter som jag har blivit lite knäpp. Men just i detta nu är jag hög på livet. Och jag hoppas det stannar kvar. Jag ber för att aldrig falla tillbaka. Låt mig aldrig falla till tillbaka...

Meredith12

Härligt det låter. Tycker du använder din tråd helt rätt, blir en dokumentation av dina reflektioner längs vägen som oxå vi andra kan ha glädje av.
Lycka till med mera nöjda vita dagar!

Sjöstjärnan

10 dagar utan A. Det kanske inte låter mycket men det är mycket för mig. Jätte mycket! Kommer inte ens ihåg senast jag varit nykter så länge... 10 dagar! Wihoo!! Jag äter en del godsaker på kvällarna. Men hellre bli tjock, glad och nykter än alternativet.

Sjöstjärnan

Ahha jag blir tokig! Jag vill också kunna dricka som andra. Jag vet att jag inte är beroende utan bara jävligt korkad när jag får i mig a. Inte som andra. Kan inte sluta. Jag vill också kunna sluta när jag vill.
Varför kan inte jag ta en öl och sen är det bra? Varför kan inte jag ta två glas vin till en god middag utan att börja pimpla vin hejdlöst?
Varför är det så mkt enklare för mig att ta ett glas på veckorna om man jämför?

Varför? Mitt mål ska bli att kunna dricka normalt. Som andra. Jag blir så förbannad!

Förövrigt min 12 dag nykter!

Vi häller i oss ett beroendeframkallande nervgift som ger oss cancer frivilligt eller ofrivilligt. Är det normalt. Ja även små måttliga mängder a ger ökad risk för cancer. Tyvärr har den studien som kom för två år sedan inte fått bra genomslagskraft. Jag förstår ju vad du menar med normalt drickande. Kan man inte hantera a är man beroende anser jag. Även om man inte behöver dricka varje dag eller mer regelbundet.

Sjöstjärnan

Jag har verkligen förändrat min syn på drickande dessa tre nyktra veckor. Jag har varit på fest spiknykter för första gången. Detta är nog inget jag kommer vilja göra igen. Inte för att jag blev sugen, blev snarare sjukt osugen på sprit. Allt bara fallerar hos människor när dd dricker. Det är så fysiskt märkbart. Riktigt jobbigt att lyssna på samma sak för femtielfte gången eller föra en diskussion med ett par simmiga ögon. Tråkigt! I alla fall när det går över gränsen vid tiosnåret när folk blir märkbart påverkade. Roligt när de själva tycker de är nyktra.. tänk att jag varit likadan. Känns främmande.

Jag är pigg och glad idag och ska fira mina tre veckor med kontroll med något mumsigt till middag :)